Fatih Terim: Mevcut kadromuzu korumak istedik.

Galatasaray, 2018-2019 sezonu hazırlıklarını İsviçre’nin Zürih kentinde sürdürürken kampın ikinci gününde teknik direktörümüz Fatih Terim basına açık yapılan antrenman öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Mevcut kadroyu korumak istediklerini belirten Fatih Terim, transfer için 31 Ağustos'a kadar süre olduğunu da belirtti. Fatih Terim'in açıklamaları şu şekilde...

44 yıl önce, 8 Temmuz 1974'te Metin Oktay ve Suha Özgermi ile birlikte Galatasaray'a ilk imzasını atan Fatih Terim, Instagram hesabında paylaştığı gazete kupürünün ve kendisinin yazdığı, "Biz imzayı 74'te gönlümüze attık... Aradan geçen 44 yılda bu fotoğrafta gözüme yansıyan heyecan ve gurur hiç değişmedi..." sözlerinin hatırlatılması üzerine, "Galatasaray Adası orası.  Bugün adayı o halde görünce üzülüyoruz. Adanın benim için kıymeti çok büyük. Tüm Galatasaraylılar'da olduğu gibi. İnşallah oraya bin an önce yeniden kavuşuruz ama bu hali beni üzüyor" yanıtını verdi. 

FUTBOLCULARIMIZA ELENME SIRALARINA GÖRE İZİN VERDİK
Futbolcularımıza elenme sıralarına göre izin verdik. Belhanda burnundan bir operasyon geçirdi. Yuto ise 24'üne kadar izinli. Kırık parmağıyla durmadan oynayan Muslera'ya ise biraz daha izin verdik ama hepsinin Süper Kupa maçına yetişeceğini düşünüyorum. Yavaş yavaş gelecekler, bu arada da biz de çalışmalarımıza devam edeceğiz.

BİZİM OYUNCULARA KIZMA GİBİ BİR LÜKSÜMÜZ YOK
Tolga zaten sakat. Tedavi oluyor. 20 günden aşağı veya daha fazla bir zaman gerekiyor. İstanbul'da daha rahat tedavi olacağını düşündük. Tarık ile de ben konuştum. Oynamasının gerektiğini söyledim. Oynamak bazen birçok şeyden iyidir. Ne kadar ekonominiz veya kazandığınız fazla olursa olsun oynamanın hazzını size vermez. Oynayarak madden ve manen çok şey kazanırsınız. Tarık milli takıma aldığımız, sağda ve solda oynattığımız oyuncumuzdu. Gidip oynaması gerektiğini söyledik. Eray için de aynı şey geçerli. Onu önemli maçlarda oynatmıştım. Gidip oynamalı, kendilerini ispat etmeli, göstermeliler. İnanıyorum ki in kısa zamanda yeni kulüplerini bulacak ve oynayacaklardır.

Bizim oyunculara kızma gibi bir lüksümüz yok. Ancak kararları ile ilgili tasarruf hakkımız var. Tolga ümit ederim ki bir an önce iyileşir döner ve gelir. Geçen sene kritik 5  hafta. Bu sene en kritik zamanlarda olmadığı bir gerçek. Sağlığına kavuşur ve sonra karar veririz.

DENAYER DE İNŞALLAH HALLOLUR
Mevcut kadromuzu korumak istedik. Burada kritik olan Yuto ve Denayer'di. Donk ile zaten sözleşme yeniledik. Sağ olsun yönetimimiz Donk ve Yuto'yu halleti. Denayer de inşallah hallolur. Mevcut kadroyu koruduktan sonra ekonomik olarak gücümüzün yettiği kadar, sonra da takımın ihtiyacı kadar oyuncu almaya özen göstereceğiz.  Başkan ve yönetici arkadaşlarımla paylaşmıştım bunu. Bazı yerlere ihtiyacımız var. Olayları hiç saptırmadan, dağıtmadan da şunu söylemekte yarar var: 31 Ağustos'a kadar olan bölüm her kulübün olduğu kadar Galatasaray için de önemli bir zaman dilimi. Burada her şey olur. Bugün Temmuz'un 8'i... Yaklaşık bir buçuk ay var. Her takımda ne olabilecekse bizim takımda da olabilir. Gelmeler, gitmeler.... Bu sirkülasyonu hep birlikte takip edelim.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0