Mustafa Cengiz: Güveninize layık olmaya çalışıyoruz!

Galatasaray başkanı Mustafa Cengiz, kulübün Temmuz ayı Divan Kurulu toplantısında açıklamalarda bulundu. Amatör branşların kesinlikle kapatılmayacağını belirten Mustafa Cengiz, geride kalan 5 ay içinde futbolculara 176 milyon TL ödediklerini de açıkladı. Mustafa Cengiz'in açıklamaları şu şekilde...

GÜVENİNİZE LAYIK OLMAYA ÇALIŞIYORUZ
6 aylık bir süre olmadı gelişimiz. Yarattığımız hasılat ve masraflarımız şöyle; 264 milyon TL’lik kredi ve ana para.. Bir bankaya yaklaşık 7 yıllık bir süreç içinde ödediğimiz 220 milyon TL. Artı 240 milyon TL daha ödeyeceğiz. Sadece faiz bu. Bu parayla Galatasaray banka kurar.. Biz bu sunumun aynısını UEFA’ya yaptık. UEFA, güzel söylemlerle bizi alkışlamadı. İç ve dış mihrakların anlamadığı 'neden men ceza almadığımız' sorusunun cevabı bu tabloda yatıyor. 470 milyon TL artı gelirdeydik. Geçmişimiz de bize ait. Onlar da bizim yönetimlerimiz. Borçları da alacakları da bize ait. Biz güveninize layık olmaya çalışıyoruz.

Taraftar derken kimseyi ayırmıyorum. Ben de bir taraftarım. Şampiyonlar Ligi faktörü olmadan biz ikinci dönem itibarıyla maçlık seyirci ortalamasında pik yaptık. Yüzde 69 oranında. Oysa biz geçen sezon sadece 17 lig takımıyla oynadık. Bu değeri sizler yarattınız. Teşekkür ediyorum.

BU YIL 3 MİLYON TL KARIMIZ VAR
Nakit çıkışımız 635 milyon TL’ydi. Ertelenmiş vergi borcumuz 47 milyon TL.. Futbolculara gecikmiş 176 milyon TL ödedik. 5 ay içinde. Diğer kulüplere geciken 59 milyon TL’lik bonservis ve kiralama bedelinin ödemesi yaptık. UEFA'ya gittiğimizde negatif bir etki vardı. Krediler 996 milyon TL.. Göreve geldikten sonra 264 milyon TL ana para ve faiz ödemesi yaptık. 40 milyon Euro’ya yakın borcu düşürdük. Abdurrahim Bey ve benim kefaletimle beraber 121 milyon TL kredi kullanımı gerçekleştirdik.  Mağazacılıkta yaklaşık iki katlık bir artış elde ettik. Sokaktaki 30 milyon tabir edilen taraftarımız müthiş bir destek verdi. 1 Ocak - 31 Mayıs’ı bazı aldığımızda satışlar 21’den 43 milyon TL’ye çıktı. Geçmişte hep zarar etmişiz. Geçen yılın aynı dönemine göre 7 milyona yakın zarar, bu yıl ise aynı tarih aralığında 3 milyon TL karımız var.

ARTIK DAYANILMAZ HALE GELDİ 
Bu sabah İstanbul Büyükşehir Belediyesi yıkım ekipleri adadaydı. Sabahın çok erken saatinde haber geldi. Sevgili Yusuf Günay arkadaşım ve profesyoneller gittiler. İstanbul Büyükşehir Belediyesi yıkım ekipleri ‘Sizin yöneticiler anlaşmış adayı açıyormuşsunuz’ dediler, şaşırdık. Gerçekten ada ertesi gün açılacak gibi.. Bir yayın organında ‘Bu yönetim engelliyor, ada açılacakmış, biz yıkmışız’ denilmiş. Ada o hale gelmiş ki her şey hazırlanmış. Şaşırdık tabii. Belediyenin burada yıkım kararı var. ‘Biz sizinle anlaşmadan buruya imar yapamazsınız’ diyor ve fayansları yeniden söküyor. Sanki bunu biz yapmışız gibi lanse ediliyor. Bizim hiçbir dahlimiz yok. Hukuk içinde yürüyoruz. Açtığımız 4 dava var. 2012 yılından bu yana sürüyor bu davalar. Davaların fazlalığı nedeniyle süre maalesef uzuyor, müstecir de bunu çok iyi kullanıyor. Ada bizim. Bu adayı mutlaka şu ya da bu şekilde almamız gerek. Kendisi de bize dava açtı. 11 milyon TL’lik maddi-manevi zarar davası açtı. Biz de 90 milyon TL manevi, 50 milyon TL maddi olmak üzere, İstanbul ve Galatasaray’ın değerini düşürdüğü için dava açtık. Artık dayanılmaz hale geldi. Maalesef şehirde çirkin bir görüntü alıyor.

BRANŞLARIN KAPATILMASI SÖZ KONUSU DEĞİL
Branşların kapatılması söz konusu değil. Bizim gelir gider farkında 188 küsür milyon Dolar açığımız var. Bugün gelir gider farkımız 1 milyar 100 milyon TL mertebesinde. Bunun ana kaynağında amatörler var. Ama amatörleri kapatalım mı? Asla. Futboldan elde edilen gelirleri futbola ayırın dediler UEFA'da. Bizim Cumhuriyet'ten bu yana; Osmanlı dönemi dahil bir misyonumuz var. Gençleri ve insanları yetiştirmek. Biz ayağımızı yorganımıza göre uzatmadık, devletin misyonunu üstlendik. Neden 3 büyük kulüp büyük? İşte bu yüzden büyük. 1500'ü aşkın aile, çocuklarını bize teslim ediyor. Onları eğitiyor, olimpik sporlarda yarışır hale getiriyoruz. Sadece futbolda yetiştirip para kazanıyoruz.

Bizim yeni hükümetimizden isteyeceğimiz en önemli şeye geliyorum. Çok güzel bir yasa çıktı. Sayın Cumhurbaşkanımız, Maliye ve Spor bakanlıklarının çok değerli katkılarıyla.. Bizim kulüp olarak 9 milyon avroya yakın stopaj ödememiz var ve bunun geri dönüşü amatör şubelere büyük destek olacaktır. Öyle bir hüküm çıktı ki kanun, önce siz bu vergiyi yatıracaksınız, sonra size geri iade yapılacak. Yani tahakkuk yeterli değil, tahsili de gerekli. Bende ise para yok. Beyan yeterli olmuyor. Zaten bende o para olsa, bu duruma düşmem. Taksitlendirildiği takdirde de geri ödeme yapılmıyor. Hükümetimizden ricamız, bir düzeltme yapılması. Haklı taleplerimiz doğrultusunda verginin tahakkukta iade edilmesi şeklinde değişiklik olursa, önemli bir fayda sağlanır. Amatör şubeler asla kapanmayacak. Ancak biz de ayağımızı yorganımıza göre uzatacağız.

SPONSORLUK İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ
Galatasaray, Türkiye’nin ve dünyanın en saygın markalarından biridir. Her zaman en değerli markalarla hareket ediyoruz. Sponsorluk için elimizden geleni yapıyoruz. Galatasaray’ın potansiyelini harekete geçirmeliyiz. YellowFriday ve GreyWeekend’de dünyanın en yüksek montalı satışlarıydı. Futbol takımımızın antrenmanına 30 bin seyirci geliyor. Böyle bir takım yok. Şampiyon olduğunda kutlamasından 1 milyon TL kazanan başka bir takım da yok. Bunu yaratan sizsiniz. Kombinede 100 milyon TL’ye doğru gidiyoruz. Dünyanın en değerli taraftarına sahibiz, bundan güç alıyoruz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0