STSL | Cimbom gol oldu yağdı!

Spor Toto Süper Lig'e 2'de 2 ile başlayan Galatasaray, ligin üçüncü haftasında Aytemiz Alanyaspor'u konuk etti. Rakibi karşısında fazla zorlanmayan Cimbom, Emre Akbaba (2), Sinan Gümüş, Henry Onyekuru, Fernando'nun attığı gollerle sahadan 6-0 galip ayrıldı. Bu sonuçla ligde 3'de 3 yapan Galatasaray, haftayı lider kapattı. 

Galatasaray karşılaşmaya Muslera, Mariano, Ahmet, Maicon, Nagatomo, Fernando, Belhanda, Sinan, Emre, Onyekuru, Eren Derdiyok ilk onbiriyle başladı. Rakibi karşısında ilk dakikalarda pozisyon üretmekte zorlanan Galatasaray, ilk tehlikeli atağını Onyekuru ile gerçekleştirdi. 15. dakikada savunmanın büyük hatasında topu kazan Onyekuru'nun ceza sahası içinden vuruşu kalecide kaldı. Bu pozisyondan 1 dakika sonra Alanyaspor tehlikeli geldi. Djalma'nın savunmanın arkasına attığı topa Bobo dokundu ancak Muslera geçit vermedi. 29. dakikada Emre Akbaba'nın uzaktan vuruşu dışarı çıktı. Galatasaray aradığı golü 36. dakikada Fernando ile buldu. Kazanılan köşe vuruşunda Emre Akbaba topu arka direğe gönderdi, Sinan Gümüş'ün ceza sahasına indirdiği topa Fernando dokundu ve topu ağlara gönderdi. 40. dakikada Galatasaray çok önemli bir fırsatı boşa harcadı. Rakibini 4'e 1 yakalayan Cimbom, bu pozisyonda Sinan Gümüş'ün hatalı pas tercihinde Nagatomo ofsaytta kaldı. İlk yarıda başka gol olmadı ve Galatasaray soyunma odasına 1-0 önde girdi.

Galatasaray ikinci yarıya hızlı başladı. 49. dakikada Sinan Gümüş'ün uzaktan sert vuruşu savunmaya çarptı ve ağlarla buluştu. Bu golden 5 dakika sonra Sinan Gümüş bu kez asisti yaptı. Younes Belhanda'nın enfes ara pasında ceza sahasında topla buluşan Sinan, bekletmeden Eren Derdiyok ile oynadı. Altı pas içinde topla buluşan Eren, bekletmeden vurdu ve topu ağlara gönderip, skoru 3-0'a getirdi. Gollerin fırtına gibi geldiği bu bölümde sahneye Galatasaraylı Emre Akbaba çıktı. Ceza sahasında topla buluşan Emre Akbaba, açısını düzeltti ve uzak direğe doğru nefis vurarak skoru 4-0'a getirdi. Ayrıca bu gol Emre Akbaba'nın Galatasaray formasıyla ilk golü olarak kayıtlara geçti. 67. dakikada Sinan Gümüş'e yapılan müdahale sonrasında penaltı kararı çıktı ancak daha sonra VAR'a giden maçın hakemi Halil Umut Meler bu kararı iptal etti. 72. dakikada Sinan Gümüş yerine Muğdat Çelik oyuna girdi. 77. dakikada Nagatomo'nun ortasında Onyekuru'nun kafa vuruşu üstten dışarı çıktı. 82. dakikada Younes Belhanda'nın enfes pasında Emre Akbaba ceza sahası içinde topla buluştu. Emre'nin sert şutunda top kaleciden döndü pozisyonun devamında Emre, topu kornere çıkmadan ceza sahasına çevirmeyi başardı. Muğdat Çelik'in vuruşunda top direkten döndü ve Onyekuru'nun önünde kaldı. Henry Onyekuru düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve skoru 5-0'a getirdi. 83. dakikada Onyekuru yerine Yunus Akgün oyuna girdi. 85. dakikada Yunus Akgün sol kanattan hareketlendi, ceza sahasına gönderdiği topta Emre Akbaba kayarak dokundu ve topu ağlara göndererek skoru 6-0'a getirdi. 86. dakikada Fernando yerine Ozan Kabak oyuna dahil oldu. Karşılaşmada başka gol olmadı ve Galatasaray, Alanyaspor'u 6-0 mağlup ederek puanını 9'a yükseltti. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0