ÖZEL | Seda Aslanyürek: Galatasaray'ı en üst yerlere getirmek istiyoruz.

5-6 Mayıs tarihlerinde Romanya’nın Bükreş kentinde düzenlenecek CEV Şampiyonlar Ligi Final Four’unda mücadele edecek olan Galatasaray Bayan Voleybol Takımımız, Taç Spor Tesisleri’nde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Bu organizasyonda tecrübeli oyuncumuz Seda Aslanyürek, FCN Blog'a özel açıklamalarda bulundu. Voleybolu bırakacağını açıklayan Seda Aslanyürek'in açıklamaları şu şekilde... 

Sen tecrübeli bir oyuncusun ve bu seviyeleri daha önce oynadın ancak takımda baktığımızda Aslı Kalaç gibi ilk kez bu heyecanı yaşayacak oyuncular da var. Bu bağlamda takımdaki havayı biraz anlatabilir misin? 
Uzun bir sürecimiz vardı hazırlanmak için. Bunu en iyi şekilde değerlendirdiğimizi düşünüyorum. Şimdi artık mental anlamda en yüksek seviyede olduğumuzu düşünüyorum. Çok kısa bir zamanımız kaldı. İyi bir takımız. Sezon içinde de iyi şeyler yaptığımız anlar oldu ama şimdi aynı şeyi Final Four'da 2 gün üst üste yaparak Galatasaray'ı en yukarıdaki yere taşımak istiyoruz. Galatasaray tarihinde 2. kez Final Four'a katılıyor. İlkinde evsahibi olarak katılmıştı. İlk defa eleme oynayarak Final Four'a gidiyor. Ondan dolayı zaten tarih oldu Galatasaray için ama bu tabii ki de yeterli değil bizim için. En üst yerlere getirmek istiyoruz Galatasaray'ı ve adımızı altın harflerle yazdırmak istiyoruz. Bunu da bu camia hakediyor diye düşünüyorum. Çok büyük bir camia gerçekten ve voleybol olarak ilk kez böyle bir şey olacağı için açıkcası şu an çok heyecanlıyız. İnşallah söylediklerimizi sahaya yansıtıp, başarılı oluruz. 

Ligde Fenerbahçe maçında set sonlarında çok hata yaptık. Tecrübeli bir oyuncu olarak sen sonunu getirememeyi neye bağlıyorsun ve Final Four'a da bu hatalar yansır mı sence? 
Açıkcası bizim o maçları kaybetmemizi kimse beklemiyordu ondan dolayı da geriye düşünce biraz stres yaşandı. O paniğin getirmiş olduğu hatalar oldu ama şimdi tamamen başka bir sayfa, başka bir kulvardayız. Zaten bu süreç o anlamda iyi oldu çünkü 3 günde 1 maç oynadığımız için çok fazla antrenman yapamıyorduk ama bu süreçte 3 haftalık bir zamanda hatalarımızı görüp, onun üzerine çalışmalarımızı yaptık. Az hata yapan takım da kupaya ulaşacaktır. 

Kaptan Neslihan Demir voleybolu bırakıyor son 2 maçı kaldı. Takım bazında baktığımızda da Galatasaray'ın gelecek sezon bütçesinin düşeceği açıklandı. Sen gelecek sezonla ilgili bir karar verdin mi devam mı edeceksin yoksa bırakacak mısın? 
Ben de bırakmayı düşünüyorum. Benim de son 3-4 günüm, son 2 maçım. Sonrasında ne olur herhangi bir fikrim yok.

Nihan Güneyligil voleybolu bıraktıktan sonra takımda yöneticilik pozisyonunda görev almaya devam etti. Sende de böyle bir şey görür müyüz?
Tabii ki camianın içinde kalmak, tecrübelerimizi yeni nesillere aktarmak isteriz. Zamanın ne getireceği belli olmuyor. O yüzden onla ilgili net bir şey söylemek mümkün değil.

Vakıfbank ile oynanan serinin 2. maçına hakem hataları damga vurmuştu ve Aslı Kalaç'a sorduğumuzda ''Haksızlığa uğradığımızı düşünüyoruz, inanıyoruz.'' demişti. Sen o maçla ilgili neler düşünüyorsun ve olası bir final eşleşmesinde bir rövanş duygusuyla çıkılır mı maça?
Şimdi şöyle söyleyeyim benim Galatasaray'da 2. senem ve Vakıfbank'a ters geldiğimizi düşünüyorum. Oynadığımız oyun stiliyle, daha hızlı oynayan bir takımız ve onların yüksek bloklarını abandone etmek için hızlı oynamaktan başka çareniz yok. Bizim de takımımızın sistemi bu olduğundan onlara ters geliyoruz. İnşallah biz ilk maçımızı kazanıp -şu anda en önemli şey o- ilk maçımızı geçip daha sonrasında inşallah finalde iki Türk takımı oynar ve Türkiye liginin her geçen yıl seviyesinin ne kadar yukarıda olduğunu bütün dünya biliyor. Hem bunu herkese tekrar göstermek açısından çok güzel olacak. Sonrasında da finallerin havası farklı. Orada her şey olabilir. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0