Önce yasak kaldırıldı, ardından lisans çıktı!

Süper Lig'de bu sezonun belkide en çok konuşulan transferlerinden birisi olan Emre Akbaba transferinde Galatasaray yönetimi önemli bir krizi daha geride bıraktı. Ezeli rakibi Fenerbahçe ile karşı karşıya gelen ve Alanyaspor'dan oyuncuyu transfer eden Galatasaray, yıldız oyuncuya az daha lisans çıkaramayacaktı. Bunun sebebi ise, Dursun Özbek döneminde gerçekleştirilen transferlerde menajer Ahmet Bulut'a yapılmayan ödemeler!

Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre; Galatasaray'da yönetim Emre Akbaba transferinde son anda araya giren ve hem bonservis, hem de yıllık ücret konusunda daha fazla teklif eden ezeli rakibi Fenerbahçe'yi saf dışı bırakmışken, bir menajer yüzünden az kalsın lisans çıkaramıyordu! Transferin perde arkasında yaşananlar ise, film senaryosundan farksızdı.. Çünkü menajer Ahmet Bulut, geçen sezon Dursun Özbek yönetiminde gerçekleşen transferler sonrasında Galatasaray’dan olan alacakları için TFF’ye başvuruda bulununca kulübe transfer yasağı geldi. Galatasaray yönetimi, kulübe transfer yasağı koyduran menajer Ahmet Bulut’un avukatlarıyla masaya oturup yeni bir anlaşma yapınca Emre Akbaba’ya lisans çıkartabildi. 

Galatasaray Kulübü başkanı Mustafa Cengiz, salı günü TRT Spor’da katıldığı programda "Galatasaray’a transfer yasağı koyan menajerler" ifadesini kullanmıştı. Başkanın bu ifadeyi neden kullandığı belli oldu. Geçmiş dönemlerden kalan alacakları nedeniyle geçen yıl Galatasaray Kulübü’ne dava açan ünlü menajer Ahmet Bulut, geride bıraktığımız ağustos ayında da Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) başvurdu. Bu yüzden de sarı-kırmızılı kulübün transfer tahtası geçici olarak kapatıldı. Buna göre kulüp yeni oyuncu alsa da lisans çıkaramayacaktı. 18 Ağustos’ta Aytemiz Alanyaspor’dan alındığı borsaya açıklanan Emre Akbaba için de durum bu şekildeydi. Ahmet Bulut, “Ödeme yapılmadan geri adım atmayacağız” dedi. Galatasaray yönetimi 19 Ağustos’ta Bulut’un avukatlarıyla sorunu çözmek için maya oturdu. Görüşmeler sonunda Bulut’un 2 milyon Euro’ya varan alacaklarının bir kısmı ödendi. Bir bölümü için senet verilerek yeniden yapılandırıldı. Bu gelişme üzerine menajer Bulut, TFF başvurup Galatasaray Kulübü için yaptığı talebi geri çekti. Bu gelişmelerden sonra lisans işlemini de tamamlayan Galatasaray yönetimi,  ligin 2.haftasında iç sahada oynanılan Göztepe karşılaşmasında teknik direktör Fatih Terim'in ısrarla kadroda görmek istediği Emre Akbaba’yı sahaya sürebilmeyi başardı. Akbaba, son 30 dakikada görev aldı ve başarılı bir oyun sergiledi.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0