UCL | Grup aşamasındaki rakiplerimiz belli oldu!

Kulüpler bazında Avrupa'nın en büyük futbol organizasyonu olan Şampiyonlar Ligi'nde 2 yıl aradan sonra yeniden sahne alan Galatasaray'ın grup aşamasındaki rakipleri belli oldu. Fransa'nın Monaco şehrinde gerçekleştirilen kura çekiminde 32 takım 8 gruba ayrılırken, kura çekimine 4.torbadan katılan takımımız Lokomotiv Moskova, Porto, Schalke ile birlikte D Grubu'nda yer aldı.

2 sezondur gerek idari sorunlar, gerekse sportif başarısızlıklar nedeniyle ait olduğu topraklardan - Avrupa'nın en büyük futbol organizasyonundan uzakta olan Galatasaray, geçen sezon ligde elde ettiği şampiyonluk sonrasında yeniden Avrupa sahnesinde boy gösterecek. Süper Lig şampiyonu olmasından dolayı grup aşamasına doğrudan katılma hakkı elde eden Fatih Terim'in öğrencileri aynı zamanda Türkiye'yi bu sezon bu organizasyonda da tek başına temsil edecek. Bu bağlamda bugün Monaco'da çekilen kura oldukça önem taşırken, bir dönem ismi Galatasaray'a transfer olmakla anılan Uruguaylı forvet oyuncusu Diego Forlan'ın elinde beliren "D Grubu" gelecek adına tüm umutları beraberinde getirdi.

Grup kuralarında 1.torbada yer alan Rusya Ligi şampiyonu Lokomotiv Moskova, 2.torbada ise Portekiz Ligi şampiyonu Porto ve 3.torbadan da Almanya Ligi'nin ikincisi Schalke 04'ün bulunduğu D Grubu'na düşen Galatasaray diğer gruplara göre oldukça dengeli ve nispeten "dişine göre" bir gruba düşmüş oldu. Turnuvanın ölüm grubu için iki aday var; B ve C Grubu.. Ancak hiç kuşkusuz Kızılyıldız kulübü hiç bir takımın olmak istemeyeceği bir gruba düştü. B Grubu'nda ise mücadele üst safhada olacaktır.

Monaco'da gerçekleşen kura çekimi sonrasında oluşan gruplar şu şekilde;
A Grubu: Atletico Madrid, Borussia Dortmund, Monaco, Club Brugge
B Grubu: Barcelona, Tottenham, PSV, Inter
C Grubu: PSG, Napoli, Liverpool, Kızılyıldız
D Grubu: Lokomotiv Moskova, Porto, Schalke 04, Galatasaray
E Grubu: Bayern Münih, Benfica, Ajax, AEK
F Grubu: Manchester City, Shakhtar Donetsk, Lyon, Hoffenheim
G Grubu: Real Madrid, Roma, CSKA Moskova, Viktoria Plzen
H Grubu: Juventus, Manchester United, Valencia, Young Boys

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0