2018 Dünya Kupası: İngiltere makus talihini yendi!

Rusya'da düzenlenen 2018 Dünya Kupası son 16 turu da tamamlandı. Son 16 turunun son gününde iki maç oynandı. 17.00'da D Grubu'nda lider bitiren İsveç ile E Grubu'nun ikincisi İsviçre ile karşı karşıya geldi. 21.00 seansında ise Kolombiya ile İngiltere karşılaştı.


İSVEÇ 1-0 İSVİÇRE
E Grubu'nun ikincisi İsviçre ile Almanyalı F Grubu'nu lider tamamlayan İsveç karşılaştı. İsveç'in turnuvada iyi savunma yapan takımlardan biri olduğu epey konuşuldu. İsveç yine aynı oyun felsefesiyle topu rakibine bırakıp 2.bölgede rakibini karşılıyan oyun planını devam ettirdi. İlk yarıda iki takımın da net bir pozisyonu yoktu. Oldukça kısır geçen maçın kilidini çözen ise Forsberg oldu. 66.dakikada Forsberg'in şutunda top İsviçre savunmasına çarptı ve ağlarla buluştu. Bu dakikadan sonra İsviçre baskısını arttırdı ama bir türlü golü bulamadı. 90+'da ise VAR yine devreye girdi. Hakem önce penaltı verse de VAR sistemi devreye girdi ve penaltıyı ve Lang'a gösterilen kırmızı kartı iptal ettirdi. Kalan dakikalarda İsviçre gol bulamayınca İsveç, çeyrek finalinin yolunu tutarken İsviçre evine geri döndü.


KOLOMBİYA 1-1 İNGİLTERE
G Grubu'nda İngiltere son maçta Belçika'ya yenilerek nispeten final için daha kolay bir yola girmişti. Bu yolun ilk maçında, son 16 turunda İngiltere, Kolombiya ile karşı karşıya geldi. Maça hakimiyetiyle başlayan İngiltere oldu. İngiltere'nin değişen oyun yapısı ve kadrosuyla son 16 turu lanetini yenip yenemeyeceği merak konusuydu. Pozisyon bulamasalar da Kolombiya'dan daha iyi bir oyun ortaya koyan taraftı. İngiltere'nin son toplarda hata yapıp çokça gelişmeyen pozisyona sahip oldu ama bir türlü pozisyona giremedi. İlk yarı hem golsüz hem de hiçbirimizi heyecanlandırmayan bir şekilde geçildi. İkinci yarıya takımlar aynı 11'ler ile geri döndü. 53.dakikada kullanılan kornerde Carlos Sanchez, Kane'i ceza sahası içinde indiğinde hakem penaltı noktasını gösterdi. Penaltıyı gole çeviren Harry Jane takımını 1-0 öne geçirdi. İngiltere'nin bolca kontra-atak bulduğu ama değerlendiremediği 90 dakikanın sonunda ise Yerry Mina sahneye çıktı. Orta sahanın az önünden seken topa harika vuran Uribe'nin şutunu kaleci Pickford jeneriklere girecek bir golü jeneriklere girecek şekilde engelledi. Korner de ise bu kurtarışın tekrar ekrana gelmesini engelleyen Yerry Mina oldu. Kornerden gelen ortayı çok iyi tamamlayan Mina 90+3'de takımını beraberliğe taşıyan golü attı. Bu gol aynı zamanda kendisinin bu turnuvadaki 3.golüydü. Uzatmalara giden maçta 30 dakika boyunca bizleri heyecanlandıran bir olay olmayınca penaltılara gitti. Penaltılar İngiltere için uzun zamandır bir lanet ancak bu kez İngilizler laneti kırmayı başardı. Henderson'ın kaçırdığı penaltı da İngilizler yine mi penaltılarda kaybettik düşüncesine kapılsa da önce direk ardından Pickford bu düşünceleri çeyrek final mutluluğuna çevirdi.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0