Ömer Bayram resmen Galatasaray'da!

Süper Lig'in son şampiyonu Galatasaray, transfer döneminin kapanmasına sayılı saatler kala kadrosunu güçlendirmeye devam ediyor. İç transferde daha önce Ryan Donk ve Yuto Nagatomo ile anlaşan, ardından da dış transferde Muğdat Çelik, Henry Onyekuru, Emre Akbaba ve Badou Ndiaye'yi kadrosuna katan Galatasaray son olarak Akhisar Belediyespor forması giyen Ömer Bayram'ın transferini açıkladı. 27 yaşındaki savunma oyuncusu için Akhisar Belediyespor kulübüne 400bin Euro bonservis bedeli ödenirken, 3 yıllık sözleşme imzalanan Ömer Bayram'a da yıllık 500bin Euro ödenecek.

Hollanda'da doğup büyümesine karşın Kayseri asıllı bir anne ve Kayseri'den çalışmak için vakti zamanında Hollanda'ya göç etmiş bir ailenin büyük oğlu olarak 27 Temmuz 1991’de Hollanda’nın Breda şehrinde dünyaya gelen Ömer Bayram futbolculuk kökenli bir ailede yetişti. Hollanda'da hem amatör, hem de profesyonel olarak futbol oynayan babasının yanı sıra amatör seviyede futbol oynayan dayılarının izinde giden Ömer'in futbolculuk kariyeri onlardan daha farklı gelişti. 13 yaşına kadar Hollanda'da kendi deyimiyle tabir-i caizse sokaklarda akşama kadar topun peşinde koşan Ömer, dayısının baskısıyla birlikte ilk olarak amatör seviyede olan mahalli takımda oynamaya başladı. PCP Breda kulübünde geçen bir yılın sonunda Baronie kulübünün antrenörlerinin dikkatini çekti ve 14 yaşında Baronie kulübüne geçti. Breda şehrinin takımı olan Baronie her ne kadar amatör bir kulüp olsa da, 13-14 yaş grubunda profesyonel takımların altyapılarının bulunduğu organizasyonda yer alıyordu. Ömer Bayram gösterdiği performansın ardından bir sene sonra da NAC Breda'nın yolunu tuttu.

2005-2009 yılları arasında NAC Breda altyapısında görev yapan Ömer Bayram kariyerinin ilk profesyonel kontratını da burada imzaladı. 16 yaşında (2007 sezonu) ilk kez A takım bünyesinde antrenmanlara çıkan Ömer'in bu seviyede forma giymesi için biraz daha beklemesi gerekecekti. 2009-10 sezonunda teknik direktör Robert Maaskant tarafından A takımda değerlendirilen Ömer, burada geçirdiği 3 sezonda toplamda 43 maçta sahne aldı ve 5 gol - 3 asistlik performansa imza attı. 2012 yılında 350bin Euro bonservis bedeli karşılığında Kayserispor'a transfer olan Ömer'in ülkemizdeki kariyeri de böylelikle başlamış oldu. 4 sezon boyunca düzenli olarak Kayserispor forması giyen Ömer, ağırlıklı olarak savunmanın solunda görev yapsa da zaman zaman ortasahanın solunda da forma giydi. Kayseri ekibinde düzenli olarak forma giyen Ömer, toplamda 122 resmi karşılaşmada görev yaptı ve bu maçlarda 5 gol - 19 asist performansına ulaştı. 2015/16 sezonunda Akhisar Belediyespor karşısında teknik direktör Hakan Kutlu ile sorun yaşayan ve 80.dakikada oyuna girmeyi rededen Ömer Bayram, sezonun son bölümünde yönetim kurulu kararıyla kadro dışı bırakıldı. 

2016 yılının transfer döneminde bedelsiz olarak Akhisar Belediyespor'a transfer olan deneyimli oyuncu, geride bıraktığı 2 sezon içerisinde oldukça istikrarlı bir görüntü çizdi. Gösterdiği performansla A Milli takıma kadar yükselen Ömer Bayram iki sezon içerisinde toplamda 71 resmi maçta forma giydi ve 1 gol - 8 asistlik performansla takımının son dönemdeki başarılarına katkı sağladı. Çeşitli kademelerde daha önce milli takım forması giyen Ömer Bayram takvim yaprakları 27 Mart 2018'i gösterdiğinde ilk kez A milli takım formasını sırtına geçirdi. Deneyimli oyuncu Karadağ ile oynanılan dostluk maçının son 15 dakikasında görev yaparken, İran karşılaşmasında da son 5 dakika sahada yer aldı. 27 yaşındaki Ömer Bayram bugüne kadar 3 kulüpte forma giydi. Oynadığı takımlarda düzenli olarak forma giyen ve istikrarlı görüntüsüyle dikkat çeken Ömer, bugüne kadar sadece 4 kez sakatlığı sebebiyle takımdan ayrıldı. 

FCN Blog ailesi olarak yeni transferimiz Ömer Bayram'a hoşgeldin diyor ve Galatasaray forması altında üstün başarılara imza atmasını temenni ediyoruz!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0