2018 Dünya Kupası: "Gizli favori" geri döndü!

Rusya'da düzenlenen 2018 Dünya Kupası'nda Son 16 turunda dün iki maç oynandı. Saat 17'de iki Amerika temsilcisini karşı karşıya getiren mücadelede Brezilya, Meksika'yı Neymar ve Firmino'nun golleriyle 2-0 mağlup etti. Saat 21'de oynanan Belçika-Japonya mücadelesi ise bambaşka bir hikayeye sahne oldu. İlk yarısı golsüz biten mücadelede Belçika, 90+4'te Chadli'nin attığı golle Japonya'yı 2-0 geriden gelerek 3-2 mağlup etti. Bu sonuçlarla çeyrek finalde Brezilya-Belçika  mücadelesini izleyeceğiz.

BREZİLYA 2-0 MEKSİKA
Günün ilk maçında Sambacılar ile Meksika karşı karşıya geldi. Mücadelenin 25. dakikasında Brezilya, Neymar ile gole yaklaştı. Sol kanatta topla buluşan Neymar, ceza sahası içinde şık bir çalımla iki rakibinden aynı anda kurtuldu.. Yıldız oyuncu, sol çaprazda dar açıdan vuruşunu yaparken, kaleci Ochoa'dan dönen topu savunma uzaklaştırdı. 33. dakikada ise sol çaprazdan içeriye girip sert bir vuruş yapan Gabriel Jesus, Ochoa'yı geçemedi. Dakikalar 51'i gösterdiğinde ise Brezilya golü buldu. Willian, Neymar'dan aldığı şık pasla ceza sahasına girip topu altıpasa doğru çevirdi ve Neymar kayarak topu ağlara gönderdi. 63. dakikada Willian'ın sol kanattan ceza sahasına girip çektiği şutta Ochoa başarılıydı. Brezilya'ya çeyrek final kapılarını tamamen açan gol ise 88. dakikada geldi. Fernandinho'nun pasıyla Neymar sol taraftan ceza sahasına girdi. Neymar'ın çektiği şut, kaleci Ochoa'nın ayağından arka direğe açıldı. Müsait durumdaki Firmino, oyuna girdikten 2 dakika sonra golünü attı ve skoru belirledi.

BELÇİKA 3-2 JAPONYA
Akşam seansındaki mücadelede herkesin gizli favorisi Belçika, Nagatomo'lu Japonya ile çeyrek final mücadelesi verdi. 5 golün olduğu mücadelede ilk yarı golsüz tamamlandı. İkinci yarının başında ise sanki Tsubasa izledik. Japonya fırtına gibi başladı ve 48. dakikada Haraguchi ile golü buldu. Haraguchi sağ kanattan Belçika savunmasının arkasına sarktı, ceza sahasının sağ çaprazından yaptığı vuruşla topu ağlara gönderdi. Japonya ilk golün 4 dakika sonrasın da 2. golü de buldu. Dakikalar 52'yi gösterirken, Inui'nin ceza sahası dışından yaptığı vuruşta top sağ köşeden ağlara gitti. 2-0'dan sonra oyunu rölantiye alan ve yaklaşık 10-15 dakika oyunu koruyan Japonya 69. dakikada kalesinde ilginç bir gol gördü. Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Japonya savunmasının uzaklaştırmak istediği top sol çizgiye doğru havalandı, Vertonghen'in uzak direğe doğru yaptığı kafa vuruşu ağlarla buluştu. Bu golle umutlanan Belçika çok geçmeden beraberliği de yakaladı. Hazard'ın sol kanatta rakibinden sıyrıldıktan sonra yaptığı ortaya altıpas üzerinde Fellaini kafayı vurdu ve top ağlarla buluştu. Beraberlik golünden sonra oyun kitlendi. Maçın uzatma dakikalarında ise Japonya sanki gerideymiş gibi gol aramak için hücuma çıktı. 90+4'te tehlikeli gelen Japonya, Belçika savunmasının ters vuruşuyla gole yaklaştı ancak Courtois topu kornere çeldi. İşte işler tam da burada değişti. Kullanılan kornerde topu kontolüne alan Courtois, oyunu hemen başlattı ve Belçika Japonya'yı az adamla yakaladı. Sağ kanattan Meunier'in yerden ortasında Lukaku topu arkasındaki Chadli'ye bıraktı, topu rahat pozisyonda golle buluşturan Chadli, Belçika'yı çeyrek finale taşıdı. Bu golün gelişimi ise 2013 yılında Umut Bulut'un Schalke deplasmanında Galatasaray'a çeyrek finali getiren golünü hatırlattı ve ufak bir tebessüm ettirdi...

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0