STSL | Cimbom 2'de 2 yaptı!

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig Lefter Küçükandonyadis sezonu 2. haftasında Göztepe'yi konuk etti. 99 gün sonra taraftarıyla buluşan Galatasaray, İzmir ekibini yeni transferi Henry Onyekuru'nun golüyle 1-0 mağlup etti ve sezona 2'de 2 ile başladı.

Takımımız karşılaşmaya Muslera-Mariano-Maicon-Ahmet Çalık-Nagatomo-Donk-Fernando-Sinan-Belhanda-Onyekuru-Eren ilk onbiriyle başladı. İlk 11'de başlaması beklenen Serdar Aziz sakatlığından dolayı tedbir amaçlı maçın kadrosunda yer almadı. Takımımız maça bol pasla başlasa da maçın ilk tehlikesi Göztepe'den eski Galatasaraylı Yasin'den geldi.  Sol çizgiden ceza sahasına kat eden Yasin'in yerden vuruşu Muslera'da kaldı. Takımımız ilk ciddi tehlikesi 19. dakikada Nagatomo ile geldi. Sinan'ın sağ kanattan çevirdiği topta yayda topla buluşan Nagatomo açıyı buldu, yerden şutu kaleci Göktuğ'da kaldı. 20. dakikada Göztepe Yasinle macin en net pozisyonunu yakaladı. Halil'in sağ kanattan içeriye çevirdiği topta ön direkte Yasin'in bombos pozisyonda çektiği şut Muslera'nın kucağına gitti. İlk yarım saatte bol pas yapan ancak tehlike yaratamayan Galatasaray biraz hareketlenmeye başladı, sol kanatta Nagatomo, Onyekuru şık bir verkaç yaptı, Nagatomo'nun ön direğe ortasında Eren'den önce savunma araya girdi. 40. dakikada sağ kanatta Sinan, Belhanda'yı çizgiye indirdi, Belhanda tekrar Sinan'ı gördü. Sinan yakın direğe vurmak istedi ancak çerçeveyi bulamadı. 42. dakikada ise Galatasaray adeta bir deplasman takımı golüyle öne geçti. Göztepe'nin kullandığı kornerin ardından uzun topla çıkan Galatasaray'da Onyekuru topu kafayla Fernando'nun önüne indirdi. Fernando topu kontrol eder etmez hemen savunmanın arkasına harika bir pas attı, Onyekuru Göktuğ'un önde olduğunu görünce şık bir aşırtma ile topu ağlara gönderdi ve Galatasaray formasıyla ilk golünü taraftarının önünde buldu. Galatasaray bu golle ilk yarı 1-0 önde kapattı.. 

Galatasaray ikinci yarıya Eren-Gomis değişikliği ile başladı. 47. dakikada Onyekuru ceza sahasına girerken yerde kaldı, kazanılan frikikte Maicon'un denemesi direğin hemen üstünden dışarı çıktı. 54. dakikada Onyekuru sol kanattam ceza sahasına girdi, Sinan'ı gördü, Sinan müsait durumda iyi bir şut çıkaramadı. 56. dakika ise Gomis, Nagatomo'nun ortasında Göktuğ ile bir anda karşı karşıya kaldı, vuruşu önce kaleciden döndü ardından savunma araya girdi. 58. dakikada Yasin'in sol taraftan kullandığı köşe vurusunda Tayfur'un kafa vuruşu direkten döndü..60. dakikada Younes Belhanda avantaja bırakılan pozisyonun ardından sarı kart gördü. Dakikalar 61'i gösterdiğinde ise Sinan Gümüş kenara gelirken Emre Akbaba oyuna girdi. 61. dakikada ters kademeye giren Mariano yaptığı faul nedeniyle sarı kart gördü. 64. dakikada Mariano'nun ceza sahasına doldurduğu topta, Gomis ile Emre birlikte hareketlendi; Emre'nin dokunuşunda Göktuğ topu köşeden çıkardı. 68. dakikada Emre Akbaba sağ kanattan dışarı doğru çalımını atarken hemen ceza çizgisinin önünde faule maruz kaldı. Kullanılan frikikte Emre'nin sert şutu kaleci Göktuğ'dan döndü. 70. dakikada Halil'e sert bir faul yapan Donk sarı kart gördü. Hemen 2 dakika sonrasında hava topunda dirseğini kullanan Nagatomo da sarı kartla cezalandırıldı. 73. dakikada Selçuk İnan yerini Donk'a bıraktı. 81. dakikada sağ çaprazdan Emre'nin şutu farklı şekilde dışarı çıktı. Maçın geri kalanında Göztepe baskı kurmaya çalışsa da başaramadı ve Galatasaray, Onyekuru'nun tek golüyle Göztepe'yi yendi ve Spor Toto Süper Lig'de  2'de 2 yaptı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0