ÖZEL | Emircan Seçgin için anlaşma sağlandı!

Cedric Carrasso ve Eray İşcan ile yolları ayırdıktan sonra Fernando Muslera'nın arkasına yerli bir kaleci koymak isteyen Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, kamptaki performansı sonrasında 23 yaşındaki İsmail Çipe'yi kadroya dahil ederken, genç bir kaleciyle de anlaşma imzalanması an meselesi.. Fatih Terim'in talebi doğrultusunda yurt içinde genç kaleci avına çıkan Galatasaray'da oyuncu izleme komitesinin radarına takılan isim Sakaryaspor'un 17 yaşındaki kalecisi Emircan Seçgin oldu.

Teknik direktör Fatih Terim'in talebi doğrultusunda, genç ve yetenekli bir kaleciyi kadrosuna katmak isteyen Galatasaray'da ilk hedef yurt içinde Süper Lig tecrübesi olan isimler oldu ancak daha sonrasında gerek ekonomik taleplerin fazla olması, gerekse de İsmail Çipe'nin yurt dışı kampında teknik heyetten tam not alması bu transferi rafa kaldırmıştı. İsviçre kampında yedek kaleci transferi için "genç bir oyuncuyu da transfer edebiliriz" açıklaması yapan İmparator'un bu sözlerinin arkasında yatan ismin Sakaryaspor'un genç milli kalecisi Emircan Seçgin olduğu ortaya çıktı. Oyuncu izleme komitesinin bir süre önce raporlarını teknik heyete sunduğu ve videolarının da kaleci antrenörleri tarafından incelendiği genç milli kaleci Emircan, son olarak Sakaryaspor ile oynanılan hazırlık maçında son bölümde forma şansı bulmuştu.

Sakarya'da oynanılan ve 3-0'lık skorla kazandığımız hazırlık maçının ardından Galatasaray yönetimi bir kez daha Sakaryaspor yönetimiyle görüşerek genç kalecinin transferini sonuca bağladı. Emircan için yeşil-siyahlı ekibe yetiştirme bedelinin yanı sıra U21 takımından 2 oyuncuyu bedelsiz olarak kiralamayı ve Emircan'ın bir sonraki satışından %20 pay verme şartını öneren Galatasaray yönetimi, transfer için anlaşma sağlayarak Sakarya'dan ayrıldı. Emircan'ın sağlık kontrollerinden geçmesi, profesyonel sözleşmeyi imzalaması ve Sakaryaspor'a kiralanacak isimlerin belirlenmesi bekleniyor.

3 Nisan 2002, Sakarya doğumlu olan Emircan Seçgin futbola 2013 yılında başladı ve 5 yıldır Sakaryaspor'da görev yapıyor. 2017 yılında yeşil-siyahlı takımla profesyonel sözleşme imzalayan Emircan, aynı yıl içerisinde ilk kez U16 Milli Takımı'na da davet edilmişti. Genç kaleci geçtiğimiz sezon Sakaryaspor'da da A takım kadrosunda yer almıştı. 15 yaşında A takıma yükselen Emircan geçtiğimiz sezonu 32 yaşındaki Ercüment Kafkasyalı ve Ferhat Kaya'nın arkasında üçüncü kaleci olarak geçirmişti.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0