2018 Dünya Kupası: Cristiano Ronaldo'nun gecesi!

Dün oynanan Rusya-Suudi Arabistan maçıyla başlayan Dünya Kupası'nın ikinci gününde futbolseverleri futbola doyuracak maçlar oldu. İlk günün aksine oldukça heyecanlı geçen ikinci gün karşılaşmalarında süperstar Cristiano Ronaldo damgasını vurdu. Portekizli yıldız attığı 3 golle kupaya "merhaba" dedi.


URUGUAY 1-0 MISIR
Maç öncesinde en büyük soru işareti sezonun en iyilerinden Mohammed Salah'ın hazır olup olmayacağı idi. Hector Cuper ve Salah her ne kadar hazır olduğunu söylese de Arjantinli teknik adam hedef maç olmaması sebebiyle Salah'ı riske etmedi. Oscar Tabarez'in sezonun başarılı ismi Lucas Torreira'ya Uruguay orta sahası can çekişirken dahi şans tanımaması ve oyunu 0-0 yeterli olacağı düşüncesi üzerinden gitmesi epey eleştiri aldı. Uruguay'da başka bir eleştiri odağı ise fırsatları kalitesine yakışmayacak şekilde harcayan Luis Suarez idi. Yine de bu sorunları 90.dakikada Uruguay'ın belki de en güvenilir bölgesi olan stoper ikilisinden Gimenez'in golüyle ört pas edilmiş oldu.


İRAN 1-0 FAS
Günün ikinci maçında B Grubunun ise ilk maçında çoğumuzun beklentisinin yüksek olduğu Fas, İran ile karşı karşıya geldi. İran'ın maç veya turnuva geneline dair pek bir umudu olduğu söylenemezdi ama maç pek öyle bitmedi. 1994 Dünya Kupası'nda Amerika'ya karşı galibiyetten başka Dünya Kupaları tarihinde galibiyeti olmayan İran, zorlu B Grubu'nda sürpriz yapması beklenen Fas'ı mağlup etmeyi başardı. Maçın ilk yarısı oynanan ilk iki maçın aksine en tempolu maç görüntüsündeydi. Fas'ın topa hükmettiği, İran'ın ise Serdar Azmoun ile kontra-ataklar kovaladığı bir planları vardı her iki takımın. Fas özellikle hücumda çokça tıkanan, ne yaptığını bilmeyen bir takım görüntüsü de vermedi değil. Özellikle maçın ikinci yarısında bu daha çok hissedildi. Yetenek olarak en iyi Afrika takımı olsa dahi İran savunmasına bir doğaçlama olarak bir çözüm üretemediler. Yine 90.dakikada günün ilk maçına nazire yaparcasına İran golü buldu ve tarihinde 2.kez Dünya Kupası galibiyetine ulaştı.


PORTEKİZ 3-3 İSPANYA
Cristiano Ronaldo'nun gecesi.. Ronaldo için en büyük şanssızlığı nedir sorusunun cevabı çok net şekilde Messi ile aynı dönemde oynamış olması olur. Maçın henüz başında penaltıyı aldıran CR7 oyunun devamında ise bizlere tek başına bir adam takımını kurtarabilirmiş dedirtti. İspanya'nın Lopetegui krizinin ardından beklentiler düşmüştü. Hierro'nun ilk maçında sağ bekte Nacho tercihi hariç Lopetegui'nin genel olarak kullandığı kadroyu sahaya sürdü. İspanya için bu kadar çok merkez özellikli oyuncu olması sorun oluşturdu. Oyunu genişletme anlamında ve ceza sahasına koşu yapabilecek oyuncu olmaması sebebiyle Portekiz ceza sahası ve çevresine kümelenmiş bir İspanya gördük sürekli.. Portekiz ise kendilerine Euro 2016'yı kazandıran mantaliteyi uygulamaya devam ediyordu. Hücumlarını Ronaldo üzerinden kurgulayan bir takım görüntüsündeler. Diego Costa'nın bireysel çabası ve golcülüğünün ne kadar iyi olduğunu gösterdiği gölün ardından Ronaldo 45. dakikada cevap verdi. Sezonun en iyi kalecisi olarak düşündüğümüz De Gea'nın yaptığı hata en iyilerin de hata yaptığının kanıtıydı. İspanya'nın golü 45.dakikada yemiş olması iyi bir şans oldu aslında. Şoku soyunma odasında atan İspanyollar ikinci yarıda 4-3-1-2'ye dönünce hücumda biraz daha iyi yerleşir oldu. Yine Diego Costa'nın golcülüğünün ortaya çıktığı anlarda İspanya duran toptan golü buldu. Golün ardından İspanya baskıyı giderek arttırdı lakin yine hücumları epey kısırdı. Bu kısırlığı performansı epey tartışmalı olan Nacho'nun füzesi çözdü. Bu dakikadan sonra Portekiz biraz daha topa sahip olmak zorundaydı. Yerleşik olarak çok kötü hücum eden Portekiz oyunu biraz daha kenarlara yaymak adına Quaresma ve Joao Mario'yu oyuna sürdü. Bu tercihlerin pek bir yarar sağladığı söylenemez ama takımınızda Cristiano Ronaldo gibi bir isim varsa bunları da pek problem etmiyorsunuz. Turnuvada gol atan en yaşlı oyuncular arasına giren yıldız 3.golünde harikalar yarattı. Frikikten De Gea'yı avladı bu kez. Dünya Kupası'nda hem de İspanya'ya karşı hat-trick yapmak hele hele İspanya ile boy ölçülme ihtimali olmayan Portekiz ile bunu yapmak çok büyük oyuncu olduğunun kanıtı..

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0