STSL | Oyun kötü, galibiyet iyi!

Spor Toto Süper Lig'in 2. haftasında Galatasaray, Göztepe'yi konuk etti. 99 gün sonra taraftarıyla buluşan Cimbom, rakibini Onyekuru'nun attığı enfes golle 1-0 mağlup etti ve sezona 2'de 2 ile başladı. 

Hazırlık maçları, Akhisarspor maçı ve Ankaragücü maçının ardından bu maçta da Galatasaray'ın ortasahada Fernando-Donk ikilisi varken yaratıcılık anlamında çektiği sorun devam etti. Galatasaray bu ikili ile hücumda yaratıcı olamıyor, çok tahmin edilebilen bir takım oluyor. Bu ikili geçtiğimiz sezonun son 6 haftasında şampiyonluğu getirirken de yaratıcılık sorunu yaşanıyordu. İlk yarıda pozisyon üretemeyen bir takım vardı sahada ki burada şunu da eklemek lazım rakipte Castro ve Poko gibi iki önemli ortasaha oyuncusu yoktu. Bu iki isim olsaydı herhalde Galatasaray yana-geriye paslarla devreyi bitirirdi. Atılan gol de bir kontratak golüydü. Galatasaray bu ikili ile oynadığında Donk 6 numara pozisyonunda, Fernando ise 8 numara olarak oynuyor. Bu da ligin belki de en iyi 6 numarası olan Fernando'dan tam olarak verim almamızı engelleyen bir durum olarak karşımıza çıkıyor. Göztepe maçında enfes bir asist yapsa da Fernando'dan alabileceğim verim 8 numarada oynadığında düşüyor. Geçen sezonun son 6 haftası ve bu sezonun ilk 2 haftasında bu ikiliyi Fatih hoca elindeki olanakların kısıtlı olmasından dolayı kullanıyordu ancak Emre Akbaba ve Badou Ndiaye transferleriyle birlikte bu ikiliden vazgeçecektir. Bu da Galatasaray'ın yaşadığı birçok sorunun çözülmesini sağlayacaktır. Bu bağlamda Emre Akbaba ve Badou Ndiaye transferleri çok kilit öneme sahiplerdi ve gerçekleşmeleri Galatasaray adına çok yararlı oldu. 

Hazırlık maçlarında Galatasaray adına en büyük sorunlardan biri de Maicon'du. Bütün hazırlık maçlarında hata yapan Maicon, ligde oynanan maçlarda ise farklı bir görüntü çizdi. Özellikle Göztepe maçında Fernando'yla beraber takımın en iyisiydi. Maç öncesi birçok kişi tarafından Ahmet Çalık-Maicon tandemiyle Galatasaray'ın gol yemesi beklenirken, Galatasaray duran top dışında rakibine pozisyon vermedi. Burada da Maicon'un iyi performansının etkisinin olduğunu söyleyebiliriz ancak her şeye rağmen Brezilyalı oyuncunun güven vermediği de bir gerçek. 

İkinci yarıdaki Galatasaray'ın ilk yarıya göre daha hareketli olduğunu söylemek mümkün. Özellikle Emre Akbaba'nın girişiyle Galatasaray, ilk yarıda bulamadığı pozisyonlara girmeye başladı. Galatasaray kariyerindeki ilk 30 dakikada Emre, gösterdiği performansla gelecek adına umut verdi. Sürekli ceza sahasında oluşu, golü koklaması onu 30 dakikada 3 pozisyona soktu. Göztepe maçında kaleciyi geçemedi ancak bu görüntüsü heyecan vericiydi. Sürekli golü koklaması, çalım atması, şutunun olması tüm özellikleriyle Galatasaray'ın ihtiyacı olan tarzda bir oyuncu tipiydi. Transfer sürecinden bu yana yarattığı heyecanı ilk 30 dakikasında gösterdiği performansla iyice arttırması da olumlu bir yan oldu. Zamanla daha iyi olmasını ve hayali olan bu formayla çok başarılı olmasını umuyorum.

Onyekuru'nun dinamizmi, savunmaya yardıma gelişi ve golü koklaması Galatasaray çok faydalı olacaktır. Yaptığı bir röportajda asıl mevkisinin 9 numara olduğunu söyleyen Onyekuru, bu sezon Galatasaray'ın sürpriz golcüsü olarak ortaya çıkacaktır. Ankaragücü maçında girdiği pozisyon, Sinan'a al da at dediği pas ve bu maçta attığı müthiş gol.. Onyekuru daha ilk maçlarından çok iyi sinyaller verdi.  

Uzun lafın kısası Galatasaray muhtemelen Fernando-Donk ikilisiyle oynadığı son maçta da bu ikili varken hücum kısmında yaratıcılık anlamında çok sorun yaşadığını bir kez daha gösterdi. Ortasahaya Emre Akbaba ve Badou Ndiaye hamlelerini yapan Galatasaray, bu transferlerle bu sorunu rahatlıkla aşacaktır ve ayrıca ligin en iyi ortasaha rotasyonuna sahip olduğunu da söyleyebiliriz. Lig için yeterli bir takım oluşsa da Avrupa'da savunmadaki sıkıntıların ciddi sorunlara yol açacağını söyleyebiliriz. Bu bağlamda da Galatasaray'ın önümüzdeki günlerde savunmaya yapacağı hamle Avrupa'daki gidişatını belirleyecektir. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0