ÖZEL | Işıl Alben: Avrupa'da söz sahibi bir takımız.

2009 yılı FIBA EuroCup şampiyonu olan Galatasaray Kadın Basketbol Takımı oyuncuları, idari ve teknik kadrosu zaferin yıldönümünde Ali Sami Yen Spor Kompleksi’nde bir organizasyon yapıldı. Bu organizasyonda takım kaptanımız Işıl Alben, sitemize özel açıklamalarda bulundu. Işıl Alben'in açıklamaları şu şekilde... 

İlk Eurocup şampiyonluğunda da buradaydın, Euroleague şampiyonluğunda da buradaydın ve yarın inşallah 3. Avrupa kupası gelecek. Yarın ki maç ile ilgili neler düşünüyorsun kaptan?
Öncellikle ben sayın başkanımız olmak üzere tüm yönetim kurulumuza böyle bir organizasyonda bizi bir araya getirdikleri için teşekkür ediyorum. Gerçekten çok duygulandık. Yarın çok önemli bir maç oynayacağız. Rakibimiz kuvvetli bir ekip ama biz de Avrupa'da söz sahibi bir takımız. Ben inanıyorum ki avantajlı bir skorla İtalya'ya gideceğiz.

Mihriban Oğuz ile konuştuğumuzda Venezia'danın yarı finaldeki maçlarını örnek göstererek rakibin son dakikaya kadar pes etmeyen bir ekip olduğunu söyledi. Sizin rakiple ilgili görüşleriniz nedir? 
Önce Mersin'i sonra Hatay'ı gerçekten çok etkileyici bir şekilde elediler. Bizim içinde her ne kadar maça çıkmamış olsak da önemli bir tecrübe oldu bu. Rakibimizin karakterini gösteriyor. Ancak biz de gereken bütün önlemleri alıyoruz. Koçumuz Marina Maljkovic bizi bu doğrultuda hazırlıyor. 2 maçta da bütün mücadelemizi göstereceğiz. İnşallah kupayla beraber döneceğiz. 

Yarınki maç için biletler artık bitmek üzere. 15 bine yakın bir taraftar olacak. Kadın Basketbolda salonun ful olduğu son maç Fenerbahçe finaliydi ve açıkcası o gün Fenerbahçeli oyuncuların ellerinin titrediğini görmüştük. Yarın Venezia maçında da benzer bir durum görebilir miyiz dolu tribünlerin etkisi nasıl olur? 
Dediğiniz gibi özellikle basketbolda tribünlerin çok büyük bir etkisi var. 2014'deki final maçında da gördük bunu 2009'da Eurocup şampiyonluğu yaşadığımız maçta da gördük. Yarın da dediğiniz gibi full tribünler ve çok güzel bir atmosfer bizi bekliyor bunun bilincindeyiz. Taraftarlarımız bizim en büyük gücümüz. Mutlaka bizim için çok pozitifi olacaktır. Takım olarak çok heyecanlıyız. Galatasaray taraftarı her zaman olması gereken yerdedir bunla ilgili hiç şüphemiz yok, maça ilgileri de bunu gösteriyor. İnşallah harika bir atmosferle iyi bir maç geçireceğiz. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0