2018 Dünya Kupası: Polonya elendi!

Rusya'da düzenlenen 2018 dünya kupası tüm hızyla devam etti. 3 maçın oynandığı günde, günün ilk maçında İngiltere, Panama'yı farklı mağlup ederken günün ikinci maçında Afrika temsilcisi Senegal ile Japonya birer puanı paylaştı. Günün son maçında ise turnuvanın en büyük hayalkırıklığı olan Polonya, Kolombiya karşısında dağıldı.


İNGİLTERE 6-1 PANAMA
Günün ilk maçında büyük bir değişim yaşayan İngiltere, Panama'yı farklı mağlup etti. Tunus maçının kadrosundan tek farkla sahada olan Ada temsilcisi maça çok hızlı başladı. Dirençsiz Panama golü de erken yiyince Çok çabuk dağıldı ve ilk yarı 5-0 İngiltere üstünlüğü ile geçildi. İkinci yarıda ise İngiltere oyunu rolantiye aldı ve Panama'nın çok üstüne gitmedi. Gelen 6.gol sonrası ise kalesinde 1 gol gördü. Bu gol sonrası İngiltere'nin bilerek yediği söylentisi dolaştı. Zira bu golden sonra İngiltere Belçika ile averajını eşitledi. Diğer grubun 1. veya 2.sine gore Belçika maçına hazırlanacaklar muhtemelen.


SENEGAL 2-2 JAPONYA
İlk maçların iki kazanan takımı. Senegal oynadığı oyunla pek çokları tarafından alkışlanmıştı. Japonya ise Kolombiya'nın erken eksik kalmasını iyi değerlendirmiş ve 3 puanı hanesine yazdırmıştı. Bu maç iki tanıdık ismin karşı karşıya gelmesine de sebep oldu. Senegalli Badou Ndiaye ve Japon Nagatomo kısa surede olsa Galatasaray'da takım arkadaşlığı yaptılar. Maça önde başlayan Senegal oldu. Mane'nin golüyle öne gecen Afrika temsilcisine cevap Nagatomo'nun asistinde İnui'den geldi. 71.dakikada Wague ile yeniden öne gecen Senegal'e Japonya cevap vermeye devam etti. Bu kez sahneye çıkan isim Keusike Honda oldu. Böylelikle iki takımda puanlarını 4'e yükseltti.


POLONYA 0-3 KOLOMBİYA
Turnuva öncesi grubun iki favori takımıydı muhtemelen. Lakin ilk maçlarını ikisi de kaybetti. İkinci maçlarda karşılaşan ikili de hayal kırıklığı yaratan ekip Polonya olmaya devam etti. Hiçbir varlık gösteremeyen Avrupa temsilcisi 40.dakikada Yerry Mina'nın golüyle geriye düştü. 70.dakikada Falcao, 75.dakikada Cuadrado'dan yedikleri gol sonrası 3-0 yenilen Lewandowski ve arkadaşları turnuvayı büyük bir hayalkırıklığı yaratarak gruplarda veda etti.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0