Final Four Bükreş | Rakibimizi ve muhtemel rakiplerimizi tanıyalım

Bükreş'te hafta sonu oynanacak Final Four üzerine kaleme aldığımız serimizin ikinci yazısı ile karşınızdayız. Dün, takımımızın bu aşamaya gelene kadar oynadığı rakipleri ele almıştık. Bu yazımızda ise takımımızı bu hafta sonu neler bekliyor, önce ilk rakibimiz, sonra da muhtemel rakibimizi tanıma amaçlı sizleri bilgilendireceğiz.

Bilindiği üzere Final Four'da format ev sahibinin direkt katılımı üzerine kurulu. Bir önceki turda oynanan altı maçtan galip çıkan üç takım ise Final Four'un diğer katılımcılarını oluşturuyor. Final Four'da bu sene yapılan bir format değişikliği ise yarı final ve final müsabakalarını etkiledi. Normalde organizasyona aynı ülkenin birden fazla takımı katılım gösterme hakkı elde etmişse, (ki genelde bu Türk takımları olurdu) yarı finalde bu aynı ülke takımları eşleştirilip finalde karşı karşıya gelmeleri engellenirdi. Bu sezon ise bunun önü açıldı ve Galatasaray ev sahibi Alba Blaj ile eşleşti. Eğer bu maçtan galip çıkan taraf olursak finalde Imoco-Vakıfbank galibi ile eşleşeceğiz.

Peki Alba Blaj'ı bir tanıyalım. Romen takımı bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde arka arkaya üçüncü kez boy gösterirken düştüğü A grubunda çıktığı 6 maçın 5'ini kazanma başarısı gösterdi. Ev sahipliği neticesinde bir üst tur oynamayan ekipte en dikkat edilmesi gereken oyuncu ise Ana Cleger. Grup aşamasının sayı skoreri olan Cleger, toplam 140 sayı ile oldukça başarılı bir performans göstermiş. Kadrosunda Türk oyuncular Melisa Memiş ve bir dönem Galatasaray forması giymiş Selime İlyasoğlu'nu da bulunduran Romenler kuşkusuz elinde bulundurduğu seyirci avantajı ile bize dişli bir rakip olacaktır. Kağıt üzerinde favori olarak gözüktüğümüzü söyleyen çok olsa da, hem iyi bir grup aşaması geçirmiş, hem fazladan Avrupa maçı oynamamış hem de seyirciyi arkasında tutan bir ekibe karşı mutlaka zorlanacağız. Fakat final kesinlikle hayal değil.

Muhtemel final için ise adayları belirttim. İtalya şampiyonu Imoco ve Türk devi Vakıfbank. Vakıfbank ile ilgili en değişik istatistik üst üste altıncı kez Final Four görüyor olması. Geçtiğimiz sezon da Avrupa Şampiyonu olan Vakıf'ın toplamda üç şampiyonluğu bulunuyor ve bu sezon da kupayı almaları halinde en çok bu başarıya erişen Volley Bergamo ile sayıları eşitleyecek. Artık oldukça yakından tanıdığımız Vakıfbank'ın en büyük silahı elbette Zhu Ting. Çinli oyuncu yine F4'ün en korkulan ismi olacaktır. Vakıf'ın bana göre bir diğer büyük özelliği yıllardır aynı koç ve aynı oyun sisteminde ilerlemesi ve buraya gedikli bir takımın olması. Tabii olası bir finalde rakibimizin tek eksiği oyunun adil bir ortamda oynanacak olması olur, bunu da hatırlatmadan geçmeyelim.

Imoco ise son İtalya şampiyonu ve Avrupa ikincisi. Bir nevi geçtiğimiz yılın finali bu sezon yarı finalde oynanıyor. Kimberly Hill ve Samanta Fabris gibi önemli oyunculara sahip İtalyan ekibi, Final Four'a iki önemli orta oyuncusundan yoksun gidiyor. Robin de Kruijf ve Raphaela Folie, bu organizasyonda yer alamayacaklar.

Final Four'da ilk rakibimiz ve, muhtemel rakiplerimizin durumları da bu şekilde. İki eşleşmeden bir Galatasaray-Vakıfbank finali çıkmasını herkes canı gönülden istiyor. Bunun cevabını ise Cumartesi günü alacağız.

Maç programı ise şöyle olacak;
5 Mayıs Cumartesi
Saat 16:00- Vakıfbank - Imoco
Saat 19.00- Alba Blaj - Galatasaray
6 Mayıs Pazar
Saat 16:00- Yarı Final
Saat 19:00- Final

Yarın: Galatasaray'ın son durumu, kadro bilgisi ve oyun anlayışını içeren yazımız sizlerle olacak.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0