Fatih Terim: Dünya büyüklüğünde bir hayalim var.

Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim, yarın akşam Şampiyonlar Ligi'nde oynanacak olan Lokomotiv Moskova maçı öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Dünya büyüklüğünde bir hayali olduğunu belirten İmparator, Galatasaray'ın olması gerektiği yerde olduğunu belirtti. Fatih Terim'in açıklamaları şu şekilde...

ŞU ANDA DÜNYA BÜYÜKLÜĞÜNDE BİR HAYALİM VAR
Galatasaray ile tekrar yola çıktığımızda gazeteci arkadaşlar hedefiniz ne diye sormuştu bana. Şu anda dünya büyüklüğünde bir hayalim var, olur ya da olmaz. Hep içimde “Neden olmasın?” var. Benden yansıyanlarla taraftarlarımız da efekt yapıyor. Hiç kolay değil tabii cezalıyız, eşit şartlarda mücadele etmiyoruz. Herkes 25 kişilik liste verirken biz 21 kişilik liste veriyoruz. Ben sadece hayallerim için neden olmasın diyorum.

GALATASARAY OLMASI GEREKEN LİGDE
UEFA şampiyonluğu zamanında doğrudan söylemiştim ve tepkiler almıştım o zaman. Ben sadece “Neden olmasın” diyorum. Galatasaray, gidiş gelişle adlandıracağım yer değil. Benim için tek gelişli bir yer Galatasaray. Ben bir defa Galatasaray’ın olması gereken ligde olduğunu düşünüyorum. Esası bu aslında.

KOLAY DEĞİL, DENGELİ BİR GRUP
İfade edildiği gibi kolay değil dengeli bir gruptayız. Öyle diyelim. Neden ben böyle olduğunu düşünüyorum. Her takım kendi liglerinde başarılı olarak buraya geldiler. İkincisi de ekonomi, oyuncu profili veya performans açısından Şampiyonlar Ligi’nin içindeki takımlar arasında ciddiye alınması gereken grubumuz var. 4 takıma da açık. Birinci de olabiliriz dördüncü de. Öyle bir grup. Her maçın zorluk derecesi çok farklı. Biz 21 kişilik kadroyla bu gruptan çıkmayı deneyeceğiz. Onların 25 kişilik kadroları var. Eşit şartlarda dövüşmüyoruz. Kolay bir grup değil. Allah izin verirse çıkmak için her şeyi yapacağız.

EMRE’NİN OYNAMAMASI İÇİN ENGEL YOK
Emre’nin yarın oynamasını bekliyoruz hepimiz. Fizik gücü olarak Şampiyonlar Ligi seviyesine geleceğiz demiştim. Emre’nin oynamaması için bir engel yok. Yarına kadar bir şey olmazsa oynayacak.

RAKİBİMİZ ÖNEMLİ OYUNCULARA SAHİP
Lokomotiv ciddi bir rakip, önemli bir rakip. Her an her şeyi yapabilecek oyunculara sahipler. Fernandes takımın maestro’su. Eder, Farfan, Corluka hepsi de önemli ve tecrübeli oyuncular. Güzel bir maç olacağını düşünüyorum. Galatasaray kendi sahasında nasıl oynaması gerekiyorsa öyle oynayacak. Şampiyonlar Ligi’nde oyun her zaman her şeye açıktır. Allah nasip ederse yarın büyük seyirci ile beraber oyuncularımız o frekansı kurduklarında her şey istediğimiz gibi gelişecek inşallah.

HESAP YAPMAYI SEVEN BİR HOCA DEĞİLİM
Avrupa’da son zamanlar öne çıkan oyuncuların genç olduğunu görüyoruz. Olabilir tabii ki. Ozan Kabak yarın neden oynamasın. Kariyerimde güvendiğim genç oyuncular yüzümü kara çıkarmadı. Ozan ve Yunus özelinde hep beraber bekleyip yarın ne olacağını görelim. Hesap yapmayı seven bir hoca değilim. Mümkünse iyi oynamayı, keyif almayı, keyif vermeyi severim. Öngördüğüm bir rakam yok. O rakamları bulursak gruptan çıkarız. Bir transfer dönemi yaşadık ki Allah kimseye vermesin. Daha yeni yeni kendimize geliyoruz. Olay kritik noktaya gelirse o zaman yaparız.

GALATASARAY AVRUPA’DA BAŞKA BİR MARKA
Galatasaray’ın Türk futbol tarihinde Avrupa’daki konumu ve geçmiş başarıları ile başka bir marka. Benim Bütün isteğim, bu ligde varlığımızı sürdürmeye devam etmeli ve her sene de üzerine koymalıyız. Galatasaray bu konuda ayrışan bir marka.

NAGATOMO ÖRNEK BİR İNSAN
Nagatomo, dünyadaki her teknik adamın çalışmak isteyeceği bir oyuncu, çok örnek bir karakter. Ben kendimi çok şanslı hissediyorum böyle bir oyuncuyla çalıştığım için. Sezon sona erdiğinde ilk olarak yönetimden Yuto’nun alınmasını istedim. Japonya’yı da çok iyi temsil ediyor. Karakteri, oyun anlayışı. Onunla ilgili ne kadar şey söylesem az. Bunu her oyuncu için kullanmak isterdim. Genç oyuncularımıza sorun isterseniz. Her zaman ekstra antrenman yapıyor, antrenman bittiği dediğimde soyunma odasına gittiğini hiç görmedim. Her antrenman öncesi en erken gelir, en geç gider. Mükemmel bir profesyonel. Hepimizin saygı duyduğu biri. Japonya’ya daha sempatik bakıyoruz belki ikinci Japon oyuncumuzu da alabiliriz. Nagatomo’ya huzurlarınızda teşekkür ediyorum.

SEMİN SAYGI DUYDUĞUM BİR HOCA
2002-2003 sezonunda karşılaştık, orada kazandık, burada onlar yendiler. Semin’in de dördüncü geliş-gidişi. Tabii benim gidişim yok. Galatasaray’a geliş tek taraflı. Saygı duyduğum bir hoca. Kendisiyle tekrar karşılaşmaktan memnunum. Hem kendisine hem takımına saygı duyuyorum.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0