BSL | Yenilmez Armada'dan iyi galibiyet!

Playoff için umutlarını tüketen Galatasaray Odeabank, Basketbol Süper Ligi'nin 28. haftasında İstanbul BBSK'yı Ahmet Cömer Spor Salonu'nda konuk etti. Bu sezon ilk kez bir maçını Ahmet Cömert'te oynayan Yenilmez Armada, bütün maç boyunca rakibine üstünlük kurdu ve maçtan 99-77 galip ayrıldı. Karşılaşmada sakatlığı bulunan DaJuan Summers forma giyemedi.

Mücadeleye Alex Renfroe - Dwight Hardy - Göksenin Köksal - Emir Preldzic - Richard Hendrix beşiyle başlayan Galatasaray Odeabank, ilk sayılarını Alex Renfroe ile buldu. Maça istediği gibi başlayan Galatasaray Odeabank, Ivan Buva'nın olmamasını çok iyi kullanarak rakibine karşı pota altında üstünlük sağladı. İki takımın da kısa beşle oynamasından yararlı çıkan taraf olan Yenilmez Armada, Göksenin Köksal'ın penetre ederek 11 sayı bulduğu çeyreği 31-18 önde tamamladı.

İkinci çeyrekte kaldığı yerden devam eden Sarı Kırmızılılar, ilk çeyrekte %80 ile üçlük attıktan sonra ikinci on dakikada da üçlüklerde başarılı olmayı başardı. Kenardan gelen Jordan Taylor ve Adas Juskevicius'tan büyük katkılar almayı başardı. İkinci çeyrekte genç oyuncularına şans veren İstanbul BBSK karşısında iyi bir performans sergilemeye devam eden temsilcimiz Taylor ve Adas'ın 19 sayı attığı çeyrek sonunda soyunma odasına 58-37 önde girdi.

Soyunma odasından döndüğünde hücumda konstrasyon eksikliği yaşayan takımımız, üçüncü çeyreğin ilk dört dakikasında sayı bulmayı başaramadı. Ryan Toolson ve Jaka Klobucar'ın çeyrek başında attığı üst üste sayılarla bir ara farkın tek hanelere indiği çeyrekte takımımızı kendine getiren isim Dwight Hardy oldu. İlk yarı boyunca istediği fırsatları elde edemeyen Hardy, üçüncü çeyrekte takım arkadaşlarını kendine getirmeyi başardı. Bulduğu boş şutları sokarak üçüncü çeyrek sonunda 13 sayıya ulaşan Amerikalı oyuncu, takımımızın da son çeyreğe 76-57 önde girmesini sağladı.

Son çeyreğe rakibinin de rotasyon yapması ile birlikte kenardaki oyuncularına şans vererek başlayan Oktay Mahmuti, Ege Arar ve Adas Juskevicius önderliğinde rakibine üstünlük kurmayı başardı. Genç oyuncularımız Serkan Aydın ve Serhat Tüzinoğlu'nun da süre bulduğu son çeyrekte Oktay Mahmuti'nin öğrencileri son hücum için süresi olması rağmen hücum yapmayarak parkeden 99-77 galip ayrıldı.

Oyuncu istatistikleri: 

Dwight Hardy: 13 sayı - 4 ribaund - 5 asist.
Emir Preldzic: 6 sayı - 2 ribaund - 1 asist.
Göksenin Köksal: 11 sayı - 4 ribaund - 1 asist.
Alex Renfroe: 8 sayı - 1 ribaund - 2 asist.
Serhat Tüzinoğlu: 2 sayı.
Richard Hendriz: 10 sayı - 6 ribaund - 1 asist.
Serkan Aydın: 2 sayı - 1 asist.
Ege Arar: 12 sayı - 14 ribaund - 2 asist.
Mehmet Yağmur: 2 sayı - 2 ribaund - 5 asist.
Caner Topaloğlu: 8 sayı - 3 ribaund - 1 asist.
Jordan Taylor: 11 sayı - 3 ribaund - 4 asist.
Adas Juskevicius: 14 sayı - 2 ribaund - 3 asist.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0