ÖZEL | Volkan Arslan: Artık söz biraz da futbolcularda...

Süper Lig'de son 5 haftaya lider giren Galatasaray şampiyonluk yolunda rakiplerinin 1 puan önünde ufak da olsa bir avantaja sahip.. Galatasaray'ın şampiyonluk yolundaki sürecini 2003-2006 yılları arasında formamızı giyen, şimdilerin yeni teknik direktör adayı Volkan Arslan ile birlikte konuştuk. FCN Blog'a özel açıklamalarda bulunan Arslan, şampiyonluk için artık futbolcuların sahaya koyacakları karakterin önemli olduğunu belirtirken Galatasaray'ın deplasmanda artık kaybetme lüksünün kalmadığını dile getirdi. 

Galatasaray belki de geçen hafta Başakşehir karşısında en iyi oynamadı ama rakibine en kötü oyununu oynattı diyebiliriz. Ne düşünüyorsunuz?
Gençlerbirliği mağlubiyetinden sonra Galatasaray adına çok önemli bir maçtı. Çünkü bir tane kredisi vardı onu da Gençlerbirliği maçı ile tüketti. Onun için Başakşehir maçı farklı bir anlam kazanmaya başladı. Zaten içeride oynanan maçlarda daha değişik bir havayla çıkıyor Galatasaray. Bir de çok istedi Galatasaray, çünkü olası 1 puan kaybında şampiyonluk gidebilirdi.  Maç öncesi 11'ler gelince insanları bir acaba dedi. Maicon veSelçuk kulübedeydi, Denayer ve Donk'la başladı Fatih hoca. Ben zaten yayında söylemiştim, Denayer'in oynaması nedeni hızlı olması.. Adebayor’a bir önlem almak için. Visca’nın, Arda’nın, Elia’nın araya koşularına cevap vermek içindi bu hamle. Donk'u da orta sahayı güçlendirmek için oraya aldı Fatih hoca. Zaten maç sonunda kararının doğruluğu ortaya çıktı. Tabii Galatasaray kaybetseydi hamleler eleştirilecekti o ayrı konu. 

Galatasaray geçtiğimiz hafta Gençlerbirliği karşısında düştüğü hataya Alanya maçında da düşer mi? Telafisi olmayan haftalara giriyoruz.. 
Hocanın belli yere kadar oyuna takıma etki etme şansı var. Tabii ki devre arası konuşmaları, maç içi hamleleri vs. önemli ama iş artık  oyuncularda bitiyor. Artık son 5 maça girilmiş oyuncuların reaksiyon vermesi gerekiyor. Deplasman fobisi var sonuçta bu belli bir şey;  60 puanın 43'ü içeride, 17'si dışarıda alınmış. Alanya'yı yenmek zorunda Galatasaray. Artık söz biraz da futbolcularda.

Söz futbolcularda demişken, deplasmanda 2-1'lik avantaj elde edilen Akhisar Belediyespor karşısında bu avantajını koruyamayan bir takım vardı sahada.. Bu oyuncuların büyük kısmının forma giydiği son 2 sezonda Galatasaray'ın pek başarılı sonuçlar aldığı söylenemez.. Siz neler düşünüyorsunuz?
Akhisar maçının hiçbir şekilde verilmemesi gerekiyor ki herkes için de şok bir durum oldu. Çünkü finale kalacaksın, kupayı alacaksın belki de 2 kupayla bitireceksin sezonu. Futbolcuların bazı şeyleri farkına varması lazım. Tamam oynamıyorlar ama oynayınca da o şansı değerlendirmek lazım. Hep hazır olmak lazım. Şunu bilmeleri  gerekiyor ki. Fatih Hoca'nın kimi ne zaman oynatacağı belli değil. Bir bakarsın taktik idmanda 11 de yoksun, yedek takımdasın ama maç günü geldiğinde kendini bir anda 11 de bulursun. O formayı hak etmek gerekiyor, hoca şans verdiği zaman değerlendirmek gerekiyor. Ama  bu kadro ile oynamak zorunda sezon sonuna kadar Galatasaray Fatih hocanın dediği gibi yapacak bir şey yok. Fatih Hoca ve ekibi elinden geleni yapmaya çalışıyor, oyuncular da kalmak istiyorsa oynadıklarında sahada bunu göstermeleri gerekiyor.

Bu sene taraftarın en çok ayrıştığı konulardan birisi Younes Belhanda oldu. Faslı oyuncunun başarılı mı, başarısız mı olduğuna bir türlü kanaat getirilemiyor. Sizin fikriniz nedir?
Belhanda bana göre bir on numara değil, bir Sneijder değil ki Sneijder gibi oyuncular da artık sıkıntıya yaşıyor günümüz futbolunda. Belhanda 8 numara.. Belhanda'nın sezon başından beri sıkıntısı Sneijder  ile kıyaslanıyor. Bu kıyaslama doğru değil. Bir de hep "On Numara" deyince onun da baskısını yaşıyordur tabii ki. Ama şöyle de bakmak lazım Fatih Hoca ne istiyor Belhanda'dan. Belki de ondan istediklerini yerine getiriyor. Mesela Ndiaye daha 8 numara. Gidiyor geliyor, köprü görevi görüyor. Mesela Başakşehir maçında Fernando 8 numara gibi oynadı  arkasında Donk oynadı. Ama Fernando da biraz yadırgadı ama elinden geleni yapmaya çalıştı mesela.  O maç öyle denedi orta sahanın güçlü olmasını istedi. İkili mücadelelerde  Fernando, Donk ve Selçuk'a göre daha güçlü. Ama o plan o maç için geçerli bir plandı. 

Feghouli baktığınız zaman 14, 15 gole etki etmiş bu sezon ama beklentiler o kadar yüksek ki yine de performansıyla en mutsuz eden isim gibi görünüyor.. Feghouli hakkında ne düşünüyorsunuz?
Tabii ki Feghouli'yi Valencia zamandan bildiği için insanlar, o zaman daha fit, hazır bir görüntüsü vardı, Feghouli hazır değil belli zaten. Bir hazırlık dönemi geçirmesi gerekiyor ondan sonra bir daha değerlendirmek lazım çünkü kaliteli kumaş iyi bir isim. Sıkıntı yaşıyor, fiziki bir sıkıntı yaşıyor orası belli. Bizim zamanımızda orada yetenekle bazı şeyleri kapatıyordunuz. Ama artık futbol değişti güçlenmek de lazım diri olmak lazım. Daha hızlı daha çabuk oynanıyor futbol artık tabii bizim ligimizde ne kadar öyle oynanıyor orası ayrı ama... Bizim istediğimiz,görmek istediğimiz futbol daha hızlı futbol, bizde oyuncular hızlı koşuyor. Halbuki topu koşturmak gerekiyor. Buna ayak uydurmamız lazım. Bu fizik konusunda biz çok geriden geliyoruz belki 20-25 yıl geriden geliyoruz. Biz onlara yetiştiğimiz zaman onlar kim bilir nerede olacaklar. Mesela ben Adanaspor'da iken hocamız Löw'dü ayak içi pas, ayak dışı pas, bazı oyuncular itiraz ediyordu. Şimdi herkes bunu yapıyor, kimse bir şey demiyor. Bakın biz neredeyiz adamlar nerede. O zamandan belliydi.

Tabii ki önümüzde bir Alanyaspor maçı var ama derbi hakkında ne düşünüyorsunuz?
Beşiktaş maçından önce bir Alanya maçı var öyle veya böyle bu maçı oynamak lazım bir puan kaybı bir mağlubiyette bütün planlar değişir. Alanya maçını kazanıp çıkmakla, kaybederek çıkmak farklı O yüzden çok farklı senaryolar ortaya çıkabilir. Beklemek lazım önce bir Alanya maçı oynansın ondan sonra değerlendirmek daha doğru olur ama bana göre zaten Beşiktaş maçı final olur. Galatasaray, Alanya'yı kayıpsız geçerse. .

Galatasaray'da bu sezon en beğendiğiniz oyuncu kim?
Fernando oynaması gerektiği gibi oynuyor bana göre, Marino iyi oynuyor bir istikrar sağlıyor. Önemli olan istikrarlı oynamak zaten ve bir de devre arasında gelen Nagatomo, geldiğinden beri iyi oynuyor. Mesela bana göre Linnes ön planda bulunmuyor ancak tam bir görev adamı. Benim için ön planda olan oyuncuların ne yaptıkları önemli değil. Gomis zaten atacak, atmasını bekliyorsun. 25 atmasa 20 atar, böyle bir ofansif takımda bir şekilde atacaktır zaten ancak Linnes gibi, Nagatomo gibi oyuncuların önemi daha fazla..

Şampiyonluk yarışı malumunuz.. Sizce kim olur?
Tabii ki taraftar olarak Galatasaray. Objektif olarak bakmaya çalışıyoruz sonuçta artık antrenörüz. Zaten Galatasaray'ın da eline bu kadar büyük fırsat geçmişken bırakmamalı, şampiyon olmalı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0