Süper Kupa | Rakip Akhisarspor!

Spor Toto Süper Lig'in şampiyonu Galatasaray, Türkiye Kupası şampiyonu Teleset Mobilya Akhisarspor ile 5 Ağustos Pazar günü TFF Süper Kupa maçında karşı karşıya gelecek. Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda oynanacak karşılaşmayı Cüneyt Çakır yönetecek. Karşılaşma öncesi bilinmesi gerekenler şu şekilde..

FATİH TERİM'İN 400. RESMİ MAÇI
Galatasaray'ın yaşayan en büyük efsanesi olarak görülen Fatih Terim, Akhisarspor maçı ile Galatasaray'ın başındaki 400. resmi maçına çıkacak. Geride kalan 399 maçta Galatasaray, Fatih Terim önderliğinde 247 galibiyet alırken, 66 kez de mağlup oldu. Galatasaray ile 1 UEFA Kupası, 7 Türkiye Ligi Şampiyonluğu, 3 TSYD Kupası, 2 Türkiye Kupası, 2 TFF Süper Kupa ve 2 de Cumhurbaşkanlığı Kupası olmak üzere toplam 17 Kupa kazanan İmparator, Akhisar maçı kazanılırsa kupa sayısını 18'e yükseltecek. Nice 400'lere, nice kupalara... 

AKHİSAR'A KARŞI YALNIZCA 2 YENİLGİ
Galatasaray, Teleset Mobilya Akhisarspor ile  toplam 19 kez karşılaştı. Bu karşılaşmaların  14’ünü Galatasaray kazanırken,  2 maç Ege ekibinin üstünlüğü ile tamamlandı. Galatasaray ile Akhisarspor arasındaki 3 mücadele ise berabere sonuçlandı. İki ekip geçen sezon Türkiye Kupası'nda yarı finalde karşılaşmış, Galatasaray 2-1'in rövanşında Ali Sami Yen'de rakibine 2-0 mağlup olarak tura veda etmişti. 

OKAN BURUK YERİNE SAFFET SUSİC
Geçen sezon Türkiye Kupası'nı kazanarak tarihi bir başarı elde eden Akhisarspor'da teknik direktör Okan Buruk görevinden ayrıldı yerine Saffet Susic göreve getirildi. Türkiye Kupası şampiyonluğunda pay sahibi olan Muğdat Çelik, Soner Aydoğdu, Olcan Adın gibi isimlerle yolları ayıran Akhisarspor, Elvis Manu, Vrsajevic, Güray Vural ve Josue gibi isimleri kadrosuna kattı. 

Geçtiğimiz 2 sezon Alanyaspor'u çalıştıran Saffet Susic, Akdeniz ekibine oynattığı güzel hoş gelen ofansif futbolla taktir toplamıştı. Susic yönetiminde Alanyaspor'un maçları hep çok gollü oluyordu. Susic'in Akhisarspor'da da benzer bir futbol oynatması bekleniyor. Kısacası Pazar günü futbolseverleri gollü bir maç bekliyor

SAVUNMA VE ORTA SAHA ERROR VERİYOR
Sezon öncesi hazırlıkları kapsamında 6 hazırlık maçı yapan Galatasaray'da savunma ve orta saha tabiri caizse error veriyor. Kadrosuna Muğdat Çelik ve Onyekuru'yu katan Galatasaray,  orta sahada 8 numara eksikliği yaşıyor. Cimbom özellikle Belhanda'nın olmadığı hazırlık maçlarında büyük sorun yaşadı. Jason Denayer'i hala kadrosuna katamayan sarı kırmızılılar, Maicon'un ağır kalışı ve yaptığı hatalar nedeniyle de birçok sorun yaşadı. Manu, Larsson gibi hızlı futbolculara sahip olan Akhisarspor'un Galatasaray'a bu anlamda sorun çıkaracağı bariz bir şekilde görülüyor. Bunun yanı sıra Galatasaray'a karşı neredeyse her maçta gol atan Seleznyov da büyük tehdit oluşturuyor. 

Hazırlık maçlarında sık sık süre şansı bulan Celil Yüksel, Yunus Akgün, Doğan Can Davas gibi genç oyuncular gösterdikleri performansla taraftara büyük umut verdi. Taraftarı heyecanlandıran genç oyuncular yeni sezon öncesi teknik heyete de ''biz hazırız'' mesajını verdi. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0