''Galatasaray kupalara alışmış bir takımdır.''

Avrupa’nın 2 numaralı kupası olan EuroLeague 1’i şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımız, GS TV'ye konuk oldu. Engelsiz Aslanlar, üst üste ikinci kez gelen bu şampiyonluğu ve devam eden lig maratonunu değerlendirdi.

Sedat İncesu: Elbette şampiyonluklara alışmamak gerekir. Bunu hep söylüyoruz. Türkiye’ye ne kadar çok kupa gelirse o kadar iyidir. Bizim hedefimiz her zaman olduğu gibi ligde ve Avrupa’da şampiyonluk. Bu hırsımızı da daima gösteriyoruz ve kazanıyoruz. Bu kupayı tekrar kazanmak çok büyük bir gurur verdi. Hedefimiz Şampiyonlar Ligi’ydi. Ona göre bir takım kuruldu. Elemelerdeki performansımız kupayı kaldırabilecek düzeydeydi. Ancak elemelerde hiç tahmin edemeyeceğiniz bir takım olmayacak bir şekilde bir takıma mağlup oluyor. Bu üç defa başımıza geldi. Çok açık bir şekilde bizi dışarıda bırakmak için averajla böyle oyunlar yapılıyor. O yüzden alışmamanız gerekiyor. Hiçbir maç kolay olmuyor. Bir adım takıldık diye işi bırakmıyoruz. Hemen EuroLeague’e konsantre olduk ve kazandık. Çok mutlu ve gururluyuz. Tekrar hayırlı olsun.

Abdurrahman Güven: Grupta güçlü ekipler yoktu. İki takımı farklı yendik. Grubun başında ev sahibi ekibi de vardı. Onlar turnuvanın en kuvvetli takımıydı. İlk iki maçı kolay geçirdik, son maçta ise Bilbao ile oynadık. O maçta onlara 2 sayıyla mağlup olduk. Turnuva takımları her zaman düştükleri yerden kalkmasını bilen takımlardır. Grup ikincisi olarak çaprazda Beşiktaş ile eşleştik. Onları da yendikten sonra finale çıktık. Finalde de rakip Bilbao’ydu. Final maçı da çekişmeli geçti. Son saniye üçlüğünü kaçırdılar. Biz tecrübemizle ve kadromuzun daha iyi olması sebebiyle maçı kazanmayı bildik.

Rodney Hawkins: Biz çok iyi bir takımız. Çok da iyi bir turnuva geçirdik. İkinci defa üst üste EuroLeague 1’i kazandık. Çok güzel bir tecrübe oldu. Umarım bu başarıyı ligde de sürdürürüz. Sezon sonunda iki kupalı şampiyon olmak istiyoruz.

Bulut Kodal: Galatasaray’daki ilk senemde Avrupa kupası kaldırmak muazzam bir duygu. İnşallah ligde de şampiyon olarak bu kupayı taçlandırabiliriz. Hocalarıma ve takım arkadaşlarıma ilk senemde bana bu duyguyu yaşattıkları için teşekkür ediyorum. Umarım önümüzdeki senelerde de bunun devamı gelir. Anlatmaya gerek yok, görüyorsunuz... Muhteşem bir his.

Gökhan Coşkun: Benim için ilk ama Galatasaray için birçok kupanın devamı. İlk senemde böyle bir duygu yaşamak çok güzel bir his. Aslında hedefimiz Şampiyonlar Ligi’ydi ama turnuvanın dışına itildik. Hemen ardından EuroLeague’e konsantre olduk. Her maçımızı tek tek analiz ettik. Devamında düzenli bir çalışmayla kupayı kulübümüze kazandırdık. Bunun için de üstümüzde onur ve gurur var. İnşallah ligi de alıp yanına bir kupa daha koyarız.

Mehmet Türk: Kupayı aldığımız için çok mutluyuz. Grup aşamasında kaybettiğimiz takımla finalde de karşılaştık ve onları yenmesini bildik. Psikolojik açıdan zor bir turnuva oldu. Ancak biz çok iyi bir turnuva geçirdik. Takım halinde savaştık ve kupayı kazanmasını bildik. Tüm takım çok biri bir performans gösterdi. Umarım ligde de şampiyon oluruz.

Özgür Gürbulak: Galatasaray’a geri döndüğüm için gerçekten çok mutluyum çünkü kupaları özlemişim. Bu takımda çok fazla başarı elde etmiş bir insan olarak, çok fazla takım kaptanlığını yapmış biri olarak iki senenin ardından buraya gelip böyle bir başarının içinde yer almak benim için çok gurur verici bir şey. Bütün ekibi tebrik ediyorum. Bu kupada herkesin büyük bir emeği var. Yöneticilerimiz de yeteri kadar arkamızda duruyorlar. Şimdi artık lige döndük. Bizde dün yok, her zaman bir sonraki adıma odaklanırız. İnşallah ligi de kazanıp Avrupa kupamızın yanına bir kupa daha ekleriz.

Maşide Cesur: Kariyerimde aldığım ilk Avrupa kupam geçen seneki EuroLeague 1 kupasıydı. Benim için çok heyecan vericiydi. İkinciyi de aldıktan sonra bu mutluluğu daha çok yaşadım. Ülkemize ve camiamıza hayırlı olsun. Tüm takıma teşekkür ederim.

İsmail Ar: Şampiyonlar Ligi’nden elendikten sonra çok büyük bir hayal kırıklığına uğradık. Galatasaray’ın katıldığı bütün turnuvalardaki hedefi şampiyonluktur. Üst üste ikinci kez kupayı müzemize getirmeyi başardık. Onun için herkese çok teşekkür ederim. Gerçekten çok zorlu bir turnuva geçirdik. Ligde Beşiktaş’a iki defa yenildik ancak doğru zamanda onları yarı finalde elemeyi başardık. Bu bizim için kim olduğumuzu hatırlamak adına çok önemli bir mesajdı. Şampiyonlar Ligi’ni kazanmayı çok istiyorduk. Bunu yapabilecek güçteydik.

Mustafa Korkmaz: Turnuvadaki en önemli maç Beşiktaş maçıydı. O galibiyet güzel bir moral oldu bize. Final maçında zaten hırslıydık. Grupta rakibimize karşı kaybetmiştik. Geçen sene de bu kupayı kaldırdık. Galatasaray ailesine ve taraftarlarımıza armağan olsun.

Krzysztof Bandura: Herkese teşekkür etmek istiyorum. Kariyerimdeki ilk kupamı kazandım. Şimdi lige dönmüş durumdayız. Play-Off’ları en üst sırada bitirmek istiyoruz.

Mete Sarı: Üst üste ikinci Avrupa kupasını aldık. Belki birinci kupa değil ama bu kupayı almak kolay olmadı. Şimdi sıradaki adım Play-Off’lar. En iyisini yapacağız. Şampiyon olmak istiyoruz.

Fikri Gündoğdu: Tabii ki çok mutluyuz. Avrupa’nın en büyük ikinci kupasını kazandık. Galatasaray kupalara alışmış bir takımdır. Biz de gidip aldık. Lige dönmüş durumdayız. Sezonu iki kupayla kapatmak istiyoruz. Bütün herkese teşekkür ederim.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0