2018 Dünya Kupası: Belçika ve Fransa yarı finalde!

İki günlük aranın ardından 2018 Dünya Kupası çeyrek finak maçları ile devam etti. Günün ilk maçında son 16 turunda Arjantin'i 7 gollü karşılaşmada eleyen, favorilerden Fransa ile son 16 turunda Cristiano Ronaldolu Portekiz'i saf dışı bırakan Musleralı Uruguay karşı karşıya geldi. 21.00 seansında ise turnuvann iki favorisinin karşılaşmasına sahne oldu. Meksika'yı rahat geçen Brezilya ile Japonya'ya karşı 2 farklı geriye düşmesine rağmen 90+3'de gelen golle turu geçen Belçika karşılaştı.


URUGUAY 0-2 FRANSA
Cavani'nin yokluğunda Uruguay'ın hücum hattında sorun yaşayacağı önceden de tahmin ediliyordu. Cavani'ninyokluğunda Oscar Tabarez'in tercihi Stuani'den yana oldu. Fransa'da ise Didier Deschamps, Matuidi yerine Tolisso'ya şans verdi. Fransa'nın 4-3-3 ile, Uruguay baklava 4-4-2 ile sahaya çıktı. Uruguay benimsediği oyun tarzına devam ederek gördük. Suudi Arabistan ile oynarken dahi topu rakibine bırakan Uruguay bu maçta da topu tabii ki Fransa'ya bırakarak başladı. Savunmayı derinde kurup, ikinci bölgede pres yaparak, doğru yerleşim ve doğru kaymaları yaparak Fransa'nın zaten zayıf olan set hücumlarını pasifize etmek onları sadece topla oynama yüzdesini geliştirmesini sağlamak amaçlarıydı. Hücumda ise Portekiz maçında olduğu gibi Suarez'in hücumda belirleyiciğine güveniyordu. 40 dakika boyunca da Oscar Tabarez'in istedikleri tam anlamıyla yerine geldi. Fransa'nın net bir pozisyonu yoktu hatta ceza sahasına bile topla doğru düzgün girememişlerdi. 40.dakikada ise bir duran top Tabarez'in planlarını bozdu. Griezzmann'ın ortasında Varane gole çevirdi. Birkaç dakika sonra ise Uruguay, Fransa'nın golüne hemen cevap verme şansı yakaladı ama Hugo Lloris inanılmaz bir kurtarış yaparak gole izin vermedi. İkinci yarıda hücumda daha çok gözükmeye çalışan bir Uruguay izlemeye başladık ama pozisyon bulamıyorlardı. Suarez yine hücumda belirleyici isimdi ama yanına eşlik edecek kimse yoktu. Cavani'nin yokluğu apaçık hissediliyordu. Tabarez gole ihtiyacı olduklarını ve işlerin yolunda gitmediğinin farkına 59.dakikada vardı. Bentancur yerine Cristian Rodriguez'i, Stuani yerine Maximiliano Gomez oyuna sürdü. Bu değişiklikler nasıl sonuç verecek diye beklerken Muslera'dan devasa bir hata geldi. Griezmann'ın şutunda üstüne gelen topu Muslera elinden kaçırdı ve Fransa farkı ikiye çıkardı. Maçın bu dakikadan sonra dönmesi epey zorlaştı. Zaten kötü oynayan Uruguay'ın bir de 2 farklı geriye düşmesi turun Fransa'ya gittiğinin habercisiydi.


BREZİLYA 1-2 BELÇİKA
Günün son maçında iki favori karşı karşıya geldi. Japonya karşısında soğuk terler döken Belçika, Fellaini'nin oyuna girmesiyle maçı çevirmiş ve turu geçmişti. Almanya ve İspanya elendikten sonra en büyük favori olan Brezilya, MEksika'yı rahat şekilde geçti. Maça hızlı başlayan Brezilya oldu. ilk 10-15 dakikada 2 net gol pozisyonu yakalayan Brezilya, Courtois geçemedi. Bu süreçte önde baskı yapan Brezilya, savunmadan pasla çıkmaya çalışan Belçika'yı çıkmasına da izin vermedi. 13.dakikada savunmadan sadece bir kez çıkma şansı yakalayan Belçika duran toptan golü buldu. Golden sonra ise Belçika, Brezilya orta sahasında büyük alanlar bulmaya başladı. Serbest bir rolde oynayan De Bruyne'nin top performansını izletti. Brezilya'nın bıraktığı alanları iyi değerlendiren Belçika, Lukaku'nun sırtında Fernandinho'yu taşıyarak asistini yaptığı golde sağ çaprazdan De Bruyne'nin şutunda iki farklı üstünlüğü yakaladı. İlk yarı bu şekilde geçildi. İkinci yarıya Brezilya değişiklikle başladı. Firmino oyuna girerken Willian kenara geldi. Bu değişiklik pek etkili olduğu söylenemez. Brezilya, geriye yaslanan Belçika'nın üstüne gitse de pek etkili olamadı. Tite bir hamle daha yaptı ve Gabriel Jesus yerine Douglas Costa'yı oyuna sürdü. İyice yüklenmeye başlayan Brezilya bir türlü pozisyon bulamıyor bulduğunu da Courtois'in ellerinde eritiyordu. Tite son hamlesini de yaparak Paulinho yerine Renato Augusto oyuna girdi. Bu değişiklik maçtaki adrenalini de yükseltti. Coutinho'nun asistinde Renato güzel bir kafa vuruşu yaptı ve farkı bire indirdi. Brezilya tur için umutlnadı ancak bir türlü Courtois geçemediler. Önce Coutinho ceza sahasında çok önemli şansı harcadı sonra 90+3'de Neymar'ın plasesinde Courtois geçit vermedi ve Brezilya evine dönerken Belçikya yarı finalinin yolunu tuttu.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0