UCL | Rakiplerimizi tanıyalım..

2018/19 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek olan Galatasaray'ın grup aşamasındaki rakipleri bugün Monaco'da gerçekleşen kura çekimi sonrasında belli oldu. Fatih Terim'in öğrencileri D Grubu'nda yer alırken, diğer gruplara nispeten oldukça dengeli ve kelimenin tam anlamıyla "dişine göre" bir kura çekti. Galatasaray'ımızın grup aşamasında mücadele edeceği Lokomotiv Moskova, Porto ve Schalke 04'ü yakından tanıyalım..

LOKOMOTIV MOSKOVA
Geçtiğimiz sezon 14 senelik hasreti sonlandırarak Rusya Ligi'nde şampiyonluk sevinci yaşayan Lokomotiv Moskova, yeni yönetmelikler kapsamında Şampiyonlar Ligi kuralarında birinci torbada yer aldı. Rusya Ligi şampiyonu apoletine sahip olan Yuri Semin'in öğrencileri arasında futbolseverlerin yakından tanıdığı bir çok isim bulunuyor. Manuel Fernandes, Jefferson Farfan, Vedran Corluka gibi Avrupa Kupaları'nda oldukça tecrübeli oyuncuların yanına yaz transfer döneminde de Portekizli tecrübeli forvet Eder, PSG'nin merkez orta saha oyuncusu Grzegorz Krychowiak, ismi uzun süre Galatasaray ile anılan savunma oyuncusu Benedik Höwedes ve Krasnodar'ın yıldız forveti Fedor Smolov katılan isimler oldu. Takım ortalaması 28.7 olan Moskova ekibi, iç saha maçlarını 27bin 320 kişi kapasitesli RZD Arena'da oynuyor. 

Rusya Ligi'nde yeni sezonun ilk 5 haftası geride kalırken son şampiyon Lokomotiv Moskova bu karşılaşmalarda 2 galibiyet - 2 beraberlik ve 1 mağlubiyetle sahadan ayrıldı. 71 yaşındaki teknik direktör Yuri Semin genel formasyon olarak takımını 4-2-3-1 sisteminde sahaya sürerken, geride kalan 5 hafta sonunda golsüz eşitlikle tamamlanan Ufa ve Spartak Moskova maçları dışında geride kalan 3 maçın tek farkla (1-0, 2-1, 0-1) sonuçlanması dikkat çekti. Rusya Süper Kupası'nda da ezeli rakipleri CSKA Moskova karşısında uzatmalarda 1-0 kaybeden Lokomotiv Moskova geçen sezon ligde oynadığı 30 maç sonunda 41 gol atıp, 21 gol yiyerek mutlu sona ulaştı. 

Lokomotiv Moskova'nın ideal onbiri şu şekilde; Guilherme - Rybus, Corluka, Kvirkvelia, Lysov - Krychowiak, Denisov - Fernandes, Miranchuk, Farfan - Smolov.

PORTO
Uzun süre Avrupa'ya futbolcu ihraç eden ve scouting başarısıyla tüm dünyaya örnek olduktan sonra yetiştiricilikten yarışmacı kimliğe bürünen Porto hiç kuşkusuz futbolseverlerin yakından tanıdığı bir kulüp.. Geçtiğimiz sezon ezeli rakibi Benfica ile müthiş bir şampiyonluk yarışı veren ve son haftalarda puan farkını açarak kulüp tarihinde 28.kez şampiyonluğa ulaşan Porto'nun teknik direktörlüğünü 42 yaşındaki Portekizli teknik adam Sérgio Conceição yapıyor. Transfer döneminde bir çok genç yeteneği kadrosuna kazandıran Portekiz kulübü bonservis için 33 milyon Euro harcama yaparken, Avrupa'ya ihraç ettiği bir çok isimden toplamda 65 milyon Euro transfer gelirini kasasına koydu. Takım kadrosunda Iker Casillas, Maxi Pereira gibi veteran sayılabilecek oyuncuların yanı sıra eski oyuncumuz Alex Telles başta olmak üzere, Eder Militao, Felipe, Yacine Brahimi, Oliver Torres, Vincent Aboubakar, Moussa Marega gibi önemli isimler yer alıyor. Takım olarak 26 yaş ortalamasına sahip olan Portekiz ekibi iç saha karşılaşmalarını da 50.400 kişi kapasiteli Estádio do Dragão'da oynuyor.

Sezon öncesi oynanılan Portekiz Süper Kupası'nda Desportivo Aves karşısında sahadan 3-1'lik galibiyetle ayrılan Porto bir kez daha mutlu sona ulaşırken, ilk 3 haftası geride kalan Portekiz Ligi'nde 2 galibiyet - 1 mağlubiyetle 6 puan toplayabildi. Porto rakipleriyle oynadığı 3 karşılaşmada rakip filelere 10 gol bırakırken, kalesinde de 5 gol gördü. Sergio Conceiçao'nun öğrencileri genel olarak sahadan 4-4-2 formasyonuyla dizilirken, bu sezon 3 maçta attıkları 10 golün yanı sıra geçen sezon Portekiz Ligi'nde toplamda 34 maçta attıkları 82 gol ne denli bir hücum performansları olduğunu gösteriyor. Porto geçen sene ligde şampiyonluğa ulaşırken sadece 12 gol yiyerek savunma oyununda da iyi bir takım olduğunu gösterdi.

Porto'nun ideal onbiri şu şekilde; Casillas - Telles, Diego, Felipe, Pereira - Herrera, Oliviera, Brahimi, Otavio - Aboubakar, Pereira.

SCHALKE 04
Porto gibi Avrupa futbolunu takip edenlerin oldukça yakından tanıdığı bir isim olan Schalke 04 geçen sezon uzun bir aradan sonra Almanya'da yine ilk üçe oynadı. Gelsenkirchen ekibi ligi çok erken kopartarak şampiyon olan Bayern Münih'in arkasında en yakın rakibine 8 puan fark atarak Bundesliga'yı ikinci sırada tamamladı. Hoffenheim teknik direktörü Julian Nagelsmann'dan sonra ligdeki en genç teknik direktör olan 32 yaşındaki Domenico Tedesco'nun yönetimindeki Schalke 04 eski şaşalı günlerine dönmek için gençleşerek önemli ve dikkat çeken bir dönüşüm süreci geçiriyor. Transfer dönemini oldukça hareketli geçiren Schalke 04'ün kadrosunda toplamda 53 milyon Euro bonservis bedeli öderken, gönderdiği oyunculardan da 43 milyon Euro bonservis geliri elde etti. Takım kadrosunda yer alan Ralf Fährmann, Naldo, Daniel Caligiuri ve Yevhen Konoplyanka gibi tecrübeli isimlerin yanı sıra Matija Nastasic, Nabil Bentaleb, Amine Harit, Breel Embolo gibi yetenekleri genç isimler yer alıyor. Transfer döneminde kadroya dahil edilen Mark Uth, Sebastian Rudy, Suat Serdar, Omar Mascarell, Hamza Mendyl, Salif Sane de yeni sezonda Schalke 04'ü güçlendiren isimler arasında yer alacak. Yaş ortalaması tıpkı Porto gibi 26 olan Gelsenkirchen ekibi iç saha maçlarını 62bin 270 kişi kapasiteli Veltins Arena'da oynuyor. 

Geçtiğimiz sezon Bundesliga'da oynadığı 34 maçta 18 galibiyet - 9 beraberlik ve 7 mağlubiyet alarak 65 puan toplayan Schalke 04 bu karşılaşmalarda rakip fileleri 53 kez havalandırmasının yanı sıra kalesinde de 37 gol gördü. Şampiyon olan Bayern Münih ve ligde 36 gol atıp 36 gol yiyerek sezonu 7.sırada tamamlayan Stuttgart'ın ardından ligin en az gol yiyen 3.takımı olan Schalke 04 genel olarak 3-1-4-2 formasyonunda sahaya yayılıyor ve oyun içerisinde oldukça dengeli bir karaktere bürünüyor. Bu sezon DFP Pokal'da oynanılan ilk tur maçları dahil olmak üzere toplamda 2 resmi karşılaşmaya çıkan Schalke 04, ligin ilk haftasında Wolfsburg karşısında sahadan 2-1 mağlubiyetle ayrıldı.

Bir çok transferle kadrosunda dönüşüm yaşayan Schalke 04'de teknik direktör Tedesco'nun bu sezon tercih ettiği onbiri şu şekilde; Fahrmann - Nastasic, Naldo, Sane - McKennie - Baba, Serdar, Harit, Caligiuri - Burgstaller ve Uth.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0