Süper Lig | Kötü zeminde, pozisyon vermeden..

Süper Lig'in son şampiyonu Galatasaray, sezonun açılış maçında geçen sezon lige yeni yükselen MKE Ankaragücü deplasmanında sahadan 3 puanla galibiyetle ayrıldı. Oldukça kötü bir zeminde oynanılan karşılaşmanın başında geriye düşmesine rağmen sahadan 3-1'lik galibiyetle ayrılan Fatih Terim'in öğrencileri rakibine pozisyon vermeden tamamladığı karşılaşmada deplasmandan galibiyetle ayrılması Süper Kupa sonrası moralleri düzeltti. Karşılaşmanın istatistikleri, rakamlarla analizi ve maçın şifreleri şu şekilde..

1: MKE Ankaragücü'nün maç boyunca Galatasaray kalesine çektiği isabetli şut sayısı sadece 1'di. Fatih Terim'in öğrencileri rakip takıma pek fazla pozisyon vermezken, Başkent ekibi mücadeleyi 6 şut denemesi ile tamamladı. 

3: Galatasaray adına en çok başarılı adam geçen (çalım atan) isim yeni transfer Henry Onyekuru oldu. 21 yaşındaki Nijeryalı oyuncu rakipleri karşısında 3 kez denediği adam geçme denemesinde başarılı oldu.

3.1: Ankaragücü karşısında savunma oyuncumuz Maicon takım arkadaşlarına 3 kez şut pası verdi. Brezilyalı oyuncu bu alanda takımımızın en etkili ismi oldu. Maicon'u takip eden isimler 2 kez şut pası veren Onyekuru ve Sinan Gümüş oldu.

3.2: Galatasaray adına karşılaşmada en çok başarılı top kapma hamlesi yapan ve %100 isabet sağlayan isim Maicon oldu. Brezilyalı oyuncu rakipleri karşısında 3 kez top kapma hamlesi yaparken, bu 3 girişiminde de başarılı olarak dikkat çekti. 

3.3: Rakibi karşısında 3 golle sahadan galibiyetle ayrılan Galatasaray'da mücadelenin en çok şut denemesinde bulunan isimleri Serdar Aziz, Eren Derdiyok ve Sinan Gümüş oldu. Üç oyuncu rakip kaleye 3 şut denemesinde bulunurken, bu şutların 2'sinde isabet buldu. 

7: Galatasaray adına günün en çok orta açan ismi Sinan Gümüş oldu. Gurbetçi oyuncu rakip ceza alanına 7 orta denemesi yaparak takımda öne çıkarken, bu ortaların 4'ünde isabet buldu. Sinan'ı takip eden isim ise 5 orta denemesi ile Mariano oldu. Mariano'nun açtığı ortaların hiç birisi isabetli olmazken, Kone'nin kendi kalesine attığı golde ortayı kaydeden de Mariano'ydu.

9: Ankaragücü karşısında Galatasaray'da en çok ikili mücadele kazanan isim Maicon oldu. Brezilyalı stoper rakipleriyle girdiği 11 ikili mücadelenin 9'unu kazandı.

12: Ankara deplasmanında Galatasaray savunmasında en çok top uzaklaştıran isim Serdar Aziz oldu. Beraberlik golünü de kaydeden tecrübeli stoper mücadeleyi 12 uzaklaştırma ile tamamlayarak dikkat çekti.

15: Galatasaray'da maç boyunca en çok ikili mücadeleye giren isimler Ryan Donk ve Garry Rodrigues oldu. 15 kez rakipleriyle ikili mücadeleye giren Hollandalı merkez orta saha oyuncumuz Donk bu mücadelelerin 8'inde ayakta kalırken, Rodrigues rakipleriyle girdiği mücadelelerin 5'ini kazandı. 

17: Karşılaşmada en çok hatalı pas yapan isim Galatasarayın tecrübeli forveti Eren Derdiyok oldu. Derdiyok karşılaşmayı 17 hatalı pas ile tamamlarken, Ankaragücü'nün defansif orta sahası Ricardo Faty karşılaşmayı 16 pas hatası ile tamamladı. 

42: Galatasaray adına maçın en çok pas yapan isimleri Ryan Donk ve Serdar Aziz oldu. İki oyuncu karşılaşmayı 42 pas denemesi ile tamamlarken, 33 pasında da isabet bularak takımımız adına öne çıktı.

50: Galatasaray'ın maç boyunca topla oynama oranı %50 olurken, pasla oynama oranı %69 oldu. Fatih Terim'in öğrencileri rakip yarı alanda yaptığı pas denemelerinde %61 olarak dikkat çekti.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0