STSL | Here we go...

Geçtiğimiz sezon Fatih Terim önderliğinde 21. şampiyonluğuna ulaşan Galatasaray, 2018-19 sezona Ankara deplasmanında başlayacak. Şampiyon kadrosuna Onyekuru ve Muğdat Çelik'i katan Galatasaray, 10 Ağustos Cuma Günü uzun bir aranın ardından Süper Lig'e geri dönen Ankaragücü ile karşılaşacak. Ümit Öztürk'ün yöneteceği karşılaşma Osmanlı Stadyumu'nda oynanacak.  

ÜSTÜNLÜK GALATASARAY'DA
Galatasaray, altı senelik aranın ardından Süper Lig’e yükselme başarısı gösteren Ankaragücü ile daha önce 121 kez karşılaştı. Bu karşılaşmalarda Galatasaray 77 galibiyet elde ederken, 21 kez maçlar berabere sonuçlandı. Başkent ekibi sahadan 23 kez gülerek ayrılan taraf oldu. Ankaragücü’nün ev sahipliğinde oynanan 61 maçta ise Galatasaray 30 galibiyet elde ederken 14 maç başkent ekibinin üstünlüğü ile sonuçlandı. Ankaragücü'nün Süper Lig tarihinde en fazla gol yediği takım Galatasaray (181). Galatasaray'ın ise Süper Lig tarihinde en fazla gol attığı takım Ankaragücü. Bunun yanı sıra Galatasaray, Fatih Terim yönetiminde Ankaragücü ile Süper Lig'de oynadığı 13 maçın hiçbirinde yenilmedi (11G 2B) ve son sekiz maçını kazandı. İki ekip arasında oynanan son karşılaşma Galatasaray'ın 4-0 üstünlüğü ile tamamlanmıştı. 

Galatasaray şampiyon olan kadrosuna Onyekuru ve Muğdat Çelik'i katarken, altı senenin ardından Süper Lig'e yükselen Ankaragücü ise Bakary Kone, Moestafa El Kabir, Youness Mokhtar, Tiago Pinto, Yalçın Ayhan, Alper Önal, Ricardo Faty ve Thievy Bifouma gibi önemli isimlerle kadrosunu takviye etti. Yeni sezon öncesi kamp çalışmalarını Erzurum'da yapan Ankaragücü, 3 hazırlık maçı yaptı. Bu karşılaşmalarda Bursaspor ve Manisaspor'u mağlup eden Başkent ekibi, Erzurumspor'la berabere kaldı.

SON 6 SEZON AÇILIŞINDA 5 GALİBİYET
Galatasaray, Süper Lig'de sezonun açılış maçlarında altı maçtır yenilmiyor (5G 1B). Cimbom son olarak geçen sezon başında sahasında Kayserispor'u 4-1 mağlup etmişti. Öte yandan Galatasaray, deplasmanda oynadığı son yedi açılış maçının sadece ikisini kazanabildi (3B 2M). İki ekip daha önce sezonun açılış maçlarında sadece bir kez karşılaştı. 1997/98 sezonunun ilk maçında gol sesi çıkmamıştı.  Takımımız Süper Lig tarihinde bir önceki sezonun şampiyonu unvanıyla çıktığı 20 açılış maçında 14 galibiyet, 5 beraberlik elde ederken sadece 1 kez sahadan mağlup ayrıldı.

SÜPER KUPA'DA KAYIP
Galatasaray, sezonun ilk resmi maçında TFF Süper Kupa Finali'nde Akhisarspor ile karşılaştı. 120 dakikası 1-1 biten maçının sonunda Cimbom penaltılarda rakibine 5-4 mağlup oldu ve kupayı Akhisarspor'a kaptırdı. Bu karşılaşmada oynadığı oyunla kötü bir görüntü çizen Galatasaray, transfer şart mesajı verdi. Öte yandan bu karşılaşmada sonradan oyuna giren Yunus Akgün'ün oyunu ise gelecek adına taraftarları biraz daha umutlandırdı. Hazırlık maçlarında da iyi bir görüntü çizen Yunus'un, Akhisar maçında uzatma bölümünde çektiği enfes şutla dikkat çekmişti.

Hazırlık maçlarında ve Akhisarspor maçında Galatasaray'ın orta saha ve savunmada ciddi sorunlar yaşadığı görüldü. 6 hazırlık maçının 3'ünü kazanan, 3'ünü kaybeden Galatasaray, bireysel hatadan dolayı kalesinde çok gol gördü. Savunmasını önde kuran Galatasaray, Maicon'un yavaş kalması sebebiyle büyük sıkıntılar yaşadı. Orta sahasında ise yaratıcı bir futbolcu eksikliği yaşayan Galatasaray, Fernando-Donk ikilisinin oynadığı maçlarda pozisyon üretmekte zorlandı. 

GENÇLER UMUT VERİYOR
Galatasaray'da altyapıdan yükselen genç oyuncular hazırlık maçlarında gösterdikleri oyunla umut verdi. Doğan Can Davas, Yunus Akgün, Celil Yüksel, Ali Yavuz Kol gibi genç oyuncular hazırlık maçlarında buldukları forma şansını iyi kullandı ve yeni sezon öncesi iyi bir alternatif olabileceklerini gösterdiler. Genç oyuncular içinde özellikle Yunus Akgün ortaya koyduğu performansla kampın adeta yıldızı oldu. Akhisarspor maçında da forma şansı bulan Yunus, oyuna girdikten sonra çektiği enfes şutla taraftarı heyecanlandırdı. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0