Yuto Nagatomo resmen Galatasaray'da!

Süper Lig'in şampiyonu Galatasaray, yeni sezon öncesi kadrosunu güçlendirmeye devam ediyor. UEFA ile yapılan anlaşma kapsamında teknik direktör Fatih Terim'in talebi doğrultusunda geçen sezonun şampiyon kadrosunu korumaya çalışan takımımız, ara transfer döneminde Inter'den kiraladığı Yuto Nagatomo'nun bonservisini aldı. Gösterdiği performansla şampiyonlukta pay sahibi olan ve taraftarların da takdirini kazanan 31 yaşındaki Japon savunmacının bonservisi için İtalyan ekibine 2.5 milyon Euro ödeyecek olan kulübümüz, 2 yıllık sözleşme imzaladığı tecrübeli oyuncuya da yıllık 2 milyon Euro net ücret ödeyecek.

Süper Lig'de şampiyonlukla tamamladığımız 2017-18 sezonunda ara transfer döneminde Inter'den kiraladığımız Yuto Nagatomo takıma katıldıktan sonra gösterdiği performansla, transfer edildiği dönem kendisini küçümseyenlere büyük bir ders verdi. Galatasaray forması altında ligde 16 maçın tmamında ilk 11'de olmak üzere forma giyen ve 3 asist yapan Nagatomo, gösterdiği özverili performansın yanı sıra saha içindeki yüksek karakterini saha dışına da taşıyarak futbolseverlerin takdirlerini kazandı. Savunma konsantrasyonunu dönemsel olarak hücuma da taşıyan ve bu alanda da etkili olan Nagatomo, forma giydiği kısa süre içerisinde ligde maç başına 0.3 şut - 0.7 adam geçme - 2 top çalma - 2.1 uzaklaştırma - 0.5 çalım yeme - 0.8 kilit pas - 0.6 başarılı orta - 1.7 uzun top isabeti - %42 ikili mücadele kazanma - 28 isabetli pas ve 1.3 hava topu kazanma ortalamalarını yakaladı. Nagatomo sadece istatistik olarak değil, oyun içi katkı ve taktik uyum konusunda da verimli bir dönemi geride bırakarak 2018 Dünya Kupası'nda milli takımdaki yerini aldı. Tecrübeli oyuncu turnuvada grup aşamasında Japonya forması altında 3 maçın tamamında 90 dakika sahada kalırken, eleme turunda da Belçika karşısında sahada olması bekleniyor. Şampiyonluk yolunda kilit maçlarda (Fenerbahçe maçında Dirar ve Valbuena, Başakşehir maçında Visca, Beşiktaş maçında Quaresma) gösterdiği etkili savunma performansının yanı sıra, Garry Rodrigues ile birlikte sol kanadı adeta otobana çeviren Japon futbolcu maliyet analizinde de geçerli not almıştı.

Nagatomo için ödenecek olan bonservis bedelinin 500bin Euro'luk bölümünün Felipe Melo transferinde Inter ile yapılan sözleşmede yer alan madde kapsamında olacağını düşünürsek, kulübün kasasından çıkacak olan rakam 2 milyon Euro. Nagatomo seviyesindeki bir oyuncu için 2 milyon Euro bonservis bedeli oldukça makul, özellikle Dünya Kupası'nda başarılı performans göstermesine karşın. Sözleşmesinin son senesinde olması elbette en büyük avantaj.. Şampiyonlar Ligi kalitesinde, takımı ve ortamı tanıyan, aileden birisi olan Nagatomo elbette mali/performans olarak doğru transferlerden birisi. Yıllık ücretinin de normal seviyede olduğunu söylemek mümkün, geçen sezon yarım devre gelmesine karşın 900bin Euro ücret aldığını hatırlatalım.

SAHA DIŞINDA DA DEĞERLİ: ASYA PAZARINA GİRİŞ
Nagatomo'nun saha içindeki performansının yanı sıra saha dışında da değerli bir karakter olduğu, hepimizin malumu. Takım içindeki arkadaşlık ortamına katkı sağlayan, aidiyet duygusu yüksek olan ve disiplinli bir isim olan Nagatomo aynı zamanda Asya pazarı için bulunmaz nimet.. Ara transfer döneminin son gününde kadroya katılan Japon futbolcu, ayağının tozuyla çıktığı Sivas maçında deplasmanda olmasına rağmen bir çok Japon gazetecinin takibindeydi, akabinde Ali Sami Yen tribünlerinde bir çok Japon turist göze çarpıyordu. Büyükelçi, konsolosluk ve federasyon ilişkileri kapsamında da Nagatomo oldukça etkili oldu.

Galatasaray yönetiminin yapması gereken gayet basit.. Yeni sezon öncesi hazırlık kampı döneminde teknik direktör Fatih Terim ile görüşerek Japonya'da bir hafta kamp yapması, bir kaç hazırlık maçı oynaması ve Yuto Nagatomo'nun rüzgarıyla birlikte Asya kıtasındaki Türk hayranlığı büyük bir kartopuna dönebilir. Sponsorlarla birlikte o bölgede yapılacak bir kamp ve hazırlık maçları, ödenen 2 milyon Euro değerindeki bonservis bedelinin geri dönüşünü fazlasıyla sağlaması mümkün.

En sevdiğimiz Japon yeniden aramızda.. Galatasaray'a tekrardan hoşgeldin Yuto Nagatomo!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0