Hazırlık Maçı | Sakaryaspor'u farklı mağlup ettik!

Yeni sezon için çalışmalarına devam eden Galatasaray, dördüncü hazırlık maçında Sakaryaspor ile karşılaştı. Enfes bir atmosferde oynanan karşılaşmayı Muğdat Çelik, Younes Belhanda ve Sinan Gümüş'ün attığı gollerle Galatasaray 3-0 kazandı.

Galatasaray karşılaşmaya İsmail Çipe, Linnes, Maicon, Ahmet, Carole, Selçuk, Belhanda, Sinan, Feghouli, Henry Onyekuru ve Muğdat Çelik ilk onbiriyle başladı. Muhteşem bir atmosferde oynanan karşılaşmanın 6. dakikasında Galatasaray, Muğdat Çelik ile 1-0 öne geçti. Ahmet Çalık'ın pasında Henry Onyekuru topun Muğdat Çelik'e gitmesine izin verdi. Muğdat ceza sahasına girmeden yaptığı sert vuruşta topu ağlara gönderdi ve Galatasaray formasıyla ilk golünü attı. Galatasaray'ın kontrolünde giden karşılaşmada 20. dakikada Belhanda'nın attığı golle fark 2'ye çıktı. Sinan Gümüş'ün ara pasında topla buluşan Muğdat Çelik topuk pasıyla Feghouli'ye verdi. Feghouli de bekletmeden Belhanda'ya verdi, Belhanda'nın vuruşunda top ağlarla buluştu. 25. dakikada Muğdat Çelik'e yapılan faul sonucunda kazanılan serbest vuruşta Selçuk İnan topun başına geçti. Selçuk İnan'ın sert vuruşunda top kaleciden döndü. Pozisyonun devamında Belhanda'nın sert vuruşu az farkla dışarı çıktı. 32. dakikada ceza sahasına çalımlarla giren Sinan Gümüş'ün vuruşu yan ağlarda kaldı. 42. dakikada Galatasaray, Sinan Gümüş ile farkı 3'e çıkardı. Maicon'un ortasında Lionel Carole topu kale önüne gönderdi, Sinan Gümüş yakın mesafeden topu ağlarla gönderdi ve skoru 3-0 yaptı. İlk yarıda başka gol olmadı ve Galatasaray soyunma odasına 3-0 önde girdi.

Her ne kadar rakip bir ölçü olmasa da ilk yarıda Muğdat Çelik ve Onyekuru'nun son derece iyi bir performans gösterdiğini söylemek mümkün. Galatasaray'ın hücum anlamında etkili bir oyun ortaya koyduğu devrede, oyuncular arasındaki uyum da son derece iyi gözüktü. 

İkinci yarıya başlarken Galatasaray'da Feghouli ve Linnes oyundan çıktı, Fernando ve Ryan Donk oyuna girdi. Sakaryaspor ikinci yarıda, ilk yarıya oranla daha etkili bir oyun ortaya koydu. Birçok pozisyona giren yeşil siyahlılar bu pozisyonlardan sonuç alamadı. 62. dakikada Galatasaray'da Onyekuru, Belhanda ve Selçuk oyundan çıktı, Doğan Can Davas, Celil Yüksel ve Rodrigues oyuna dahil oldu. 64. dakikada Garry Rodrigues ceza sahasına iyi girdi ancak sert vuruşunda kaleci topu çeldi. 66. dakikada Doğan Can Davas'ın ceza sahasına gönderdiği topu Ahmet Çalık indirdi, Muğdat Çelik'in sert vuruşu dışarı çıktı. 69. dakikada Muğdat Çelik oyundan çıktı, Yunus Akgün oyuna girdi. 77. dakikada Galatasaray'da İsmail Çipe ve Maicon oyundan çıktı, Abdülsamed ve Boran Güngör oyuna girdi. 78. dakikada Sinan Gümüş'ün ortasında Ahmet Çalık'ın kafa vuruşu az farkla dışarı çıktı. 82. dakikada Sinan Gümüş yerine Ahmet Sivri oyuna dahil oldu. 89. dakikada Doğan Can Davas'ın ara pasında hareketlenen Rodrigues topu bekletmeden Ahmet Sivri'yle oynadı, Ahmet'in vuruşu savunmadan döndü. Karşılaşmada başka gol olmadı ve Galatasaray dördüncü hazırlık maçında Sakaryaspor'u 3-0 mağlup etti. 

İlk yarılık kısımda belirttiğimiz gibi rakibin ölçü olmadığı bir maçtı bu ancak bazı oyuncuların performansının umut verici olduğunu söylemek lazım. Muğdat Çelik'in oyunda kaldığı süre içerisinde gayet olumlu işler yaptığını, Onyekuru'nun ikinci yarıda bazı pozisyonlarda hatalı tercihler yapmasına rağmen iyi oynadığını söyleyebiliriz. Geçen sezon oyun içinde çok fazla kaybolduğu için eleştirilere maruz kalan Sinan Gümüş'ün bu maçta etkili bir oyun oynadığını söylemek mümkün. Sonradan oyuna giren genç oyuncular için ise aldıkları kısıtlı süreye rağmen, özellikle Yunus Akgün iyi işler yaptı. Öte yandan hücum anlamında takım iyi ışıklar verse de savunmanın sınıfta kaldığını söyleyebiliriz. Özellikle ikinci yarıda Sakaryaspor'a net pozisyonlar verildi. Bu bağlamda savunmaya yapılacak takviye hayati önem taşıyor. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0