STSL | Hedefe son 3!

Spor Toto Süper Lig'de geçtiğimiz hafta sahasında Beşiktaş'ı 2-0 mağlup ederek son 3 haftaya lider giren Galatasaray, ligin 32. haftasında deplasmanında Teleset Mobilya Akhisarspor'a konuk olacak. 6 Nisan Pazar günü saat 19.00'da oynanacak olan karşılaşmayı Ali Palabıyık yönetecek. Sarı kart cezası nedeniyle Younes Belhanda'nın ve sakatlığı bulunan Mariano'nun oynamayacağı karşılaşma öncesinde öne çıkan istatistikler ve detaylar şu şekilde..

AKHİSARSPOR'A KARŞI YALNIZCA 1 MAĞLUBİYET
Galatasaray, Teleset Mobilya Akhisarspor ile lig tarihinde toplam 11 kez karşılaştı. Takımımız bu maçların 10'unu kazanırken, yalnızca 1 maçtan mağlubiyet ile ayrıldı. Bu maçlarda toplam 34 gol atan Cimbom, kalesinde ise 11 gol gördü.  İki takımın ligde oynadığı son iki maçta ise toplam 12 gol atıldı. Ligde elde ettiği 7 mağlubiyetin tamamını deplasmanlarda alan Galatasaray, deplasmanda oynadığı son karşılaşmada Alanyaspor'u 3-2 mağlup etmişti. Deplasmanda oynadığı maçlarda toplam 20 puan toplayan Galatasaray, rakip kalelere 26 gol atarken kalesinde ise 23 gol gördü.

Rakibimiz Akhisarspor ise sahasında oynadığı 15 maçta topladığı 22 puanla ligde sahasında en az puan toplayan 3. takım konumunda. Rakip kalelere toplam 17 gol atan Akhisarspor, kalesinde ise 21 gol gördü. Bunun yanı sıra Ege temsilcisi sahasında oynadığı son 4 lig maçında galip gelemedi. bu maçlarda 1 beraberlik, 3 mağlubiyet aldı.

İki takım arasında oynanan son lig maçını Galatasaray, Ali Sami Yen'de 4-2 kazanmıştı. İki ekip arasında oynanan son resmi maçta ise Akhisarspor, takımımız Ali Sami Yen stadında 2-0 mağlup etmiş ve Türkiye Kupası'nda finale yükselmişti.

LİGİN EN AZ ŞUT ÇEKEN TAKIMI: AKHİSARSPOR
Ligde geride kalan 31 haftada 70 gol atan Galatasaray, son 12 sezonda ilk 31 haftalar itibarıyla en yüksek gol sayısına ulaştı. Cimbom, en son 2005-2006 sezonunun 31. haftasında 73 gol atmış, o sezonu da şampiyon olarak tamamlamıştı. Bunun yanı sıra savunma performansıyla da dikkat çeken Galatasaray, kalesine en az şut çekilen ekip konumunda (302). Rakibimiz Akhisarspor ise bu sezon Süper Lig'de ligde en az şut çeken (296) takım konumunda yer alıyor. Ayrıca bu maçta Bu maçta bu sezon Süper Lig'de rakip ceza sahalarında topla en fazla (Galatasaray - 807) ve en az buluşan takım karşı karşıya gelecek (Akhisarspor - 460). Öte yandan Galatasaray ligin ikinci yarısında 33 golle en fazla gol atan takım. Akhisarspor ise ligin tamamında 39 gol atabildi.

BEKLERİN SKORA KATKISI: 9 GOL
Galatasaray'ın Spor Toto Süper Lig'de rakip kalelere attığı son 16 golde beklerin katkısı dikkat çekiyor. Atılan 16 golün 9'unda skora katkıda bulanan bek oyuncuları, sadece hücuma verdikleri katkıyla değil savunmada yaptıklarıyla da takdir topladılar. Mariano 1 gol, 5 asist, Nagatomo 3 asist ve Linnes 1 asist yaparak skora katkı verdi.

3 MAÇTA 7 PUAN ŞAMPİYONLUK DEMEK
Spor Toto Süper Lig'de son 3 haftaya lider giren Galatasaray, Başakşehir'in Sivasspor maçında yaşadığı puan kaybıyla beraber son 3 maçta 7 puan alması durumunda şampiyon olacak. Bu bağlamda baktığımızda belki de en kritik maça çıkıyoruz. Akhisarspor deplasmanında alınacak 3 puan şampiyonluk için dev adım olacak. Son 3 maça çıkarken çok büyük bir avantaja sahip olan Galatasaray'ın bu fırsatı geri tepmemesi gerekiyor. Her şey bizim elimizde bunu iyi kullanıp, 21. şampiyonluğumuzu elde edelim. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0