Lionel Carole resmen Strasbourg'da!

Yeni sezon öncesinde UEFA ile yaptığı finansal anlaşma gereğince oyuncu satmadan transfer yapamayan Galatasaray'da öncelikli olarak takımda düşünülmeyen isimlerle yolların ayrılmasıydı.. Teknik direktör Fatih Terim tarafından yeni sezon öncesi kamp kadrosuna dahil edilen ancak performansı yeterli görülmediği için kadroda düşünülmeyen Fransız sol bek Lionel Carole sonunda kendisine kulüp buldu. Geçtiğimiz sezonu Sevilla'da kiralık geçiren Carole bonservisiyle birlikte Fransa Ligi ekiplerinden Strasbourg'un yolunu tuttu. 27 yaşındaki oyuncunun bonservisi için 750bin Euro ödenecek.

2015/16 sezonu öncesinde Fransa Ligi'nde yer alan Troyes kulübünden 1.5 milyon Euro bonservisle transfer edilen ve 700bin Euro sabit ücretle 4 yıllık sözleşme imzalanan Lionel Carole transfer olduğu ilk sezonda 33 resmi karşılaşmada görev yaptı. Bu karşılaşmalarda sadece 1 asist yapan Carole'ün performansının ortalama standartlarda olduğunu söylemek mümkündü, ancak takip eden sezonda takımın da kötü olmasından kaynaklı olarak performansının yetersiz olduğu görüldü. 2016/17 sezonunda da Galatasaray forması giyen Carole büyük çoğunluğu ilk 11'de olmak üzere 28 resmi karşılaşmada forma şansı buldu ve 1 gol - 3 asistle sezonu noktaladı. 

Geçtiğimiz sezon başında 350bin Euro kiralama bedeli ve 3.5 milyon Euro satın alma opsiyonuyla birlikte La Liga ekiplerinden Sevilla'ya kiralanan Lionel Carole burada istediği şansları bulamadı. Sevilla'da sezonun ilk yarısında sadece 10 resmi maçta şans bulan ve devre arasında kadro dışı bırakılarak B takıma gönderilen Carole sezon sonunda da Galatasaray'a döndü. Teknik direktör Fatih Terim tarafından sezon başındaki İsviçre kampına götürülen Fransız sol bek gösterdiği performansla teknik heyetin gözüne giremedi ve yabancı kontenjanı nedeniyle de takımdan ayrılacak isimlerin başında geldi. 

Performansı iyidir, kötüdür veya başarılıdır - başarısızdır kimine göre göreceli kavramlardır ancak görev yaptığı dönemlerde Galatasaray'da gayet iyi bir profil çizen, sorun yaratmayan ve disiplin problemi olmayan Lionel Carole'a gösterdiği emekler için teşekkür eder, yeni kulübünde başarılar dileriz. Yolun ve şansın açık olsun Carole!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0