Levent Tüzemen: "Galatasaray, Beşiktaş'ı yendiğinde 'şampi' olur."

Spor yazarı Levent Tüzemen, yarın oynanacak kritik derbiyi Sabah Gazetesi'nde değerlendirdi. Türk Telekom Stadyumu'nda farklı bir Galatasaray olduğu ve derbide Galatasaray'ı bir adım önde gördüğünü belirten Tüzemen, Galatasaray'ın kazandığı takdirde 'şampi' olacağını söyledi. Tüzemen'in değerlendirmeleri şöyle..

Galatasaray, Beşiktaş'ı derbide yendiğinde 'şampi' olur ve kalan maçlar için ciddi bir özgüven ve moral-motivasyon kazanır. Derbide kimin kazanacağına iki teknik adamın stratejileri ve oyun anlayışları damga vuracaktır. Türkiye'nin en derin kulübesi olan ve kaliteli ayaklara sahip takımı Beşiktaş. Ancak Şenol hoca ve öğrencilerinin Şampiyonlar Ligi'ndeki oyun formatında olmadıklarını söyleyebilirim. 

Galatasaray, altını bir kez daha çiziyorum, Tudor döneminde unuttuğu büyük maç kazanma alışkanlığını Fatih Terim ile yeniden elde etti. Galatasaray taraftarı şampiyonluğu coşkulu biçimde istiyor, özellikle büyük maçlara davranış biçimi olarak mükemmel hazırlanıyor ve futbolcularına etkili bir itici güç oluyor. Deplasmanda etkisiz grafik çizen Belhanda, Feghouli, Gomis, Rodrigues gibi oyuncular Türk Telekom'da seyircinin de sevgisi ve desteğiyle etkili oynuyor. 

Galatasaray'ın derbiyi kazanma konusunda bir adım önde olduğunu düşünüyorum. İki teknik adam da Türkiye'nin gururu. Tecrübeleri ve kaliteleri çok yüksek. Ancak Terim, Türk Telekom'daki büyük maçlara yeni kurulmuş hatta kendi kurmadığı bir takımı kafaca iyi hazırlıyor. Motive olmuş bir Galatasaray, herkesi evinde yener. 

Şenol hocanın Beşiktaş'ta kurduğu pasa dayalı sisteme yatkın oyuncular alındı.Yani gelen yerli ve yabancılar gidenlerin yerini doldurdu. Terim ve Güneş'in en büyük özellikleri oyuncularla kurdukları baba-arkadaş- hoca yakınlaşmasıdır. Bu iki büyük teknik adam, dibe vurmuş oyuncuları da ayağa kaldırmayı hep başarmıştır. Bir kez daha iki büyük hocanın satrancına tanık olacağız. Beşiktaş'ın Brezilyalı yıldızı, kendini saha içinde unutturup yaptığı dip koşularla ve dışarıdan attığı etkili şutlarla bu zamana kadar rakiplerini hep avladı. Quaresma'ya da rahat top kullanabileceği alan bırakılmamalı. 

Galatasaray, Türk Telekom'da büyük maçlara zihinsel olarak mükemmel motive oluyor. Beşiktaş kaliteli ayaklarıyla mükemmel pas yapıyor, kanatları iyi kullanıyor. Galatasaray, Başakşehir maçındaki gibi Beşiktaş'a geniş alan vermemeye özen göstermelidir. Ayrıca Beşiktaşlı oyuncular temaslı oyunlardan rahatsız oluyor ve çabuk öfkeleniyor. Quaresma, Talisca gibi oyunculara rahat top kullanabilecekleri alanlar bırakılmamalı ve baskı yapılmalı. Galatasaray'da bir oyuncunun gözü, kafa vuruşlarında çok etkili olan Talisca'nın üzerinde olmalı. Brezilyalı yıldız, kendini saha içinde unutturup yaptığı dip koşularla ve dışarıdan attığı etkili şutlarla bu zamana kadar rakiplerini hep avladı. 

Bu arada derbinin stratejisini, aynı gün 16.00'da oynanacak Osmanlı- Başakşehir maçının sonucu da etkileyecek.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0