Sarayın Sultanları yeni sezonda Eurocup'ta oynayacak!

Yeni sezon öncesi ekonomik olarak yapılanmaya giden ve bütçe düşüren Galatasaray kadın basketbol takımında hareketli günler yaşanmaya devam ediyor. Yeni sezon öncesinde baş antrenör Marina Maljkovic ve takımın yıldızlarından Jelena Dubljevic ile yollarını ayıran Sarayın Sultanları gelecek sezon yeniden Eurocup organizasyonunda boy gösterecek.

Kadınlar Basketbol Ligi'nde geçtiğimiz sezon normal sezonu 8.sırada tamamlayan Galatasaray kadın basketbol takımı, play-off çeyrek finalinde Yakın Doğu Üniversitesi'ne kaybederek sezonu noktaladı. Son yılların en yüksek bütçesiyle sezona başlayan ve Euroleague Women için kadrosunu kuran Sarayın Sultanları sezon içerisinde bir çok sorunla karşılaştı. Saha dışında mali ve idari olarak sorunlar yaşayan Galatasaray kadın basketbol takımında bu sorunlar saha içinde de baş gösterince, Euroleague organizasyonunda istenilen başarı elde edilemedi ve takımımız yoluna Eurocup'ta devam etti. Eurocup organizasyonunda rakiplerini birer birer deviren ve finalde İtalyan ekibi Venezia karşısında iki maç sonunda +15 averajla şampiyonluk kupasını havaya kaldıran Sarayın Sultanları yeni sezonda bir kez daha Eurocup'ta boy gösterecek. 

EUROLEAGUE YERİNE EUROCUP TERCİHİ
FIBA tarafından yapılan açıklamada yeni sezonda Eurocup'ta mücadele edecek olan takımlar arasında yer alan son şampiyon Galatasaray, aslında yeni sezonda Euroleague organizasyonunda boy gösterme şansına sahipti. Geçen sezonun finalisti Yakın Doğu Üniversitesi yeni sezonda Euroleague Women'a katılma hakkına sahipti ancak faaliyetlerini durdurma kararı aldıktan sonra katılım hakkı boşa çıkarak wild-card hakkına döndü. YDÜ'nün katılım hakkının geri alınması sonrasında Eurocup şampiyonu Galatasaray'ın katılması söz konusu olabilirdi ancak mevcut idareciler ve yöneticiler bu konunun pek üzerine düşmediler. Sadece klasik bir başvuru metni göndermekle yetindiler. Ortaya ne bir vizyonerlik, ne bir proje ne de Avrupa'daki saygınlığını koyabildiler. Euroleague organizasyonuna ülkemizden katılacak takımlar Fenerbahçe, Hatay BŞB ve Çukurova Basketbol kulübü oldu. Kulübe yakın kaynaklar katılacak takımı federasyonun belirlediğini, normal sezonun 4. takımını bildirerek Euroleague hakkının ona verilmesini istediklerini iddia ediyor. Ancak bu açıklama, takdir edersiniz ki fazlasıyla sade.. Bir önceki sezonun Avrupa şampiyonu olarak katılım başvurusu yapacaksınız ancak kabul edilmeyeceksiniz. Neden? Federasyon dördüncü takımı bildirdi diye. Bunun sebebi başka olabilir mi, sayın şube yöneticileri? Çünkü sezon biteli 2 ay olmasına rağmen hala takımın baş antrenörü yok, kadroda kimlerin olacağı belli değil. Bütçe ve organizasyon hiç belli değil! Odeabank'tan sonra takımın isim sponsoru bile yok, forma sponsoru hak getire.. 2 sene önce kurulan ve bugün sizin yerinize Euroleague'den katılım hakkı elde eden Çukurova Basketbol kulübünün bile kadrosu %80 oranında tamamlanmış, yeni sezon planlaması yapılmış ve organizasyonu sizden daha iyi durumda. En son A takım başantrenörü nezaretinde altyapı seçmeleri yapıyordu. Peki ya bizim? Sezona kiminle başlayacağımız, hangi oyuncuları kadromuza katacağımız bir kenara dursun, mesela sezon öncesi kamp yapacağımız yer, hazırlık maçı oynayacağımız rakiplar veya katılacağımız turnuvalar belli mi?

2009 Eurocup, 2012 Euroleague ve 2017 Eurocup şampiyonu olan takım, Avrupa'nın bir numaralı organizasyonuna wild-cardla katılım hakkı için mücadele etmeyen zihniyet tarafından yönetiliyor. Yeni sezonda mali ve idari olarak küçülme politikası izleyecekleri kulislerde güçlü bir şekilde konuşulan ve halen net bir hamle gerçekleştirmeyen şube yöneticilerinin ne düşündüğü bilinmez ancak Galatasaray küçülerek büyüyemez!

Maljkovic'in görevden ayrılmasının ardından halen başantrenörlük görevine kimi getireceğini düşünenler ve kapalı kapılar ardından kendi tercihlerini öne sürmeye, reklamını yapmaya çalışanların vizyonerliği maalesef bu kadar.. Avrupa'nın bir numaralı organizasyonuna sadece katılım başvurusu. Ne bir lobi, ne bir proje veya sunum. Ne de isminizin saygınlığı. "Galatasaray küçük olsun, benim olsun" düşüncesiyle hareket ediyorsanız, eleştirildiğinizde kusura bakmayacaksınız. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0