STSL | Şampiyonluk yolunda kritik deplasman...

Spor Toto Süper Lig'te geçtiğimiz hafta sahasında ezici bir oyunla Trabzonspor'u 2-1 mağlup eden Galatasaray, ligin 28. haftasında Gençlerbirliği'ne konuk olacak. 9 Nisan Pazartesi günü saat 20.00'da Ankara 19 Mayıs Stadı'nda oynanacak olan karşılaşmayı Cüneyt Çakır yönetecek. Karşılaşma öncesi öne çıkan istatistikler ve detaylar şu şekilde..

GENÇLERBİRLİĞİ'NE 9 MAÇTIR YENİLMİYORUZ
Galatasaray, Gençlerbirliğ ile lig tarihindeki 94. randevusuna çıkacak. Geride kalan mücadelelerde Galatasaray 51, Gençlerbirliği 22 galibiyet alırken, 20 maç ise berabere tamamlandı. Bu mücadelelerde takımımız 161, Gençlerbirliği 100 gol kaydetti. Öte yandan takımımız Gençlerbirliği'ne 9 maçtır yenilmiyor. (6G, 3B) Ligde Gençlerbirliği karşısında son yenilgisini 2013 yılında Ali Sami Yen Stadı'nda alan Galatasaray, rakibine deplasmanda 7 maçtır kaybetmiyor. (3G, 4B) Ayrıca takımımız ligde oynadığı son 5 maçta yenilgi yüzü görmedi. Bu karşılaşmalarda 16 gol atan Cimbom, kalesinde ise yalnızca 2 gol gördü. Rakibimiz Gençlerbirliği ise ligde 5 maçtır galip gelemiyor (2B 3M). Bu karşılaşmalarda yalnızca 2 gol atan Ankara temsilcisi, kalesinde ise 7 gol gördü.

BEKLERİN HÜCUMA KATKISI 
Galatasaray'da devre arasında kiralanan sol bek oyuncusu Yuto Nagatomo ve sağ bekte görev yapan Mariano'nun hücuma verdiği katkı dikkat çekiyor. Son oynanan Trabzonspor maçında gösterdiği performansla herkesi etkileyen Mariano, takımımızın attığı son 5 golün 3'ünde asisti yapan isim oldu. Konyaspor maçında galibiyeti getiren golün asistini yapan Nagatomo ise Galatasaray formasıyla çıktığı 8 lig maçında 2 asist yaptı. 

Galatasaray'ın Spor Toto Süper Lig'te attığı son 6 golün 4'ünün asistleri beklerinden geldi: Mariano (3) & Nagatomo (1). Ayrıca Galatasaray bu sezon ligde Beşiktaş ile birlikte savunma oyuncularından en fazla gol katkısı alan iki takımdan biri (7 gol, 12 asist).

DURAN TOPLARDAN GOL YEMEK GELENEK OLDU
Galatasaray, Fatih Terim'in göreve gelmesinin ardından Spor Toto Süper Lig'de çıktığı 11 karşılaşmada 8 galibiyet, 2 yenilgi alırken, bu maçlarda 27 gol attı kalesinde ise 8 gol gördü. Cimbom, yediği bu 8 golün 7'sini duran toptan yedi, bunlardan 3'ü penaltıydı. Takımımız bu süreçte akan oyunda sadece 1 gol yedi. 

Galatasaray'ın ligde kalesinde gördüğü son dokuz golün sekizi duran toplardan geldi. Galatasaray bu sezon ligde Karabükspor'un (20) ardından ligde duran toplardan en fazla gol yiyen ikinci takım (16). Takımımız en son Trabzonspor karşısında rahat götürdüğü karşılaşmada Kucka'nın orta sahadan kullandığı serbest vuruşta da gol yiyerek duran toptan gol yeme geleneğine devam etti.  Gençlerbirliği karşısında da en büyük sorun şüphesiz duran top olacak. Akan oyunda gol yemeyerek başarılı bir performans gösteren takımımız, duran toplarda da aynı başarıyı gösterseydi belki de şu an şampiyonluk kutlamalarına hangi sanatçı gelsin tartışması yapacaktık. 

SERDAR VE FEGHOULI CEZA SINIRINDA
Galatasaray’da Gençlerbirliği maçı öncesinde Serdar Aziz ve Sofiane Feghouli sarı kart ceza sınırında bulunuyor. İki oyuncu bu karşılaşmada kart görmeleri halinde ligin 29. haftada oynanacak olan ve şampiyonluk için çok kritik bir maç olan Başakşehir mücadelesinde takımdaki yerini alamayacak. Bu bağlamda galibiyet kadar bu iki oyuncunun karşılaşmayı kart görmeden tamamlamaları da çok önemli olacak.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0