Mustafa Cengiz: "Bir önceki yönetimler de aynı yetkileri aldı"

Galatasaray Spor Kulübü Eylül Ayı Olağan Divan Kurulu Toplantısı, Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu’nda gerçekleşti. Saat 13.30'da başlayan toplantıya Galatasaray Spor Kulübü adına Başkan Mustafa Cengiz, 2. Başkan Abdurrahim Albayrak, Başkan Yardımcıları Yusuf Günay ile Kaan Kançal, Genel Sekreter İlber Aydemir, Yönetim Kurulu Üyeleri Mahmut Recevik, Ömer Cansever, Dilek Kutlu ve Özgür Savaş Özüdoğru katıldı.

Kürsüye çıkan konuşmacıların en çok tepki gösterdiği konu 29 Eylül'de yapılması planlanan Olağanüstü Genel Kurul'da istenen yetkilerin torba şeklinde önlerine getirilmesi oldu. Özellikle Galatasaray ve hukuk camiasının önemli isimlerinden olan, Galatasaray Başkanlığı da yapmış Duygun Yarsuvat'ın , "Yönetim kurulu, lütfen bu toplantıyı iptal edin. Galatasaray'ın daha fazla yara almasına müsade etmeyin. Galatasaray'da bölünme olabilir buna müsade etmeyin. Biz artık yeni bir seçim yapmak istemiyoruz. Sizlerle yola devam etmek istiyoruz ama mecbur bırakırsanız istemediğimiz şeyleri yapmak zorunda kalabiliriz." sözleriyle çarpıcı bir şekilde Olağanüstü Genel Kurul'a tepkisini gösterdi.

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz ise 22 Eylül'de, çoğunluk sağlanamaması durumunda ise 29 Eylül'de düzenlenmek üzere karar aldıkları olağanüstü Genel Kurul Toplantısını ertelemeyeceklerini söyledi.

Başkan Mustafa Cengiz'in konuşması ve sorulara verdiği yanıtlar şu şekildeydi:

"BİR ÖNCEKİ YÖNETİMLER DE AYNI YETKİLERİ ALDI"
"Bu tartışmalar önceki başkanlarımız döneminde de oldu. Zaten bu konularda önceki yönetimlerin aldığı yetki bizde de var. Galatasaray, dernekler yasasına tabi olduğu için yeni imar yasası ve mevzuata uygun olarak bu konuda yeniden genel kuruldan onay almak gerekiyor. Aksi takdirde bizim işler durabilir. Daha önce Ünal Aysal, Duygun Yarsuvat ve Dursun Özbek başkanlarım da aynı yetkileri aldı. Burada hiçbir plan ve proje yok. Biz plan ve proje yaptığımızda tekrar sizin karşınıza geleceğiz."

"BEN KENDİ İŞİME GİDEMİYORUM"
"Gizli, el altından bir şeyler yapacak karaktere sahip değiliz. Ben kendi işime gidemiyorum, gitmiyorum. Arkadaşlarımın çoğu da öyle. Bütün zamanımı Galatasaray'a veriyorum. Bunu takdir ya da oy almak için söylemiyorum. Çocukluğumdan beni yaşadığım bir heyecanın içindeyim. Yanlış yaptığımda edebimle geri çekilirim."

"ADA KONUSUNDA BİLGİNİZ DIŞINDA HİÇBİR ŞEY OLMAYACAK"
"İçiniz rahat olsun. Galatasaray Başkanı olarak konuşuyorum. Galatasaray Adası'yla ilgili bilginiz dışında hiçbir şey yapmayız. Adayla ilgili hiçbir ters tasarrufumuz, gizli ajandamız, Bizans oyunumuz yok."

"OLAĞANÜSTÜ GENEL KURULU ERTELEYEMEYİZ"
"Olağanüstü genel kurulu erteleyemeyiz, halının altına süpüremeyiz. Çok büyük bir ekonomik savaş veriyoruz. Göreve geldiğimizden bu yana yaptığımız hasılat 1 milyar 187 milyon lira, harcamamız da 1 milyar 184 milyon lira. 4 milyon lira kardayız. Zaten UEFA bunları gördüğü için ikinci defa katılma hakkı verdi. Bunu unutmayın."

"İLGİ ARTIYOR ARKADAŞLAR"
“Bütün konuşmacılara teşekkür ederim. Yürekten teşekkür ederim. Zaman harcıyorsunuz, ilgi harcıyorsunuz. İlgi artıyor arkadaşlar. Tarihimizde ilk defa 1600 kişi başvurdu. Müthiş bir rakam. Bu başvuruların içerisinde 7. yılı olanlar var, 6. yılı olanlar var. Böyle bir inat sevgiliye bile gösterilmez ama Galatasaray’a gösteriliyor.”

"BU MADDELERE BEN İKİ TOPLANTIDA İKNA OLDUM"
“Ben iki toplantıda ikna oldum. Fakat hukuken gerekli dediler. Hakikaten temizleyelim. Hizmete, amaca hizmet etsin. Kafa karıştırıyor çünkü. Benim de kafam karışıyor. Ben aslında adayı kiraya vermem. Alt kiracı düşünürüm anlattığım gibi. Hem de açık alanda. Kapalı alandan da ödüm kopar. İki davayı öyle kaybetme riskimiz vardı. Bir kere ayıklayacağız amaca yönelik. Mehmet hocam çok güzel söyledi. Bize de yardımcı olacak bu konuda hukuken. Biz bir aileyiz.”

"BASKETBOL ŞUBESİ İÇİN KURULACAK ŞİRKETİ HALKA AÇMAYACAĞIZ"
“Ben genelde futbolcu konuşmayı sevmiyorum. Her birisi bizim asetimiz. Bize gelen, bizden giden. Burada çok doğru tespitler yapıldı. Tuncay Bolayır hocama candan teşekkür ediyorum. Ekim ayı toplantısında isim olarak tek tek gündeme gelecek. Hangi basketbolcu ne alıyor, futbolcu ne alıyor hepsini tek tek açıklarız. Biz asla borsaya da belli bir rakamın altındakileri bildirmeme gibi bir harekette de bulunmadık. Kuruşu bile yazıyoruz. Bizimki hem dünya toplumuna ve görüşüne açık hem de siz değerli üyelerimizin. Basketbol şubesi için yeni bir şirket kurulunca bunu halka açmayacağız. Ben kurup kurmamakta hala mütereddidim. Elimizde bir yanda bulunsun. Ben yine sizlere sorarım. Harekete geçmeden önce iyice ölçer, biçerim Galatasaray’a yararı var mı diye. O mukteza olayını alsak bile.”

"DEDİKLERİNİZİ İNŞALLAH UYGULAYACAĞIZ"
“Galatasaray yine bir ilki yapıyor. Sevgili Hüsamettin kardeşimin katkısı var. Biz de Mülkiyeliyiz Yusuf Bey ile. Biz yasa yayınlanmadan seri görüşmeler yaptık İç İşleri Bakanlığına. İsim vermek istemiyorum. 2011 yılından beri beğenilmese de, Türkiye’de milletin şimdi ulaşılmak istediği konsolideye, değerli bir rakip kulübümüzün ulaşmak istediği konsolideye biz 2011 yılından beri yapıyoruz. Şimdi yetmedi. Gerçek konsolide eşgüdüm senkronize halde aynı tarihlerde olur. Bir tanesi 31 Aralık, bir tanesi 31 Mayıs. 6 ay yani yılın yarısı boş. Hazırlanana kadar da 1-2 ay geçiyor. Biz bu takvim yılını 31 Mayıs’a getirerek gerçek senkronize mali tabloyu sizlerin görüşlerine sunacağız. 31 Mayıs - 31 Aralık da tekrar bunu düzenleyen bir Mali Genel Kurul yapacağız. Hukukçularımızdan görüşlerini alacağız. Galatasaray camiası çok değerli hukukçulara sahip. Temizleyeceğiz, ayıklayacağız. Maksada matuf olsun. Dediklerinizi inşallah uygulayacağız.” 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0