Henry Onyekuru yine boş geçmedi!

Galatasaray'ın Everton'dan kiralık olarak kadrosuna kattığı Henry Onyekuru, ligin ikinci haftasındaki Göztepe karşılaşmasında 1-0 galibiyeti getiren golü atmıştı. Onyekuru Alanyaspor maçında da boş durmadı. Nijeryalı kanat oyuncusu, yine gol için çok çabaladı ve takımının 5. golüne imzasını attı.  

Onyekuru, attığı gol sonrasında yerini genç oyuncu Yunus'a bırakırken, tribünler, Onyekuru'yu uzun süre alkışladı.

Sürati ve topla ilerlemesi ile dikkat çeken yetenekli futbolcu, Rodrigues'in yokluğunda takıma erkenden alıştığını da göstermiş oldu.

MALİYETİ İKİ MİLYON EURO
Kiralama maliyeti yıllık ücreti ile birlikte sadece 2 milyon Euro (Kiralama bedeli 800 bin Euro, yıllık ücreti 1.2 milyon Euro) olan Onyekuru'nun sözleşmesinde 'satın alma opsiyonu' bulunmuyor. Galatasaray yönetimi, Everton'a "Opsiyon koyalım'' önerisinde bulundu ancak İngilizler, "25 milyon Euro" cevabını verdi. Everton indirim yapmadı ve sözleşmeye opsiyon koyulmadı.

EVERTON'IN PROJESİ
Belçika'dan 8 milyon Euro'ya getirdikleri Onyekuru'yu proje olarak gören Everton, bu sezon Nijerya Milli Takımı'nda süre almasını bekledikleri oyuncunun İngiltere'deki çalışma izni sorununu halledecek. Hücum futbolu oynayan Galatasaray'da gelişim göstereceğine inanılan 21 yaşındaki futbolcu, sezon sonunda Everton'a geri dönecek.
(Webaslan.com)

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0