2018 Dünya Kupası: Son şampiyon Almanya'dan hüsran!

Günün ilk maçlarında F grubu mücadeleleri oynandı. İsveç lider Meksika'yı 3-0'la rahat geçerek lider olarak gruptan çıkarken, son Dünya şampiyonu Almanya zayıf Güney Kore'ye 2-0 mağlup olarak turnuvaya gruplarda veda etti. 21'de başlayan E grubu mücadelelerinde ise İsviçre iddiasız Kosta Rika ile 2-2 berabere kalsa da Brezilya'nın Sırbistan'ı mağlup etmesiyle ikinci olarak gruptan çıkmayı başardı. Brezilya ise grubu lider bitirdi.

MEKSİKA 0-3 İSVEÇ
F grubunda lider Meksika ile İsveç karşı karşıya geldi. Mücadelede ilk yarı durağan geçerken, İsveç 6. dakikada Forsberg ile Meksika ise Vela ile tehlikeler yaratsa da ilk yarı golsüz tamamlandı. Kilidi açan taraf 50. dakikada İsveç oldu. Sağ taraftan yapılan ortaya Cleasson istediği gibi vuramadı ve meşin yuvarlak Augustinsson'un önünde kaldı, topu ağlara gönderdi. Golden 10 dakika sonra ani gelişen İsveç atağında Berg yerde kaldı ve hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Granqvist hata yapmadı ve farkı ikiye çıkardı. 74. dakikada ise İsveç'in sağdan kullandığı taç atışından gelen topu Alvarez uzaklaştırmak isterken kendi kalesine gönderdi ve maçın sonucunu belirledi. İsveç, liderliği Meksika'dan alarak turladı.

GÜNEY KORE 2-0 ALMANYA
F grubun diğer maçında ise son 3 Dünya Kupası'nda olduğu gibi son şampiyon için hüsran vardı. Güney Kore'nin maçlar başlamadan önce ufak da olsa gruptan çıkma şansı olsa da her şeyden önce kendileri için büyük bir prestij olan bu maçı kazanmayı bildiler. 90+3. dakikada kullanılan kornerde, kale sahası içinde önünde bulduğu topu ağlara gönderen Kim Younggwon'un golüyle Güney Kore 1-0 öne geçti. Bu golden sonra tüm haklarıyla ileri çıkan Almanya'da, kaleci Neuer işi abartıp, rakip yarı sahanın ortalarına kadar geldi. Topu yaptığı baskıyla kaleci Neuer'den kapan Ju'nun uzun pasıyla kaleye doğru hareketlenen Son, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi.


İSVİÇRE 2-2 KOSTA RİKA
Saat 21'de başlayan E grubu müsabakalarından İsviçre ile son maçlar öncesi gruptan çıkma şansı kalmayan Kosta Rika'yı karşı karşıya getiren mücadele İsviçre 31. dakikada  Galatasaray'da hak ettiği değeri görmeyen eski dost Dzemaili ile 1-0 öne geçti. 56. dakikada Waston, Kosta Rika'nın bu Dünya Kupası'ndaki ilk golünü kaydetti ve skora eşitliği getirdi. 88. dakikada İsviçre Drmic ile tekrar öne geçse de 90+3'de Campbell'ın yerde kalmasıyla kazanılan penaltıyı Bryan Ruiz ağlara gönderince maçın skorunu da belirlemiş oldu.

SIRBİSTAN 0-2 BREZİLYA
İki takımında son maçlara son 16 umuduyla çıktığı mücadelede Sırbistan ile Sambacılar karşı karşıya geldi. Özellikle ilk maçtaki ölü toprağını üstünden atmışa benzeyen Brezilya mücadeleye iyi başladı.  25. dakikada sol çaprazdan içeriye giren Neymar sol ayağıyla iyi bir vuruş çıkarttı ancak kaleci Stojkovic gole izin vermedi. Bundan 4 dakika sonra bu sefer Gabriel Jesus ile mutlak bir golden yararlanamayan Brezilya, aradığı golü 37'de Paulinho ile buldu. Sırbistan özellikle 61'de beraberlik golüne çok yaklaştı; altı pas önünde Mitrovic kafayı vurdu. Kale çizgisi önündeki Thiago Silva'ya çarpan topu sonrasında kaleci Alisson kontrol etti. 68'de köşe vuruşunda Thiago Silva ile farkı ikiye çıkartan Brezilya rahatladı ve mücadele bu skorla tamamlandı.

Bu sonuçlarla birlikte son 16 turu; Brezilya-Meksika, İsveç-İsviçre maçlarına sahne olacak...

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0