Emre Akbaba adım adım Cimbom'a!

Şampiyon Galatasaray transfer döneminde de oldukça hareketli günler geçiriyor. İlk olarak Ryan Donk ile nikah tazeleyen, ardından serbest oyuncu statüsündeki Muğdat Çelik'e imza attırıp geçen sene kiralık olarak forma giyen Yuto Nagatomo'nun bonservisini aldıktan sonra Everton'dan da Henry Onyekuru'yu kiralayan Galatasaray'da sıradaki isim Emre Akbaba.. Alanyaspor'dan ayrılması kesinleşen 25 yaşındaki oyuncu tabir-i caizse adım adım Florya'ya geliyor!

Fanatik gazetesinde yer alan habere göre; teknik direktör Fatih Terim’in talebi doğrultusunda yeni sezon öncesinde orta sahasını güçlendirmek için çalışmalara başlayan Galatasaray, son olarak gündemine Alanyaspor’un başarılı oyuncusu Emre Akbaba’yı almıştı. Geçen sezon Spor Toto Süper Lig’de çıktığı 34 karşılaşmada 14 gol ve 9 asistlik performans sergileyen 25 yaşındaki futbolcu için temaslara başlayan Cim Bom’un yaptığı 2 teklif geri çevrilmişti. Düşük bir bonservis bedeli karşılığında bu transferi bitirmek için yoğun mesai harcayan Galatasaray’ın son olarak Tolga Ciğerci artı 2.5 milyon Euro’luk öneriyle Alanyaspor’un kapısını çaldığı ortaya çıktı.

Alanyaspor’un bu öneriyi değerlendirme aşamasında olduğu ve kulüple 1 yıllık kontratının bulunan Emre’nin Ocak ayından itibaren başka bir takıma imza atabilme hakkının bulunması sebebiyle Galatasaray’a olumlu yanıt verebileceği kaydedildi. 25 yaşındaki oyuncunun da 4 sezonluk Alanyaspor macerasının sonuna geldiğini düşündüğü ve Sarı-Kırmızılı formayı giymeye hazır olduğu belirtildi. Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin de radarında bulunan deneyimli oyuncu için şu anlık en iyi önerinin Galatasaray’dan geldiği kaydedilirken Emre’nin de Sarı-Kırmızılılar’da ısrarcı olması sonrasında bu ismin Cim Bom’un yolunu tutacağı konuşuluyor. Yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Emre’nin, yeni takımına hazır olarak katılmak için bireysel olarak da çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi.

ŞAMPİYONLUK KUTLAMASINDA TRANSFERİ GÖRÜŞTÜLER
Galatasaray yönetimi önceki gün Alanya'da gerçekleştirilen şampiyonluk kutlamasına katıldı. Gece öncesinde transfer görüşmesi için yöneticiler Alanyaspor başkanı Hasan Çavuşoğlu ile biraraya geldi. Galatasaray'ın Emre Akbaba için teklifi 2 milyon Euro + Tolga Ciğerci ve Tarık Çamdal oldu. Alanyaspor başkanı Hasan Çavuşoğlu ise 5 milyon Euro'da diretti. Sıcak bir havada görüşen pazarlıklar sonrası kesin karar çıkmazken Alanyaspor bekleme kararı aldı. Alanyaspor başkanı Hasan Çavuşoğlu, Galatasaray'ın Alanyadaki şampiyonluk kutlamasına da katıldı. Galatasaray TV'ye de konuşan Çavuşoğlu, başkan Mustafa Cengiz'le iyi ilişkilerinin olduğunu ve iki gün önce de görüştüklerini söyledi. Ayrıca Çavuşoğlu'nun, Galatasaraylı yöneticilerle gece boyunca oldukça olduğu samimi olduğu gözüktü.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0