Eurocup Women | We are the champs!

Eurocup Women final serisinin ilk maçında İtalyan ekibi Reyer Venezia'yı 22 sayı farkla 90-68 mağlup eden Sarayın Sultanları, final turunun rövanş maçında İtalyan ekibine konuk oldu. Rakibi karşısında baştan sona mücadele eden ve ikinci çeyrekte geriye düştükten sonra oyunu hep aynı averajda tutmayı başaran Marina Maljkovic'in öğrencileri rakibine 72-68'lik skorla kaybetmesine karşın toplamda 18 sayı averajla Eurocup'ta şampiyonluğa uzandı!

Karşılaşmaya Olivia Epoupa - Işıl Alben - Allie Quigley - Jelena Dubljevic - Gintare Petronyte beşiyle başlayan takımımız, ilk dakikayı skorsuz geçerken karşılaşmadaki ilk sayılar Dubljevic'in serbest atışlarından geldi. İlk 3 dakikayı 6-5 önde geçen Sarayın Sultanları boyalı alanda Petronyte'yi devreye sokarken hücum ribaundlarıyla da üstünlüğünü sürdürdü. Çeyreğin son 2 dakikasına 16-15 önde giren sarı kırmızılılar, çeyreği de 20-16 önde kapattı. İkinci çeyreğe kötü başlayan takımımız savunmada da basit hatalar yapınca 10-0'lık seri yedi. Işıl'ın üçlüğüyle farkı 4'e indiren takımımız, çeyreğin son 6 dakikasına ise 24-30 geride girdi. Savunma ribaundu almakta zorlanan Sarayın Sultanları ilk yarının son 2 dakikasına 30-34 geride girerken ilk yarıyı ise 34-38 geride kapattı.

İkinci yarıya ilk yarıdan farklı olarak Dubljevic yerine Davis ile başlayan Sarayın Sultanları çeyrekteki ilk sayılarını Epoupa ile bulurken hücumda zorlanmaya başladı. Çeyreğin 3 dakikalık bölümünde sadece 2 sayı bulan takımımız Riquna Williams'ın üçlüğüyle 11 sayı geriye düştü. Hücumda Kaela Davis'in sırtladığı Cimbom, üçüncü çeyreği ise 52-58 geride geçti. Son çeyrekte hücumda kötü tercihler yapan takımımız Petronyte'nin basket faulüyle nefes aldı. Maçın son 5 dakikasına 59-68 geride giren sarı kırmızılılar, maçın bitimine 03:14 kala farkı 9'da tutmayı başardı. Quigley'nin basketiyle skoru 63-72 yapan takımımız Dubljevic'le farkı 7'ye indirdi ve kupa için geri sayıma geçti. Maçı 72-68 kaybeden Galatasaray, ilk maçtaki avantajıyla Avrupa'daki üçüncü kupasını müzesine götürdü.

Buraya kadar maçın hikayesi.. Buradan sonrası ise teşekkürler kısmı olacak. Bu sezon neredeyse 3 ay üstüste maaş alamayan Sarayın Sultanları yine tarihi bir başarıya imza attı. Sezon içerisinde bir çok sıkıntılar yaşadılar, Euroleague'de istedikleri gibi işler gitmedi. Yeri geldi maaş alamadılar, yeri geldi ağır yenilgiler aldılar. Ancak pes etmediler.. Mücadele etmekten, savaşmaktan ve Galatasaray tarihine yeni bir kupa kazandırmaktan geri adım atmadılar. Galatasaray Spor Kulübü'nün bayrağını Avrupa'da yine göndere çeken Sarayın Sultanları'nda emeği geçen tüm sporcularımıza, teknik ve idari heyete, sağlık ekibine, destek ekibine ne kadar teşekkür etsek azdır. 

Ali Sami Yen'de yıllar önce Kapalı tribünde asılan el emeği bez boyama pankartta yazdığı gibi; Maaşlar ödenir ama hakkınız ödenmez!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0