Muğdat Çelik resmen Galatasaray'da!

Süper Lig'in şampiyonu Galatasaray sezonun ilk transferini Akhisar Belediyespor ile sözleşmesi sona eren Muğdat Çelik'i kadrosuna katarak yaptı. 28 yaşındaki futbolcu ile 3 yıllık sözleşme imzalayan kulübümüz, futbolcuya yıllık olarak 2 milyon TL ödeyecek.

Muğdat Çelik bu sezon Akhisar Belediyespor'un özellikle dört büyüklerle yaptığı maçlarda gösterdiği performansla dikkat çekmişti. Hızlı, patlayıcı özelliği bulunan, mücadeleci bir oyuncu olan Muğdat, açık olan bulduğundan etkili olan bir isim. Forvet, forvet arkası, sağ ve sol kanatlarda oynayabilen 28 yaşındaki futbolcu bu sezon Akhisar forması ile 35 resmi maçta forma giyip, 7 gol - 9 asist yaptı. Gol ve asist rakamı olarak iyi bir sezon geçirdiğini söylemek mümkün ancak şunu da eklemek lazım Muğdat, 35 maçın 22'sine ilk 11'de başlayıp 13'ünde sonradan oyuna girdi. Açık alan futbolcusu olması ve Akhisar'da bile 13 maçta sonradan oyuna girmesi Galatasaray adına bir sorun olduğunu söyleyebiliriz. Galatasaray'da kapalı savunmalara karşı ne yapacağı büyük bir soru işareti olacak.

Geçen sezon Galatasaray'ın çok dar bir kadroyla mücadele ettiği hepimizin malumu.. Bu bağlamda da kadroyu genişletmek açısından Muğdat transferini olumlu buluyorum açıkçası. Muğdat ilk 11'e değil, yedek kulübesine transfer edilen bir isim bunu unutmamak lazım. Ayrıca yüksek bir maliyeti yok, TL üzerinden sözleşme yapıyorsun ve bu durum istediğin dönemde gönderme şansını veriyor. Geçmişte Erman Kılıç, Emrah Başsan transferleri bunlara en güzel örnek.. Bu futbolculara yüksek maaş vermediğin için istediği anda kolaylıkla gönderebildin. Muğdat'ta da böyle bir durum var. Yasin Öztekin gibi yüksek bir maaş alan ve 2 sezondur sürekli zam isteyen bir isim yedek kulübesinde bekleyeceğine, Muğdat gibi bir ismin yedek kulübesinde beklemesini de tercih ederim. Forvet, forvet arkası, sağ ve sol kanatlarda da oynayabilmesi de iyi bir özellik.

YANGINA GEREK YOK: KULÜBE GÜÇLENİYOR
Türkiye'de yabancı oyuncu sınırsızmış gibi de düşünmemek lazım 14 oyuncu sınırı var ve bugün Galatasaray'ın kadrosunda sözleşmeli 11 yabancı oyuncusu var. Yani Muğdat Çelik'i alacağımıza X yabancıyı alalım demek de doğru olmuyor. Muğdat yerine Serdar Gürler gelsin yorumlarına bakacak olursak da Serdar Gürler'in bonservisi var ve bu hiç de az bir tutar değil. Mali anlamda Galatasaray'ın iyi olmadığını düşündüğümüzde bu işin de gerçekleşmesi çok zordu. Ayrıca Galatasaray gibi takımlar kadrolarında 18 tane Feghouli, Gomis barındıramaz buna mali durumunuz da el vermez. Muğdat Çelik, elbette Şampiyonlar Ligi için alınmadı. Geçen sezon çok dar olan kadroyu genişletmek açısından yapılan bir transfer. Yangın yaparken biraz daha doğru mantıkla yapmak lazım. Bedavaya aldığın, TL üzerinden düşük bir maaş verdiğin ve dolayısıyla da verim alamazsan rahatlıkla gönderebileceğin bir isim Muğdat Çelik. Bu yüzden çok fazla yangına gerek yok. Şahsi görüşüm yedek kulübesi için iyi bir transfer olduğu yönünde. Sezon içinde ligde ve kupada verim alabileceğimizi düşünüyorum.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0