Tolga Ciğerci'nin sözleşmesi feshedildi!

Geçtiğimiz sezon teknik direktör Igor Tudor yönetiminde müthiş bir dönem geçiren ve saha içinde gösterdiği performansın yanı sıra attığı gollerle de dikkatleri üzerine çeken Tolga Ciğerci bilindiği üzere geçen seneki 'sakatlık krizi' sonrasında teknik direktör Fatih Terim'in yeni sezon planlarında yer almıyordu. Geçen sezon en kritik dönemlerde "ayak baş parmağındaki ağrıları" bahane eden 26 yaşındaki oyuncu uzun bir süre kadro dışı kalmış, sezonun ilk antrenmanında da aynı ağrıları bahane ederek idmanlara katılmamıştı. Teknik direktör Fatih Terim'in kararı doğrultusunda kadro dışı bırakılan Tolga Ciğerci için ayrılık resmi olarak gerçekleşti..

2016/17 sezonunda Hertha Berlin kulübünden 3 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer edilen Tolga Ciğerci her ne kadar ilk sezonunda etkili bir performans sergilese de, sezon içerisinde yaşadığı sakatlıkların ardından formunun çok uzağında kalmıştı. Tolga Ciğerci teknik kadrosu ve takımının büyük kısmı yenilenen Galatasaray'da geçtiğimiz sezona mükemmel giriş yaparak ligin ilk 10 haftasında 6 golle dikkatleri üzerine çekti. Kasım ayının sonlarına doğru kas sakatlığı yaşayan Ciğerci bir süre formasından uzak kaldı, sonrasında da yaşanan teknik direktör değişikliği sonrasında kadrodaki yerini de kaybetti. Teknik direktör Fatih Terim'in planlarında rotasyonda yer almaya başlayan Tolga Ciğerci ilk olarak Türkiye Kupası'nın yarı finalinde Ali Sami Yen Arena'da kaybedilen 2-0'lık maçta 55.dakikada teknik heyete "ağrım var" diyerek kenara gelirken Galatasaray kariyerinin de sonuna geliyordu. Tolga sezonun en önemli bölümünde takım arkadaşları yaşadığı çeşitli sakatlıklarına rağmen fedakarca sahaya çıkmasına karşın takımını yalnız bırakmayı tercih etti. Sağlık kurulunun "oynayabilir" raporu vermesine rağmen Dursun Özbek yönetiminin yaptığı sözleşmedeki maddeyi kullanarak antrenmanlara çıkmayan gurbetçi oyuncu teknik direktör Fatih Terim'in de eleştiri oklarının hedefi olmuştu. Sezon sonuna kadar kadro dışı kalan Tolga Ciğerci'ye kendisine kulüp bulması söylense de, 26 yaşındaki oyuncu Almanya'dan bazı takımlardan gelen teklifleri düşük bularak geri çevirdi. Galatasaray'dan yıllık 2 milyon Euro net kazancı bulunan Ciğerci, yeni sezonun ilk antrenmanında da yine ayak baş parmağındaki ağrıları bahane ederek katılmadı. Devam eden sekansta ilk olarak İstanbul'da bir hafta boyunca antrenmanlara çıkmayan Tolga, teknik heyetin kararı doğrultusunda İsviçre kampına da götürülmedi. Tolga Ciğerci sezonun ilk antrenmanından bugüne kadar A takım antrenmanlarında 'sakatlığını bahane ederek' yer almadı. UEFA ile finansal-fair play anlaşması yapan Galatasaray adına hem teknik heyetin kadroda düşünmediği, hem de yıllık net 2 milyon Euro kazanan bir isim olması nedeniyle ayrılık kaçınılmaz oldu..

YÖNETİM ADINA ÇOK BAŞARILI BİR İŞ
Galatasaray yönetimi 2019 yılında sözleşmesi sona erecek olan ve kadro dışı bırakmasına karşın yıllık 2 milyon Euro net kazancı olan Tolga Ciğerci'den bonservis kazanabilir miydi? Belki.. Ancak gelen teklifleri düşük bularak rededen, sezonun ilk antrenmanına dahi "ayak baş parmağım ağrıyor" diye mazeret göstererek katılmayan bir oyuncuyu takımdan takımdan göndermenin kolay olması beklenemezdi. Ancak enteresan bir durum oldu ve Galatasaray yönetimi sadece 75bin Euro ödeyerek Tolga Ciğerci'nin sözleşmesini feshetti. Belki sözleşmesinde bir madde vardır, belki başka bir opsiyon söz konusudur ancak yıllık net 2 milyon Euro ücret alan ve profesyonellikten uzak bir şekilde takımdaki tüm bağlarını koparan bir oyuncunun biletini bu kadar kolay kesmek inanılmaz bir olay.. Aynı zamanda gerçekleştirilecek olan transfer için de önemli bir bütçe açmak demek, Gomis'in ardından. Hatta bir tık öteye gidip, Emre Akbaba'nın yıllık kazancını amorti etmek demek Tolga Ciğerci'nin sözleşmesinin bu şartlar altında feshedilmesi.

26 yaşındaki Tolga Ciğerci adına söylemek gerekirse, geçen sene işler kısmen kötü giderken sakatlığını bahane ederek takımını yalnız bırakan, neredeyse bir hafta görme kaybı yaşayan Ryan Donk ve aşil tendonundan sakatlanan Linnes özel bandajlarla bir hafta sonra sahaya çıkarken Tolga'nın ayak baş parmağını bahane ederek antrenmanlara dahi çıkmaması, geçen sene sadece rakipleriyle değil cümle alem ile savaşan Galatasaray adına hoş bir durum değildi. Oyuncu elbette profesyonel sözleşmesinin tüm maddelerini sonuna kadar kullanabilir ancak hayat çoğu zaman bu kadar profesyonel olmayabiliyor. Tıpkı bu şekilde.. Tolga Ciğerci belki de kariyerinde ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecekti ancak bu sonu, kendisi istedi.. Yolun açık olsun Ciğerci.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0