2018 Dünya Kupası: Farklı açılış!

Futbolseverlerin heyecanla beklediği FIFA Dünya Kupası bugün itibariyle resmen başladı! Rusya'nın başkenti Moskova'da gerçekleştirilen açılış töreninin 78bin kişi izlerken, Rusya devlet başkanı Putin ve Suudi Arabistan veliaht prensi Muhammed bin Selman tribünde yer aldı. Görkemli bir şekilde gerçekleşen açılış töreninin ardından A Grubu'nun ilk maçında ev sahibi Rusya ile Suudi Arabistan karşılaştı. 

RUSYA 5-0 SUUDI ARABISTAN
Rusya'nın başkenti Moskova'da bulunan 80bin kişi kapasiteli Lujniki Stadyumu'nun ev sahipliği yaptığı törenlerin ardından turnuvanın resmi açılışı Rusya - Suudi Arabistan arasında oynanılan karşılaşmayla yapıldı. Ev sahibi olduğu için turnuvaya direkt katılan Rusya, oynadığı hazırlık maçlarında galibiyet alamamıştı. Stanislav Cherchesov'un çalıştırdığı ev sahibi Rusya, turnuvaya katılan takımlar arasında FIFA klasmanının en aşağısında bulunan takım olarak dikkat çekiyordu. FIFA sıralamasında 70.sırada bulunan Rusya, aynı sıralamada 67.sırada bulunan Suudi Arabistan ile karşılaştı. Turnuvanın en kötü 2 takımının karşı karşıya geldiği açılış maçında ev sahibi ekip 5-0 gibi net bir skorla sahadan galip ayrılarak turnuvaya 3 puanla başladı. 

Skor her ne kadar 5-0 gibi farklı olsa da, futbolseverler olarak aslında pek keyifli bir maç izlemedik. Sahadan 5 golle galip ayrılan Rusya'nın topla oynama oranı %38 olurken, konuk ekip Suudi Arabistan isabetli şut atamadan maçı tamamladı. Rusya karşısında savunmasında bir çok kez açık veren Suudi Arabistan için Mısır ve Uruguay maçları tam bir kabusa dönüşebilir. Karşılaşmanın 12.dakikasında Rusya'yı öne geçiren Yuri Gazinski turnuvanın ilk golünü kaydeden isim olurken, 24.dakikada sakatlanan Alan Dzagoev'in yerine oyuna dahil olan Denis Çerişev mücadelenin 43.dakikasında skoru 2-0'a taşıdı. Karşılaşmanın ikinci yarısında oyuna dahil olan Dzyuba, oyuna girdikten saniyeler sonra ağları havalandırarak farkı 3'e taşırken, mücadelenin uzatma dakikalarında önce Denis Çerişev ve ardından da günün yıldızı Aleksandr Golovin sahneye çıkarak skoru tayin etti. Günün yıldızı 1 gol - 2 asist ile galibiyette başrol oynayan 1996 doğumlu Aleksandr Golovin olurken, kenardan gelen Denis Çerişev attığı 2 golle galibiyette pay sahibi oldu. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0