ÖZEL | Ömer Yalçınkaya: Kupayı kazanacak güçteyiz!

Eurocup Women'da final serisinin ilk maçında İtalyan rakibi Venezia karşısında baştan sona üstün bir oyun ortaya koyan ve 3.çeyrekteki dominant oyunuyla 22 sayılık farkla sahadan galip ayrılan Galatasaray kadın basketbol takımında genel menajer Ömer Yalçınkaya karşılaşmanın ardından FCN Blog'a özel açıklamalarda bulundu.

Galatasaray kadın basketbol takımı Venezia karşısında finalin ilk maçında büyük bir avantaj yakaladı. Bugünkü maç ve final serisi hakkında düşünceleriniz neler?
Şuanda 80 dakikalık oyunun 40 dakikası bitti, 15 dakikalık ara varmış gibi düşünüyoruz ama aslında 1 haftalık bir aramız olacak. İkinci 40 dakikaya önümüzdeki hafta başlayacağız. Venezia'nın evinde ne kadar tehlikeli bir takım olduğunu biliyoruz. Teknik heyetle birlikte çalışarak önlemlerimizi fazlasıyla alarak oraya gideceğiz, mücadele edeceğiz. Kupayla dönmek en büyük arzumuz, Galatasaray müzesine bir kupa daha eklemek istiyoruz. Bunu başarabilecek güçte olduğumuzu bugün gördük. Şimdi ikinci maçı da oynayarak kupayı kazanmak gerekiyor.

Sinan Erdem'de bu akşam müthiş bir atmosfer vardı. Taraftarla ilgili ne söylemek istersiniz?
Galatasarayımızın müthiş seyircisinin önünde bu şekilde oynamak hepimiz için özel bir duygu. Taraftarlarımız müthiş bir atmosfer yarattılar, salonun büyük kısmını doldurdular. Bu akşam yaratılan bu atmosferden dolayı herkese teşekkür ediyorum. Bu atmosferde elleri titremeden, müthiş oynayan kadınlarımıza da canı gönülden tebriklerimi iletiyorum. 

Erkek takımda 2016 Eurocup şampiyonluğu yaşadınız, şimdi de kadın takımla birlikte 2018 Eurocup şampiyonluğu bir adım uzakta.. Ne düşünüyorsunuz?
Genel menajer olarak bu durum benim için bulunmaz bir nimet diyebilirim, herkese nasip olmayacak bir şey. Herhalde doğru işler yapıyoruz ki, bu kupalar oyuncular ve koçlar sayesinde geliyor. Biz bu organizasyonun ufak bir parçası olsak bile çok mutluyum.

Sezon içerisinde bir çok sıkıntı yaşamasına rağmen Allie Quigley bugün farkını koydu. Onun bu geceki performansını nasıl yorumluyorsunuz?
Quigley ile bir takım sıkıntılarımız oldu, biliyorsunuz ameliyat oldu ve 1.5 - 2 ay takımdan uzak kaldı. Fakat biz sabrettik, Allie müthiş bir oyuncu. Ben şunu net bir şekilde söylüyorum. Kadrodaki her oyuncumuz aldığı kuruşu hakediyor diyoruz ya, Allie aldığı her cent'i fazlasıyla hakediyor.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0