Bafe Gomis resmen Al-Hilal’de!

Geçtiğimiz sezon Swansea City’den transfer edilen ve attığı 29 golle şampiyonlukta büyük pay sahibi olan Fransız yıldız Bafetimbi Gomis transfer döneminin başından beri spekülasyonlara noktayı koydu. Geçen sezonki performans sonrasında yıllık ücretine zam isteyen ancak yönetimden cevap alamayan 33 yaşındaki Fransız golcü transfer döneminin kapanmasına sayılı günler kala Suudi Arabistan kulübü Al-Hilal’e transfer oldu. Yıldız oyuncu yeni kulübünden yıllık 8 milyon Euro kazanırken, Galatasaray’a da bonservis ücreti olarak 6 milyon Euro ücret ödenecek. 

Bafetimbi Gomis hakkında uzun uzun analizler yapılabilir, yazılar yazılabilir ancak hiç kuşkusuz giriş cümlesi geçen seneki çılgın performansı adına teşekkür etmek olur. Attığı 29 golle şampiyonlukta başrol oynayan ve Türkiye Süper Ligi’nin en golcü yabancı oyuncusu ünvanına erişen Gomis, geçen sezon başında transfer edilirken imza ücreti dahil olmak üzere bonuslarla beraber 6 milyon Euro civarında bir kazanç sağladı. Kulübün sezon başında UEFA ile yaptığı FFP anlaşması ve mali sıkıntıları yedi düvel tarafından bilinmesine karşın Gomis’in menajerinin oyuncusunun yıllık ücretine zam talep etmesi, Gomis’in profesyonelliğe aykırı şekilde kamp döneminde iyi çalışmaması ve hazır olmaması dikkat çeken detayların başındaydı. Sezon başında oynanılan Süper Kupa maçında Akhisar Belediyespor karşısındaki performansı, final penaltısını kaçırdıktan sonraki tepkisi ve maç sonunda teknik direktör Fatih Terim tarafından ilk kez basın yoluyla eleştirilmesi iplerin kopma noktasında olduğu anlamına geliyordu. İmparator mesajı vermekte gecikmedi ve Ankaragücü deplasmanında yedek bırakıp, maç içerisinde uzun süre ısındırdığı Gomis’e süre vermedi. Fransız yıldız Göztepe maçında da ikinci devre oyuna dahil olmuştu.

Geçen sezonun gol kralı olan bir oyuncuya 7.5milyon Euro bonservis göreceli bir kavramdır, tartışılabilir. Ancak yaşananları iyi okuduğunuz zaman, takım karakteri olarak ön alanda atletizm isteyen, daha hareketli bir oyuncu grubu yaratmak isteyen Fatih Terim’in planlarında da Gomis ilk sırada yer almıyordu. Bonuslar dahil yıllık ücreti 5milyon Euro kazanan ve 33 yaşında da 7.5milyon Euro bonservisi üstüste koyduğunuzda UEFA ile yapılan FFP anlaşması gereğince Galatasaray yönetimi mantıklı bir hareket yaptı. Şimdi sıra Gomis’in yerine kimin kadroya dahil edileceği.. Ama o, bu yazının konusu değil. Bafetimbi Gomis’e geçen sezon yaptıkları, attığı ve attırdığı goller, Süper Lig’de elde edilen şampiyonluğun başrolü olması nedeniyle teşekkür ederiz. Yolun açık olsun Bafe, merci! 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0