2018 Dünya Kupası: İspanya ve Portekiz sürprize izin vermedi!

Rusya'da düzenlenen 2018 Dünya Kupası'nda 25 Haziran Pazartesi günü iki seanstaki 4 maçla geçildi. 17'de başlayan mücadelelerde prestij maçında Suudi Arabistan  karşılaştığı Mısır'ı 2-1 mağlup ederken, ev sahibi Rusya'yı 3-0'la geçen Uruguay A grubunu lider tamamladı. 21'de başlayan B grubu mücadelelerinde ise İran ile Portekiz 1-1, İspanya ile Fas 2-2 berabere kaldı. 

SUUDİ ARABİSTAN 2-1 MISIR
17 seansının maçında A grubunda gruptan çıkma şansı kalmayan Suudi Arabistan ile Salahlı Mısır karşı karşıya geldi. Turnuvada beklenen etkiyi yaratamayan Salah takımını 22. dakikada öne geçirdi. Orta sahadan gönderilen uzun topu ceza sahasının hemen önünde kontrol eden yıldız isim kalecinin öne çıktığını görünce klas gollerinden birini atmış oldu. 34. dakikada takımımızın transfer gündemini ciddi şekilde meşgul eden Trezeguet, önemli bir pozisyondan yararlanamadı. 39. dakikada Suudi Arabistan penaltı kazandı ancak 41. dakikada Fahad'ın penaltı vuruşunda kaleci Al-Hadary meşin yuvarlağın gol olmasına izin vermedi. 45+6'da ise Suudi Arabistan ikinci kez penaltı kazandı. Bu sefer topun başına geçen Salman hata yapmadı. İlk yarı 1-1'lik skorla tamamlandı. İkinci yarıda mücadele düşük tempoda geçti. Dakikalar 90+4'ü gösterdiğinde Suudi Arabistan galibiyet golünü buldu. Sağdan gelen ortada Otayf'ın pasıyla dar açıda buluşan Salem, şık bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi. Suudi Arabistan bu golle 2-1 öne geçerken Dünya Kupası'na galibiyetle veda etti. Mısır ise Dünya Kupası'nda yine galibiyetle tanışamadı. Mısır'ın 45 yaşındaki kalecisi El-Hadary, "Dünya Kupası tarihinde forma giyen en yaşlı futbolcu" oldu. Rekoru, Galatasaray'ın iz bırakan kalecilerinden Kolombiyalı efsane Faryd Mondragon, elinde bulunduruyordu. 2014'te Brezilya'da düzenlenen son Dünya Kupası'nda Japonya karşısında forma giydiğinde 43 yaşından 3 gün almıştı.


URUGUAY 3-0 RUSYA
17 seansının bir diğer maçında ise Uruguay ile ev sahibi Rusya liderlik için sahaya çıktı. İlk 2 maçta beklenenin üzerinde performans sergileyen Rusya, Uruguay karşısında ise sahaya direnç koyamadı. Mücadeleye hızlı başlayan Güney Amerika temsilcisi 10. dakikada ceza yayı üzerinden kazanılan serbest vuruşta Suarez'in yaptığı düzgün vuruşla 1-0 öne geçti. Bu golden sonra baskısını sürdüren Uruguay 23. dakikada Laxalt'ın sol çaprazdan yaptığı vuruşta top Cheryshev'e çarpıp yön değiştirince skoru 2-0'a taşıdı. Skoru belirleyen golü ise 90. dakikada Cavani attı. Sağ kanattan kullanılan kornerde Godin'in kafa vuruşunda kaleci Akinfeev gole izin vermedi. Dönen topu kale sahasında tamamlayan Cavani skoru 3-0 yaptı. Bu skorla birlikte Uruguay A grubunu 9 puanla lider bitirirken ev sahibi Rusya 6 puanla ikinci sırayı aldı.

İRAN 1-1 PORTEKİZ
Asıl hesapların yapıldığı B grubunun maçları ise saat 21'de başladı. Bu maçlardan İran ile Portekiz'i karşı karşıya getiren mücadelede, İran'a bir üst tur için galibiyet gerekirken Portekiz'e ise beraberlik yetiyordu. Mücadelede ilk tehlikeyi yaratan Portekiz oldu. Joao Mario'nun pasıyla  topla buluşan Ronaldo dar açıdan sert vurdu ancak İran kalecisi Beiranvand gole izin vermedi. Portekiz aradığı golü ise tanıdık bir ismin tanıdık vuruşuyla buldu. Sağ kanattan gelişen atakta Quaresma, Andre Silva ile duvar pası yaptı. Quaresma ceza sahasına girmeden yaptığı trivela ile topu ağlara göndererek Portekiz'i 1-0 öne geçirdi. 50. dakikada ise bu turnuvada Messi'den izlemeye alışık olduğumuz şeyi Ronaldo gerçekleştirdi ve penaltıyı kaçırdı. Kaleci Beiranvand, Ronaldo'nun sert kullandığı penaltıyı soluna yatarak kurtarmayı başardı. 72. dakikada İran Ostersunds'un forveti Saman Ghoddos ile mutlak bir gol pozisyonundan yararlanamadı. 90. dakikada Sardar'ın ceza sahasında kafa ile indirdiği top Cedric'in eline çarptı. Hakem, VAR'a başvurduktan sonra penaltı kararını verdi. 90+3. dakikada penaltıyı kullanan Ansarifard topu ağlara gönderek beraberliği salladı. Atılacak bir gol ile  Iran için peri masalına dönecek turnuvada, 90+4'te Mehdi'nin yakın mesafeden şutu yan ağlarda kalınca masal gerçeğe dönmedi.

İSPANYA 2-2 FAS
21'de başlayan bir diğer maçta İspanya ile gruptan çıkma şansını son maçlar öncesi yitiren Belhanda'lı Fas karşılaştı. Sürpriz bir şekilde başlayan maçta golü bulan taraf 14. dakikada Boutaib ile Fas oldu. Iniesta ve Ramos'un anlaşmazlığında topu kapan Boutaib, hızla ceza sahasına girerek kaleci ile karşı karşıya kaldı. Boutaib, yaptığı düzgün vuruşla topu De Gea'nın bacaklarının arasından filelere gönderdi. İspanya şoku fazla yaşamadı ve 19. dakikada  Isco ile Iniesta'nın verkaçı sonucu en sonda kale sahasında topla buluşan Isco ülkesine beraberliği getirdi. Fas, İspanya'yı uzun dakikalar adeta uyutarak 81. dakikada ikinci kez öne geçti. Sağdan kullanılan korner atışında, penaltı noktası üzerinde Ramos ile yükselen Nesyri'nin kafa vuruşunda top filelere gitti. 90+1. dakikada ise İspanya yeniden skora denge getirdi. Carvajal'ın sağdan yaptığı ortada, ceza sahasında kaleci ile karşı karşıya kalan Celta Vigo'nun yükselen yıldızı Aspas, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturarak karşılaşmanın sonucunu belirledi.

Bu sonuçlarla birlikte son 16 turunda; Uruguay-Portekiz, İspanya-Rusya mücadelelerini izleyeceğiz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0