Eurocup Women | İtalya'da alacağız kupayı!

EuroCup Women final turu ilk maçında Galatasaray, İtalyan temsilcisi Reyer Venezia ile Sinan Erdem Spor Salonu’nda karşı karşıya geldi. Sarayın Sultanları taraftarının muhteşem desteğiyle mücadeleden 90-68 galip ayrıldı ve rövanş karşılaşması öncesi avantajlı skoru elde etti..

Galatasaray karşılaşmaya Işıl Alben – Olivia Epoupa – Allie Quigley – Jelena Dubljevic – Gintare Petronyte beşiyle başladı.

Maça müthiş bir taraftar desteğiyle başlayan Galatasaray,  Jelena Dubljevic, Allie Quigley ve Gintare Petronyte de üçlüsüyle altı dakikada 15-9'luk skoru yakaladı. Daha sonra pota altını etkili kullanan Reyer Venezia 8-0 lık seriyle 15-17 öne geçti ve koçumuz Marina Maljkovic mola istedi.Moladan Epoupa ve Petronyte’nin sayılarıyla dönen Galatasaray ilk çeyreği 25-19 önde kapattı.

İkinci çeyreğe Quigley’nin üst üste basketleriyle giren Galatasaray beş dakikalık bölümde skoru 33-30’a getirdi. Bu bölümün ardından hücum ritmini ve savunma direncini artıran takımımız, taraftarının da baskısıyla hızlı hücumlar da sayılar bularak son bölümlere üstün girdi ve soyunma odasını 43-35'lık skor ile girdi.

İlk yarı sonunda en skorer oyuncumuz kaydettiği 21 sayıyla Quigley olurken Petronyte 10 sayı ile mücadele etti.

Üçüncü çeyrekte savunmaların dozajı artarken, 23. dakikada skor 50-43 ile geçildi. Allie Quigley’nin özel performansıyla skor ürettiği bölümde Galatasaray, 57-46'yı yakaladı ve çeyreğin bitimine dört dakika kala rakibimiz molasına başvurdu. Moladan da hücumda güçlü dönen Galatasaray, final periyoduna 68-47'lik üstünlükle girdi.

Reyer Venezia dördüncü çeyreğe 7-2'lik seriyle başladı. Buna karşılık olarak Dubljevic ve Quigley üst üste sayılar bularak rakibe cevap verdi. Bitime 05.49 kala 76-54'ü yakalayan takımımız rakibi molaya itti.  Son bölümlerde sahneye yine Allie Quigley çıktı. Amerikalı yıldız guard, 32 dakikada 34. sayısını kaydederken skor da 81-57’ye geldi. Kalan sürelerde iki ekip de karşılıklı basketler buldu. Son 40 saniyeye 86-65 üstünlükle giren Galatasaray son bölümde de farkı açarak mücadeleden 90-68 galip ayrıldı. Ve İtalya'ya 22 sayılık bir avantajla gidiyor.

Mücadelede en skorer oyuncumuz kaydettiği 37 sayıyla Allie Quigley olurken Gintare Petronyte 25, Jelena Dubljevic 14 sayıyla galibiyette başrol oynadı.

Galatasaray – Reyer Venezia arasındaki rövanş karşılaşması 18 Nisan Çarşamba günü saat 21:00’de Palasport Taliercio’da oynanacak.

Futbol Takımımızın Teknik Direktörü Fatih Terim, futbolcumuz Fernando Muslera ve Erkek Basketbol Takımımızın Başantrenörü Oktay Mahmuti, mücadeleyi birlikte izledi.

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, FIBA Başkanı Turgay Demirel, Sportif AŞ Başkanvekili Abdurrahim Albayrak, yöneticilerimiz Ahmet Şenkal, Dinç Üner, H. Hüseyin Toprak, Ömer Cansever, Mahmut Recevik, Erol Özmandıracı ve Prof. Dr. Nejat Güney ile Kadın Basketbol Takımımızın final mücadelesini Sinan Erdem Spor Salonu’nda takip etti.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0