Girit Kupası | Kazan'a mağlup olduk!

Galatasaray Erkek Basketbol Takımı sezon öncesi hazırlıkları kapsamında katıldığı Girit Kupası'nda ilk maçına Unics Kazan karşısında çıktı. Galatasaray rakibi karşısında iyi bir direnç ortaya koysa da hücumda basit hatalar yapınca rakibine 75-69 mağlup oldu. Cimbom, Pazar günü saat 18.00'da Olympiakos-Hapoel Jerusalem maçının kaybedeni ile üçüncülük maçına çıkacak. 

Galatasaray karşılaşmaya Aaron Harrison, Göksenin Köksal, Jaka Klobucar, Higel Hayes ve Zach Auguste ilk beşiyle başladı. Maçtaki ilk sayısını Klobucar ile faul çizgisinden bulan Galatasaray, karşılaşmaya oldukça kötü bir başlangıç yaptı. Karşılaşmanın ilk 5 dakikasını 10-3 geride tamamlayan Cimbom, ilk çeyreği 17-9 geride bitirdi. İkinci çeyrekte ilk sayılarını Tai Webster ile bulan Galatasaray, Ege Arar ve Ayberk Olmaz ile bulduğu sayılarla skoru 20-15'e getirdi ve rakibine molayı aldırdı. Mola dönüşünde rakibinin yakaladığı 7-2'lik seriye engel olamayan Galatasaray, skorda 27-17 geriye düştü. Çeyreğin sonunda çok kolay top kayıpları yapan Cimbom, ilk yarıyı 42-29 geride tamamladı. 

Galatasaray ikinci yarıya Tai Webster, Jaka Klobucar, Aaron Harrison, Nigel Hayes ve Marko Arapovic beşiyle başladı. Üçüncü çeyrekteki ilk sayılarını bulan Jaka Klobucar ile bulan sarı kırmızılılar, skoru 48-41'e getirdi ve aradaki farkı tek hanelere indirmeyi başardı. Çeyreğin son bölümde hücumda sayı bulmakta zorlanan Galatasaray, savunmada basit hatalar da yapınca çeyreği 57-46 geride tamamladı. Son çeyrekte ilk sayılarını Hayes ile bulan Galatasaray, Auguste ve Can Korkmaz'ın sayılarıyla skoru 57-53'e getirdi. Karşılaşmada son 5 dakikaya girerken Arapovic ile köşeden üçlüğü bulan Galatasaray, farkı 3'e kadar indirmeyi başardı. Maçta hiç geri adım atmayan Cimbom, Nigel Hayes'in üçlüğüyle skoru 64-63'e getirdi. Karşılaşmanın son 2 dakikasına girerken Galatasaray, Hayes'ın basket faulüyle skoru 66-66'ya getirdi ve oyuna ortak oldu. Jaka Klobucar ile öne geçme şansı yakalayan Cimbom, Klobucar'ın faul çizgisinden 2'de 0 ile dönmesinin ardından  50 saniyede 9-0 seri yedi. Maçın son saniyesinde Erol Can Çinko ile üçlüğü bulan Galatasaray, karşılaşmadan 75-69 mağlup ayrıldı. 

Galatasaray, Olympiakos-Hapoel Jerusalem maçının kaybedeni ile Pazar günü saat 18.00'da üçüncülük maçına çıkacak. 

Takımımızdan öne çıkan istatistikler şöyle:
Aaron Harrison: 14 sayı, 4 ribaund, 3 asist
Nigel Hayes: 10 sayı, 3 ribaund, 1 asist
Zack Auguste: 9 sayı, 4 ribaund
Ege Arar: 7 sayı, 2 ribaund
Tai Webster: 6 sayı, 4 ribaund, 1 asist
Marko Arapovic: 5 sayı, 3 ribaund
Jaka Kloubucar: 5 sayı, 3 ribaund, 3 asist
Ayberk Olmaz: 5 sayı, 2 ribaund
Can Korkmaz: 3 sayı, 1 ribaund, 4 asist
Erolcan Çinko: 3 sayı
Göksenin Köksal: 2 sayı, 1 asist

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0