ASY Arena'dan beklenti büyük: 150 milyon Euro!

Finansal Fair Play kararlarına uymadığı için UEFA ile 4 yıllık yapılandırma anlaşması imzalayan Galatasaray'da gelirlerin büyük bölümü temlik altında ancak yönetim sezon sonunda Türk Telekom ile sponsorluk anlaşması bitecek olan Ali Sami Yen Arena'nın isim hakkı için görüşmelere şimdiden başladı bile!

A Spor'da yer alan habere göre; UEFA ile yeni bir mali kriterlere uyum anlaşması imzalayan Galatasaray'da gelirleri arttırmak için Mustafa Cengiz yönetimi hummalı bir çalışma içerisine girdi. 2009 yılında 10 yıllığına Türk Telekom ile anlaşan ve bu anlaşmadan 100 milyon doları kasasına koyan Galatasaray, mevcut borçlarını azaltmak için stadyum anlaşmasını dört gözle bekliyor. 2019 yılında bitecek anlaşma için öncelikle Türk Telekom'la masaya oturan yönetim, 10 yıllık yeni anlaşmanın rakamını 150 milyon euro olarak belirledi. Türk Telekom'un henüz bu talebe cevap vermediği belirtiliyor. Şampiyonlar Ligi'nde yer alacak olan Galatasaray'dan Katarlı bir havayolu şirketi ve Türkiye'deki bir firmanın da görüşme talebinde bulunduğu öğrenildi. Galatasaray yönetimi, 10 yıl için stat ismini vermeyi planlıyor ama gelecek tekliflere göre değişebilecek. 2019'da Türk Telekom ile anlaşmasını noktalayacak olan sarı-kırmızılıların, düşük teklifler gelmesi halinde yeni anlaşmayı 5 yıla çekebileceği konuşuluyor.

"24 ay içinde borçları sıfırlayacağız" diyen başkan Cengiz'in güvendiği kalemlerin başında isim hakkı satışının yattığı belirtildi. Galatasaray'ın forma sponsorluğu konusunda Timur Gayrimenkul Geliştirme Yapı ve Yatırım A.Ş. ile yaptığı 1+1+1 yıllık göğüs reklamı anlaşması üçüncü yılına girdi. NEF, 2016-17 sezonu için 9.5 milyon TL, 2017-18 sezonu için ise 10.5 milyon TL ödeme yaparken anlaşmanın devam etmesi halinde ise yeni sezon için 11 milyon TL verecek. NEF'in şampiyonluğun da etkisiyle anlaşmayı bitirmesi beklenmezken 3 yılda performans primleriyle birlikte ödeyeceği para 52.5 milyon TL'yi (9.5 milyon euro) bulacak.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0