ÖZEL | Aslı Kalaç: Hedefimiz tamamen kupayı almak olacak.

5-6 Mayıs tarihlerinde Romanya’nın Bükreş kentinde düzenlenecek CEV Şampiyonlar Ligi Final Four’unda mücadele edecek olan Galatasaray Bayan Voleybol Takımımız, Taç Spor Tesisleri’nde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Bu organizasyonda genç oyuncumuz Aslı Kalaç, FCN Blog'a özel açıklamalarda bulundu.

İlk kez Final Four'da oynayacaksın. Neler hissediyorsun?
Açıkcası benim içim kaynıyor çünkü daha 22 yaşındayım ve ilk Final Four'umu oynayacağım. İnşallah bu ilk ve son olmaz. Final Four kapısını araladım. Bundan sonra da hep Final Four oynamayı dört gözle bekliyorum. Final Four'a çok iyi hazırlandık çünkü sezon boyunca hiç bu kadar hazırlanacak zamanımız olmamıştı. 20-25 gün gibi bir sürecimiz oldu. Çok iyi hazırlandığımızı düşünüyorum. Final Four'da Avrupa'nın en iyi takımları olacak. Hiçbir takımı küçümsememek gerekiyor. İlk rakibimiz Alba Blaj. Onlar ev sahibiler, öyle bir avantajları var. Çok iyi çalışıp, bunları sahada uygulamamız gerekiyor. Hiçbir takımı küçümsememiz gerekiyor. O maçı çok iyi şekilde geçip, finale adımızı yazdıracağımızı düşünüyorum. İnşallah güzel sonuçlarla Final Four'u kapatacağız.

Ligi 4. bitirdiğimiz Fenerbahçe maçında çok fazla hata sayısı verdik ve set sonlarını da iyi oynayamadık. Bir türlü sonunu getiremedik. Buna benzer durumlar geçen sezonlarda da yaşanmıştı. Bu durumu neye bağlıyorsun sen?
Açıkcası belli bir şeye bağladığımı söyleyemeyeceğim. Dediğin gibi iki Fenerbahçe maçında da çok fazla hata yaptık. Yani normalde bu seviyedeki takımın bu kadar basit hata yapmaması gerekiyor. O kadar basit hatayı 16-17 yaşındaki oyuncuların olduğu takımlar o kadar hata yapar. Onlardan bir ders çıkardığımızı düşünüyorum. Set sonunu getirememek değil de olay sette yaptığımız hatalardan dolayı giden bir maç. Set sayısına yapılan hata sayısı 12, 13'dü. O kadar basit hata yapılmasa eminiz ki sonuç bizim lehimize olacaktı. Buradan çıkarmamız gereken sonuç set sonunu getirememek değil de hatalarımızı aza indirgemek oldu. Onun için de çalışıyoruz. O hataları Final Four'da yapma lüksümüz yok. Yaparsak önümüze baka baka eve döneriz. O yüzden onların üzerinde duruyoruz biz de. Çok iyi çalıştığımızı düşünüyorum ve basit hataların Final Four'da yapılmayacağından eminim.

Tatiana Koshelava takım için önemli bir oyuncuydu fakat sakatlığı sebebiyle Final Four'da olamayacak. Final Four'da onun yokluğunu nasıl kapatacaksınız?
Biliyorsunuz bütün takımlar 14 kişi kuruluyor. Evet çok önemli bir oyuncumuzu kaybettik fakat bizim benchimizde de Koshelava'nın yokluğınu kapatacak çok önemli oyuncularımız var. Onun yokluğunu kapatmak için elimizden geleni yapıyoruz. Sağolsun o da Romanya'ya gelecek ve bize destek olacak. Bizle beraber içinde o duyguları yaşayacaktır. Dediğim gibi takım 14 kişiden kurulduğu için 1 kişinin yokluğunu telafi edebilecek çok insan var. Koshelava gibi önemli bir oyuncumuz olmadığı için herkes kendinden daha fazlasını katarak sahada elinden geleni yapmaya çalışıyor. Bu sayede onun yokluğunu kapatabileceğimizi düşünüyorum.

Vakıfbank'a elendiğimiz serinin 2. maçında hakem hataları çok konuşulmuştu. Final Four'da da finale kalırsak Vakıfbank ile eşleşme durumu var. Olası bir eşleşmede sahada bir rövanş alma duygusu olur mu yoksa her şey geride kaldı ve farklı bir maç olarak mı görüyorsunuz?
Vakıfbank maçına gelmeden önce Alba Blaj maçını düşünmemiz gerekiyor. Direkt finale odaklanırsak Blaj maçı kötü geçebilir fakat varsayalım ki Blaj'ı yendik ve Vakıfbank ile finale kaldık. Tabii ki de hepimizin içinde biriken bazı hırslar var o maçtan dolayı. Çünkü hepimiz hakkımızın yendiğinden eminiz. Fakat sonuçta oranın atmosferi çok farklı olacağı için takımda hiç kimsenin Vakıfbank'a karşı olan hırsını değil de Final Four'da kupayı alma hırsını ortaya koyacağından eminim. Orada hedefimiz tamamen kupayı almak olacak. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0