STSL | Kritik viraj...

Spor Toto Süper Lig'de geçtiğimiz hafta sahasında Medipol Başakşehir'i mağlup ederek yeniden liderliğe yükselen Galatasaray, ligin 29. haftasında deplasmanda Aytemiz Alanyaspor ile karşılaşacak. Türkiye Kupası'nda oynanan Akhisarspor maçında gördüğü kırmızı kart nedeniyle cezalı olan Maicon dışında takımımızda bir eksik bulunmuyor. Ümit Öztürk'ün yöneteceği karşılaşma 21 Nisan Pazar günü saat 19.00'da oynanacak. Karşılaşma öncesinde öne çıkan istatistikler ve detaylar şu şekilde..

DEPLASMAN FOBİSİ
Galatasaray, lig tarihinde Alanyaspor ile 3 kez karşılaştı ve bu 3 karşılaşmayı da kazandı. Takımımız Süper Lig'de oynadığı son 7 maçta yalnızca 1 yenilgi alırken, deplasmanda oynadığı son 2 karşılaşmayı ise kazanamadı. Galatasaray'ın ligde elde ettiği son yedi mağlubiyetin tamamı deplasman maçlarında geldi. Takımımız bu yedi yenilgiyi deplasmanda oynadıkları son 10 maçta elde etti (2G 1B). Bu sezon deplasmanlarda 5 galibiyet alan Cimbom, bu maçlarda 23 gol atarken kalesinde ise 21 gol gördü. 

Rakibimiz Alanyaspor ligdeki son altı maçının sadece birinde, Beşiktaş'a mağlup oldu (3G 2B). Bu sezon sahasında çıktığı 14 maçın 6'sını kaybeden Alanyaspor, bu maçlarda 24 gol atarken kalesinde ise 22 gol gördü. Alanyaspor ligde iç sahada Mesut Bakkal yönetiminde çıktığı üç maçta ise yenilmedi (2G 1B). Bu, takımın Süper Lig'de elde ettiği en uzun iç saha yenilmezlik serisi. 

Süper Lig'in ilk yarısında Ali Sami Yen'de oynanan maçta takımımız Yasin Öztekin ve Bafetimbi Gomis'in golleriyle karşılaşmadan 2-0 galip ayrılmıştı. 

EMRE AKBABA VE FERNANDES'E DİKKAT
Bu sezon Spor Toto Süper Lig'de toplam 45 gol atan Aytemiz Alanyaspor, bu gollerin neredeyse yarısını Emre Akbaba(11) ve Junior Fernandes'in(9) ayağından buldu. İki futbolcu attıkları gollerin yanı sıra yaptıkları asistlerle de takımı hücumda sırtlıyor. Emre Akbaba da Junior Fernandes de yaptıkları 6 asistle Alanyaspor'un en çok asist yapan oyuncuları konumunda. Savunma oyuncularımızın bu iki oyuncuya dikkat etmesi gerekiyor. 

DURAN TOPLARA DİKKAT
Bu sezon Süper Lig'de Karabükspor'un ardından (21) duran toplardan en fazla gol yiyen ikinci takım (17) olan Galatasaray, ligde kalesinde gördüğü son 10 golün sekizi duran toplardan geldi. Alanyaspor da takımımız gibi duran toplarda sorun yaşayan bir ekip. Alanyaspor duran toplardan yediği toplam 16 golle ligde duran toplardan en fazla gol yiyen dördüncü takım. 

EN ÇOK GOL YİYEN 2. TAKIM
Spor Toto Süper Lig'de toplam 50 gol yiyen Alanyaspor, Osmanlıspor ile birlikte Karabükspor'ün ardından en çok gol yiyen takım konumunda. Galatasaray ise Spor Toto Süper Lig'de attığı 65 gol ile ligin en golcü takımı konumunda. Cimbom deplasmanda attığı 23 golle dış sahada en çok gol atan 3. takım olurken, sahasında 22 gol yiyen Alanyaspor ise ligde evinde en çok gol yiyen 3. takım. Öte yandan bu sezon ligde en fazla isabetli şut çeken ikinci takım Galatasaray (176), üçüncü takım ise Alanyaspor (152).

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0