Mustafa Cengiz: Bu büyük bir zafer değil, olması gereken bir şeydi.

Galatasaray başkanı Mustafa Cengiz, UEFA ile yapılan 4 yıllık anlaşmayla ilgili beIN Sports Haber'e açıklamalarda bulundu. 6 milyon Euro'luk para cezasının 3 taksitle ödeneceğini söyleyen Mustafa Cengiz, men cezasını engellediklerini de söyledi. Mustafa Cengiz'in açıklamaları şu şekilde...

GALATASARAY İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR GÜN
Galatasaray için çok önemli bir gün. UEFA tarihinde ilk defa yapılandırma anlaşması bir takımla 2. kez yapılıyor. Biz göreve geldiğimizin ilk günü UEFA bizimle temas kurdu. O günden beri neredeyse her hafta güncelledik bilgilerimizi, karşılıklı görüştük. İlk görüşmemizde UEFA'nın bize net olarak ifade ettiği men cezasının olmaması için UEFA'yı ikna ettik. Bu ikna sadece bizim çalışmamızla olmadı, taraftarın 4 ay boyunca neredeyse bir ayağa kalkış göstermesi ile oldu. UEFA'ya ilk gittiğimizde yüzümüze tokat gibi vurulan bir söz vardı. Daha önce UEFA'ya taahhüt ettiğimiz miktar üç yılda toplam 5 Milyon Euro zararmış. Oysa bizim net zararımız 147 Milyon Euro olarak oluşmuş. 28 kat taahhütümüzü aştık. Ben de UEFA'nın yerinde olsam men cezası ile başlardım söze. Türkiye'deki en yetkili insanlar da men cezası alacağımızı söylüyorlardı ancak biz asla moralimizi bozmadık, kendimize inanıyorduk. 4 ay için her hafta görüştük ve 4 ay içinde UEFA bizim hamlelerimizi, verdiğimiz sözleri tuttuğumuzu gördü. Bunu her hafta kendi bağımsız denetleme şirketinin yaptığı denetlemeler sonucu gördü. YellowFriday'i, GreyWeekend'i, 42 bin seyirci ortalamasını gördü.  Anadolu terimiyle söylüyorum; biz fıstığı bulduk, fıstığın yeşilini istiyoruz. UEFA yetkilileri ilk görüşmemize 'Masamızda görünen en riskli kulüp sizsiniz, mali açıdan en sorunlu sizsiniz. Galatasaray çok büyük kulüp ama en sorunlu sizsiniz!' diye başlamışlardı. Fakat biz eğrileri doğru yere getirdik. Bunu taraftarlarımızla birlikte yaptık. Biz sadece doğru anlattık, doğru ifade ettik ve doğru yönettiğimize inanıyorum. Bu büyük bir zafer değil, olması gereken bir şeydi. 

Şampiyonlar Ligi'ne katılma hakkı kazanarak en az 35 Milyon Euro net gelir elde edeceğiz. Eğer gruplardan ortalama bir puanla çıkarsak 55-60 Milyon Euro'ya çıkabilir. Biz bu hakkı kazandık. 21 oyuncu sınırlamasını da açıklayayım. UEFA'ya normalde 25 oyuncu bildirirsiniz. Bu 25 oyuncunun 17 tanesi yabancı olabilir, 4 tanesi yerli, 4 tanesinin de altyapıdan olması gerek. Biz şimdi sadece 5 oyuncuyu yerli statüsünde oynatabileceğiz, bu 5 oyuncunun da sadece biri altyapıdan çıkmış olmalı. Yani bizi çok böyle zorlayacak bir kural değil. Bu yıl 50 milyon Euro sonraki yıllarda sırasıyla 20, 10 ve final yılında 0 zarara inmek zorundayız. Ben UEFA'ya bu anlaşma sebebiyle çok teşekkür ediyorum. Galatasaray bir dünya markasıdır ve yeri her zaman Şampiyonlar Ligi olmalıdır.

Fatih hoca scout ekibiyle birlikte çok sağlam adımlar atıyor, hocamız da biz de asla har vurup harman savurmayacağız. Ben size transfer ile ilgili bir şey söyleyemem. Bu konu tümüyle Abdurrahim Albayrak, Fatih Terim ve scout ekibinde. Biz transferi tamamen profesyonellere bıraktık. Dikensiz bir gül bahçesi belki yaratamayız ama bizden sonra gelecek olan yönetimlerin mutlu ve sağlık lı yürüyebilmeleri için çalışıyoruz. 

Nagatomo çok değerli, karakteri de düzgün bir insan. Biz transfer politikasından sadece sahadaki oyununa değil, karakterine de bakıyoruz. Biz karakteri de düzgün bir insan istiyoruz. Zeki, çevik olması yetmiyor ahlaklı da olması gerekiyor. Nagatomo için görüşüldü. Bizim verdiğimiz rakam Nagatomo için yapabileceğimiz en üst fedakarlık seviyemizdir. Fakat İtalyanlar bizim verdiğimiz rakamın neredeyse iki katını istediler. Nagatomo açık ve net olarak sadece Galatasaray'ı istediğini Inter'e bildirdi.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0