[ÇEVİRİ] Trezeguet en az Salah kadar önemli..

Galatasaray'ın transfer gündeminde yer alan Mahmoud Trezeguet Hassan ile ilgili Belçika'da yayın yapan Het Nieuws Blad'da oldukça detaylı ve iddialı bir inceleme yazısı çıktı. Geçtiğimiz sezon Kasımpaşa tarafından Anderlecht takımından kiralanan ve sezon ortasında satın alma opsiyonu kullanılan 23 yaşındaki Mısırlı hücum oyuncusunun Dünya Kupası'nda milli takımının en önemli hücum silahlarından birisi olacağı iddia edildi. Yazının tamamı şu şekilde..

Mahmoud Trezeguet Hassan milli takımda Mo Salah'ın sakatlığı nedeniyle daha fazla sorumluluk almak zorunda.. Anderlecht'ten sürpriz bir şekilde Kasımpaşa'ya kiralanmıştı. Satın alma opsiyonu kullanıldı ve Dünya Kupası'ndan sonra en az 5 milyon euro'ya transfer olacak. Mısır, 1990'dan sonra ilk kez bir Dünya Kupası'nda oynayacak. Bunun mimarları Mo Salah ve Mahmoud Trezeguet. Kongo'ya karşı oynanan maçta bir golü Trezeguet attı. Son dakikada gelen Salah'ın penaltısıyla, Rusya bileti alındı. Eğer, Salah sakatlığı sonrası yüzde 100 olarak geri dönemeseydi Trezeguet'nin üstündeki baskı çok artardı. 95 milyon Mısırlı, hem Salah'tan hem Trezeguet'ten çok şey bekliyor..

Mısır'ın Avrupa'da oynayan çok fazla oyuncusu yok. Avrupa'da oynayanlar ise whatsapp'tan birbirleriyle konuşur, performanslarını değerlendirirler. Salah, Chelsea'den gönderildikten sonra Liverpool'da en iyi golcü haline dönüştü. Trezeguet'nin yolu da böyle.. Trezeguet, Anderlecht'te hiçbir zaman anlaşılmadı. Trezeguet'nin taktiksel olarak eksikleri vardı, ancak dil öğrenmeye çalışıyordu. Adaptasyon problemleri vardı çünkü tek kelime dil bilmiyordu. Trezeguet, tek kelime Türkçe bilmemesine rağmen Kasımpaşa'da nasıl parladı, baksanıza. Anderlecht, Trezeguet'yi önce Mouscron'a, ardından Kasımpaşa'ya kiraladı. Türkiye'de gerçekten sezonun en iyi oyuncularından biri oldu ve 13 gol atıp, 6 asist yaptı. Kasımpaşa, onun 2 milyon euroluk satın alma opsiyonunu hemen ödedi.

Biliyorsunuz, Trezeguet geçen yaz Kasımpaşa'ya gelmeyi istemedi. Ancak, menajeri onun kanına girdi, "Gel, 3 gün gidelim, güneşin tadını çıkaralım ve geri dönelim. Fakat, Türk kulübünün başkanı ve teknik direktörü oradaydı ve onun hakkında her şeyi biliyorlardı. Ona güven verdiler. Kasımpaşa'da parlayıp büyük kulüplere gidebileceğini ve kolaylık sağlanacağının sözünü verdiler. Kasımpaşa iyi bir takım değildi ama Trezeguet, bu takımı güçlü bir hücum takımı haline getirdi. Sonuç ortada.. Trezeguet'nin önünde bir adım daha var. Galatasaray, Fiorentina, Watford, Burnley ve Bournemouth onu transfer etmek istiyor. 5-6 milyon euro ödemeye şimdiden hazırlar. Onu güzel bir gelecek bekliyor!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0